Yusuf Erdoğan'dan Trabzonspor itirafı: Kaos vardı! Yorulmadan çıktığım maç yoktu!

29.11.2017 - 13:53 | Son Güncellenme: 29.11.2017 - 13:53

Yusuf Erdoğan'dan Trabzonspor itirafı: Kaos vardı! Yorulmadan çıktığım maç yoktu!

Bursasporlu Yusuf Erdoğan, Bein Sports'a açıklamalarda bulundu. AJANSSPOR'un derledikleri şöyle:

Sakatlığım tahmininden uzun sürdü. Belki de benim için ciddi bir sakatlık olabilirdi. 2-3 haftam daha var. Futbolu özledim. Taraftarımıza kendimi tam göstermiş değilim.

Yakın zamanda şampiyonluk görmüş bir kulüp. Bursaspor'un hedefi her zaman şampiyonluktur. Önemli kulübe geldim. Çok güzel bir ortamımız var. Paul Le Guen'le çalışmak büyük bir şans. Önemli bir kariyeri var.

Hocamız başarıya aç bir insan. 3-0, 4-0 galip geldiğimiz maçlardan sonra bile ertesi gün çalışmaya devam ediyoruz. Burada hocanın çok büyük faktörü var. Takım olmak başka bir olay. Büyük oyuncularla başarı gelmiyor. Hocamız bize çok sıcak davranıyor. Benim için Trabzon duygusal bir ortamdı. Hayatımın ilklerini Trabzon'da yaşadım. Trabzon benim için çok özeldi. Bursaspor'da ortamımız güzel. Bursaspor'a son dakikada transfer olmam benim adıma dezavantaj oldu.

Küçük yaşlarda bana Trabzonspor kapısı açıldı.  Araklı'da olduğum dönemde Trabzon'a gelmek istiyordum. Lemi Çelik beni Kahramanmaraş'ta keşfetmişti.

Bursaspor'u tercih etmemin sebebi, hocamız ve başkanın beni istemesi. Hocamız beni görüntülü aradı ve 'Sen üzerine toprak serilmiş bir altınsın' dedi.

Batalla gördüğüm en iyi 10 numara. Muhteşem bir kişilik... 
Futbolcu kendini iyi hissedebilir ama mental açıdan da iyi hissetmesi önemli. Sol bek, sağ açık ve sol açık oynadım. Nerede şans bulursam orada kendimi vermeye çalışıyorum.

İlk geldiğim günden itibaren hocanın mentalinde inanılmaz güzel şeyler gördüm. Futbolcunun psikolojisinden anlıyor. Türk oyuncularının en büyük eksiği iletişim. Hocamızın egosu yok. Çok üst düzey bir insan.

Olcay Şahan'ı beğeniyorum... Hakan Arslantaş beni en çok zorlayan isim. 90 dakika boyunca sürekli konuşur. Hakan Ağabeyle oynadığım maçlardan keyif alamıyorum. Hakemle konuşur, analiz yapar.

Gerçekten duygusal bir karar oldu. Ben hiçbir zaman klasik bir oyuncu konuşmam. Ben nefret edilmeden Trabzon'dan ayrılmak istedim. Maçları kaybettiğimiz zaman ibre o dönemin oyuncularına dönüyor. Ben geri dönmek adına veya sevgilerinin azalmaması adına böyle bir karar. Trabzonspor iyi olduğu zaman çok keyifli bir şehir. Uzun Sokak'ta lokantalar benden hesap bile almazdı, sen iyi ol derlerdi. Trabzon'dan severek ayrıldım.

Kulübe geldiğimden itibaren maddi anlamda sıkıntı vardı. Kaos ortamı vardı. Taraftarın beklentisi şampiyonluktu. Yorulmadan çıktığım maç olmadı. Gol sevinçlerinde de bir taraftar olarak seviniyordum.

Unutamadığım maç Konyaspor'u 1-0 mağlup ettiğimiz maçtı. 90+5'te gol atmıştım. Golden sonra ağlamam şov değildi, gerçekten zor günler geçiriyorduk.

İki tane şampiyonluk yaşamış Anadolu kulübünde oynuyorum. Benim için büyük bir şans. Bursaspor bir baş kaldırıştır. O dönem şampiyonluğu devrimdir. Ben burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Futbolu bıraktıktan sonra Trabzonspor'da ve Bursaspor'da olduğum için gurur duyacağım.
Şu anda Bursaspor'da güzel bir ekip kuruldu. Başkanımız çok fedakarlık yapıyor. Sonuna kadar savaşan bir Bursaspor izleteceğiz.

Senin için hazırladığımız haberler