Yücel İldiz'den Stefan Kuntz patlaması: "Anlamıyorum!"

15.09.2021 - 15:11 | Son Güncellenme: 15.09.2021 - 15:18

Teknik direktör Yücel İldiz, TFF'nin Stefan Kuntz hamlesi hakkında konuştu. Ayrıca İldiz, Şenol Güneş kararının zamanlamasını eleştirdi. İşte o sözler...

Yücel İldiz'den Stefan Kuntz patlaması: "Anlamıyorum!"

AJANSSPOR-HABER 

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından gündeme son gelen isim Stefan Kuntz oldu. TFF'nin, Almanya U21 Takımı ile 2 kez şampiyonluk yaşayan Kuntz hamlesiyle ilgili bir yorum da Süper Lig'in deneyimli teknik adamlarından biri olan Yücel İldiz'den geldi. 

Radyospor'da yayınlanan Sporun Merkezi programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan İldiz, TFF'nin hamlesini doğru bulmuyor. İldiz'in açıklamaları şu şekilde: 

"Şenol Güneş kararı geç alınmış bir karardır"

Öncelikle Şenol Güneş ile yolların ayrılması kararını değerlendiren İldiz, "Şenol Güneş, Türkiye'de futbola katkı yapan hocalardan biri. Bunu göz ardı etmiyorum. EURO 2020 döneminde kötü bir performans sergiledik. Ayrıca o dönem Şenol Güneş, çözüm önerisi üretme konusunda hiçbir tatmin edici açıklama yapmadı. Dolayısıyla Şenol Güneş ile yolların ayrılması normal. Madem yollar ayrılacaktı neden bu kadar geç kalındı? Bu soruyu sormak lazım. Alınan karar geç alınmış bir karar" ifadesini kullandı. 

"Stefan Kuntz hamlesini anlamış değilim, doğru bulmuyorum"

Deneyimli teknik adam, futbolculuk döneminde Beşiktaş'ta oynayan ve Almanya U21 Takımı'nı çalıştıran Stefan Kuntz hakkında ise çarpıcı bir ifade kullandı. İldiz, "Stefan Kuntz ile Hamit Altıntop'un görüştüğünü biliyoruz. Kimse yanlış anlamasın ama A Milli Takım'da çalışabilecek birçok yerli teknik direktör olmasına rağmen yabancı bir teknik adamın göreve getirilme hamlesini anlamış değilim. Ben yerli teknik direktörlerin bilgi ve beceri anlamında yabancı teknik adamlardan aşağı kalır bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla Kuntz hamlesini doğru bulmadım" açıklamasını yaptı.

Yücel İldiz'in çalıştırdığı takımlar

Deneyimli teknik adam Yücel İldiz, Süper Lig ve TFF 1. Lig'de birçok takımda görev aldı. İldiz, Malatyaspor, Hatayspor, Diyarbakırspor, Adanaspor, Adana Demirspor, Şanlıurfaspor, Mersin İdmanyurdu, Orduspor, Samsunspor, Giresunspor, Eskişehirspor, Denizlispor ve Altay takımlarında çalışmıştı. Bunun dışında İldiz, 2018-19'da Denizlispor'u 1. Lig'de şampiyon yapmıştı. Deneyimli çalıştırıcı, 2009-10 sezonunda Kardemir Karabükspor'un, 2000-01'de ise Malatyaspor'un başında Süper Lig'e yükselme sevinci yaşamıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler