Viking Haaland, Yurttaş Kane'i gölgeledi

29.05.2023 - 19:16 | Son Güncellenme: 29.05.2023 - 19:19

Erling Haaland, Premier Lig'de 36 gol atarak damga vurdu. Ama ligi 8. bitiren Harry Kane de 30 golle parmak ısırttı. Ama Yurttaş Kane, Viking'in gölgesinde kaldı.

Viking Haaland, Yurttaş Kane'i gölgeledi

AJANSSPOR HABER

Premier Lig'de hegemonya kuran ve son 6 sezonda 5. kez şampiyon olan Manchester United'da kuşkusuz sezona damga vuran isimlerin başında Erling Haaland geliyor. O, bir sezonda Premier Lig'de en çok gol atan futbolcu unvanını 36 kez fileleir havalandırarak, ele geçirdi. Ancak, bunu başarırken yanında yöresinde çok sayıda uluslararası düzeyde yıldız vardı. Haaland olmasaydı belki sezonun en çok konuşulan ismi Hary Kane olacaktı!

Haaland 36, Kane 30 gol attı

Neden mi? Çünkü İngiliz santrfor, çok daha düşük profilli bir takım olan Tottenham'da tam 30 gol attı. Evet, 29 yaşındaki İngiliz milli futbolcu Premier Lig'de 38 maçında 30 gol attı. Öncelikle tüm maçlara çıkma başarısı gösterdi. Haaland ise 35 maçta forma giydi. Genel olarak 5 gol daha fazla atan Haaland elbet maç başı gol sayısında da zirveye çıktı. Maç başına 1 golün üstüne çıktı ki bu büyük bir iş.

Haaland, 1 milyarı aşan değerdeki takımda

Yine bakış açısına göre Kane'in de çok daha büyük iş başardığı da söylenebilir. Erling Haaland bu tarihi başarıyı, Ruben Dias, Rodri, Bernardo Silva, Kevin De Buryn, İlka Gündoğan ve Julian Alvarez gibi yüksek değerler biçilen yıldızlarla başardı. Ki Manchester City'nin piyasa değeri 1 milyar 50 milyon Euro! 

Kane'in yıldız arkadaşları daha az

Tottenham Hotspur ise 680 milyon Euro'luk bir piyasa değerine sahip. Bir çok ligin takımına göre bu da muazzam bir rakam ancak görüldüğü üzere City'nin de oldukça gerisinde. Harry Kane'in etrafındaki en yüksek kaliteli ve değerdeki ayaklarsa Richarlison, Lucas Moura, Dejan Kulusevski, Cristian Romero, Pierre-Emile Höjbjerg ve Heung-min Son'du. 

Conte ile sezon sonunu göremedi

Kane'in 30 gollük performans ortaya koyduğu Tottenham, Premier Lig'i ancak 8. sırada tamalayabildi. Sezonu şampiyon Manchester City'nin tam 29 puan gerisinde kapattı. Ki Londra temsilcisi sezonu aynı teknik adamla bitirme başarısı da gösteremedi. İtalyan Antonio Conte ile sezona giren Tottenham, Mart sonunda yollarını ayırdı.

Üç hoca değişti, tek istikrar Kane

Tottenham'da geçici olarak göreve getirilen Cristian Stellini  ile de sezon tamamlanamadı. Nisan ayının son haftasında takımın başına getirilen Ryan Mason ile kötü sezona nokta konuldu. İşte Harry Kane, üç ayrı teknik direktör değiştirerek çalkantılı bir sezon geçiren Tottenham'da 38 maçın tamamına çıkıp 30 gol atarak takımın istikrarlı tek kişisi oldu. Bu açıdan bakılınca 'Yurttaş Kane'in başarısının bir Viking olan Haaland'ın gölgesinde kaldığı söylenebilir.

Senin için hazırladığımız haberler