Yücel İldiz tarih verdi: "Sürprizim olacak"

07.05.2020 - 14:54 | Son Güncellenme: 07.05.2020 - 15:01

Türk futbolunun deneyimli teknik adamlarından Yücel İldiz, futbol gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kariyer planını açıklayan İldiz, sürpriz bir takımla anlaşabileceğinin sinyallerini verdi. Ayrıca İldiz, TFF'nin liglerin başlayacağını açıkladığı tarih ve koronavirüs hakkında da konuştu.

Yücel İldiz tarih verdi: "Sürprizim olacak"

Süper Lig’in deneyimli teknik direktörlerinden biri olan Yücel İldiz, futbolun gündemini değerlendirdi. Liglerin 12 Haziran’da başlayacak olmasını nasıl yorumluyor? Futbolcu ve teknik adamların psikolojisi açısından neler düşünüyor? Ne zaman sahalara dönecek? Yücel İldiz, tüm sorulara yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan deneyimli teknik adam, sahalara ne zaman döneceğini de açıkladı.

Yücel İldiz: “Salgın döneminde de oyun disiplinine uymamız gerekiyor”

66 yaşındaki teknik adam koronavirüs süreciyle ilgili olarak, ”Evde eşimle birlikteyiz. Bilim insanlarının, devlet yetkililerinin açıklamasını takip ediyoruz. Gerekli kurallara uymak zorundayız. Elbette biz de çok sıkıldık. Fakat; sağlık kadar kıymetli bir şey yok. Kurallara uymamız gerekiyor. Bu günler geçecek. Her ülkenin kendisine göre koşulları var. Almanya çok disiplinli ilerledi ve gereken tedbirleri aldı. Ülke olarak da disiplinli davrandığımızı düşünüyorum. Ufak tefek gevşemeler oldu bunu da kabul ediyorum. İstatistiklerin lehimize gittiğini düşünüyorum ama futbol tabiriyle oyun disiplinine uymamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yücel İldiz: “TFF, her türlü detayı düşünmüştür”

Türkiye’de liglerin Haziran ayında başlayacak olması hakkında Yücel İldiz şunları söyledi:

“Ligin başlaması için 1 ay var. Bu şartlarda gidersek, lig başlar diye düşünüyorum. Sağlık herkes için 1.sırada gelmelidir. O dönemde gerçekten risk azalmışsa ligler başlar. Ekonomi ve sosyal hayat devreye girer. TFF, devlet yetkilileriyle yaptığı görüşmelerden bir sonuç çıkararak karar aldı. UEFA ve FIFA ile de görüşmeler yaptılar. Her türlü konuyu detaylıca düşünmüşlerdir. Bir anormal durum olmazsa futbol başlayacak. İnşallah da başlayacak.”

Yücel İldiz: “Antrenmanlar futbolcuları rahatlatacak”

Deneyimli teknik adam, antrenmanların futbolculara olan pozitif etkisine dikkati çekti. İldiz, “Koronavirüs döneminde tüm profesyoneller etkilendi. Etkilemeye de devam edecek. Ancak; bu bizim işimiz. Öncelik sağlık. 1 ay sonra çok daha iyi koşullar oluşursa futbolun başlaması normal. Koşullar el vermezse belki de başlamayacak. Takımların antrenmanlara başlaması, mental anlamda rahatlatacaktır. Teknik adamlar ve futbolcuların evlere kapanması çok kolay değil. Sıkıntılı bir durumdu. Maçlar başlayana kadar antrenmanlar futbolcuları rahatlatacaktır” dedi.

“4 hafta, maçlara hazır olmak için yeterli”

Öte yandan İldiz, takımların hazırlanması için yeterli süre olduğunu söylüyor. Yücel İldiz,”4 hafta, takımların hazır olması için yeterli. Sezon başında olsa bu süre daha fazla olmalıydı. Ama maçlar zaten başlamıştı, oynanmıştı. Her açıdan hazırlanmak için bu sürenin yeterli olduğunu düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Yücel İldiz: “Sürprizim olacak”

Yücel İldiz kariyer planını da açıkladı. İldiz, ”Birçok teklif aldım. Sezon başında yeni bir takımda olacağım. Denizlispor’dan ayrıldıktan sonra çok teklif geldi. Ama şartlar uymadı. Yeni sezonda mutlaka bir takım çalıştıracağım. Sürpriz bir takım da olabilir. Şimdiden söyleyeyim. Hakkımıza hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Yücel İldiz hangi takımlarda görev aldı?

Son olarak Denizlispor’da görev alan Yücel İldiz, Eskişehirspor, Giresunspor, Karabükspor, Yeni Malatyaspor, Adana Demirspor, Orduspor, Mersin idmanyurdu takımlarında çalıştı. İldiz, ‘hedef takım hocası’ olarak biliniyor.

Senin için hazırladığımız haberler