Yönetimin elinden kaçırdığı 7 yıldız!

17.08.2020 - 09:05 | Son Güncellenme: 17.08.2020 - 09:11

Mert Hakan Yandaş'ı Fenerbahçe'ye kaptıran Galatasaray, transferde son dönemlerde birçok ismin ezeli rakiplere gitmesini engelleyemedi. Galatasaray yönetimi hangi yıldızları Beşiktaş ve Fenebahçe'ye kaptırdı? Sizin için mercek altına aldık.

Yönetimin elinden kaçırdığı 7 yıldız!

Burhan Can TERZİ- AJANSSPOR

2018 Ocak’ta göreve gelen 2018 Mayıs’ta yenilenip tekrar seçilen Galatasaray yönetiminin en çok eleştiri aldığı süreç hep transfer dönemleri oluyor. Yeni sezon öncesi yine sarı-kırmızılı yönetimin üzerinde büyük baskı var.

Mert Hakan, Kaan Ayhan, Mensah...

‘2020 Yaz Transfer Dönemi’ne Mert Hakan Yandaş kriziyle giren Galatasaray yönetimi, sonrasında da sıcak para sıkıntısı sebebiyle sarı-kırmızılı formayı giymeye hazır olan ve Cimbom’un koşullarını kabul eden Kaan Ayhan’ı Sassuolo’ya, Mensah’ı da Beşiktaş’a kaptırdı. 

Fatih Terim'in görmek istediği isimlerdi

Bu üç oyuncu da teknik direktör Fatih Terim’in kadrosunda görmek istediği isimlerdi. Tecrübeli teknik adamın işaret ettiği Mesa, Okaka, Cornelius gibi isimler de hiçbir zaman Florya’ya gelmedi ancak Mert Hakan, Kaan, Mensah transferleri seviyesinde Galatasaray adına son 2 yılda 4 büyük transfer talihsizliği daha yaşandı.

Banega gelecekken bir de kayıp verdi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in geçtiğimiz yaz en çok istediği orta saha oyuncusu Sevilla’dan Ever Banega’ydı. Arjantinli futbolcu için gerekli girişimler yapıldı. Karşı taraf Fernando için takas seçeneğini sundu. Cimbom’un ekstradan Mesa’yı isteyecek kadar da eli güçlüydü. Ancak Galatasaray bu kadar eli güçlüyken Banega ile Mesa’yı getirmek bir yana Fernando’dan da oldu.

Muriç'i çok istemişti

Geçen yılın takımı kurulurken ileride basan, mücadele eden, servis yapabilen bir santrfor isteyen Fatih Terim’in gözdesi Vedat Muriç’ti. Kosavalı futbolcu da sarı-kırmızılılara gelme çok istiyordu. Fakat Fenerbahçe, Galatasaray yönetiminden daha hızlı imzaya giderek Vedat’ı renklerine bağladı.

Alan ve Pato

2018 yazında Gomis’i satan Galatasaray yönetimi yeni sezon için santrfor transferi yapamadı. Ocak ayında ise öncelik santrfor transferiydi. Alan ve Pato için karar kılındı ve gerekli girişimler yapıldı. İkinci başkan Abdurrahim Albayrak, bu iki oyuncuya artık imza attırmak için yola çıktı fakat eli boş döndü. 

Bariyer açıklaması hafızalara kazandı

Sarı-kırmızılı yönetimin açıklaması “Bu süreçte, karşımıza profesyonel dünyanın umulmadık bariyerleri çıkabilmektedir” şeklinde oldu. Son 2 yılda özellikle bu transfer girişimleri hafızalara kazınırken, şimdi en büyük merak konusu merkez orta sahaya kimin alınacağı.

Senin için hazırladığımız haberler