Yücel İldiz: "Futbolumuz ilk defa doğru bir yola girdi"

18.11.2019 - 18:25 | Son Güncellenme: 18.11.2019 - 15:29

Yücel İldiz: "Futbolumuz ilk defa doğru bir yola girdi"

Süper Lig’de son olarak Denizlispor’u çalıştıran teknik direktör Yücel İldiz, futbolun gündemini Radyospor’da değerlendirdi. Yücel İldiz sahalara ne zaman dönüyor? Görüştüğü takımlar var mı? A Milli Takım hakkında neler düşünüyor? Bu sorular, Radyospor’da yanıt buldu.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Yücel İldiz’in açıklamaları şu şekilde:

Yücel İldiz: "Bu jenerasyon bizi 10-12 yıl tüm turnuvalara götürebilecek bir jenerasyon"

Gerçeği görmemiz lazım. Milli Takımımız, Şenol Hoca ile yeni bir yapılanma içinde ve çok güzel bir jenerasyon yakaladık. En büyük sıkıntımız büyük turnuvalara arada sırada gitmekti. Zaman zaman aldığımız flaş neticelerle övünüyorduk. Bu jenerasyon ülkemizi 10-12 yıl tüm turnuvalara götürebilecek bir jenerasyon. Hem Türkiye’de yetişen hem de Avrupa’da oynayan oyuncularımız var. Bu jenerasyonla başarıyı yakalayabiliriz. Kendi ekolümüzü iyi anlatmamız gerekiyor. Bu gençlerden sonraki gençler de iyi organize olabilir. Bu dönem ve bu ekibi çok önemsiyorum.

Yücel İldiz: "Kulüp takımlarında günlük düşünüldüğü için başarılar gelmiyor"

Günlük neticelere göre ilerliyorduk. Artık milli takımda her şey sıfırdan başladı. Yeni jenerasyon sadece milli forma altında görevini yapıyor. Başarıya ve gelişime aç çocuklarımız var. Milli Takım olgusu normalde kalmamıştı. O heyecan yeniden geldi. Bu heyecanı da bu ekip yarattı. Kulüp takımlarımızda ise sadece günlük düşünülüyor. Öyle olunca da istikrar yakalanamıyor.

Yücel İldiz: "Futbolumuz ilk defa doğru bir yola girdi"

EURO 2020 futbolcularımız için bir vitrin olacak. Yeni nesilden Avrupa’ya birçok ihraç olacağını düşünüyorum. Avrupa’da oynayan gençlerimiz hevesli. Çok güzel ve iyi bir yol açıldı. Bu yolu doğru kullanmamız lazım. Futbolumuz ilk defa doğru bir yola girdi diyebilirim. İnşallah milli takım başarılar kazanmaya devam eder.

Yücel İldiz: "Milli Takımımız, Almanya'daki oyuncular için de cazip bir hale geldi"

Ahmed Kutucu çok yetenekli bir oyuncu. Ahmed’i milli takıma kazandıranlara teşekkür etmek gerekiyor. Almanya’daki futbolcular farklı bir kültürde yetişiyor. Ama milli takımımız cazip bir noktaya geldi. Bunun da çok önemli bir avantaj olduğunu düşünüyorum.

Yücel İldiz: "Sivasspor'un lider olması benim için sürpriz değil"

Sivasspor’un zirvede olması sürpriz değil. Başında çok kaliteli bir teknik adam var. İyi mücadele ediyorlar. Büyük olarak adlandırdığımız takımlar artık Anadolu takımlarına karşı zorlanıyor. Anadolu takımları böyle devam ettiği sürece ligimiz cazip hale gelecektir. Bu tablo bence çok iyi. Devamı gelir mi göreceğiz. Ligde sürprizlerin olması bence güzel.

Yücel İldiz'in görüştüğü takımlar var mı?

Denizlispor’dan ayrılalı 1 ay kadar oldu. Biraz dinlendim, biraz yurt dışı seyahatlerim oldu. En azından devre arasına kadar dinlenmek istiyorum. Devre arasında belki bir takımın başına geçebilirim. Bizim gidebileceğimiz takımlar belli. Ya hedef takımlar ya da ligde bir noktaya taşıyabileceğimiz takımlar olmalı. Kendi prensiplerimizi yansıtabileceğimiz bir takım olursa anlaşabiliriz.

Senin için hazırladığımız haberler