Yönetime girdi, başkana eleştirisini sildi

13.08.2020 - 14:46 | Son Güncellenme: 13.08.2020 - 14:52

Son dakika haberleri... Galatasaray'da dünkü yönetim kurulu toplantısında önemli kararlar alındı. Sportif A.Ş'de göreve getirilen Maruf Güneş'in geçmişte başkan Mustafa Cengiz'i eleştirdiği paylaşımı sildiği ortaya çıktı. Peki Maruf Güneş kimdir? İşte detaylar...

Yönetime girdi, başkana eleştirisini sildi

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray’ın dünkü yönetim kurulu toplantısı hareketli geçti. Kulübün mevcut gündemi ve geleceği hakkında değerlendirilmeler yapılırken birçok önemli karar alındı.

Galatasaray’da Okan Böke, sportif a.ş’deki görevlerinden istifa ederken, yerine Maruf Güneş atandı. Sarı-kırmızılı kulübün genç üyelerinden biri olan Güneş, daha önce Şanlıurfaspor’da icra kurulu başkanlığı ve futbol şube sorumluluğu görevlerinde bulundu.

Başkana eleştirisini sildi

Şimdi yönetim kurulu giren Maruf Güneş, münferit bir üyeyken, başkan Mustafa Cengiz’e yaptığı sert bir eleştiri de ortaya çıktı. Güneş’in 24 Kasım 2018 tarihinde Cengiz’in verdiği bir demecin ardından, “Ya Allah’ını seversen Mustafa Cengiz başkan sen buna açıklama mı diyorsun? Türkçe o kadar zengin bir dil ki ceza yemeden TFF’yi ve tüm tetikçileri yerle yeksan edebilirsin. Lütfen ne kadar büyük bir camianın başkanı olduğunuzun farkına varın artık” yorumunu yaptığı görüldü. Maruf Güneş bu yorumun ortaya çıkmasının ardından tweet’ini sildi.

İşte o paylaşım;

Maruf Güneş kimdir?

1983 Şanlıurfa doğumlu. 2000 yılında Ankara Arı Fen Lisesi’ni, 2002 yılı İngiltere Bournemouth and Poole College’de Business and Management Bölümünü tamamlayıp, 2008 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümünden mezun olmuştur.

2008 yılından bu yana İnşaat, Enerji, Turizm ve Liman İşletmeciliği alanında faaliyet gösteren Güneş Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yapmaktadır. Ayrıca Ayvansaray Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir. 16515 Nolu Galatasaray SK Genel Kurul ve 1401 Nolu Galatasaray SK Yardımlaşma ve Dayanışma Sandığı üyesidir. İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Senin için hazırladığımız haberler