Eski MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'ndan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye Eleştiri

23.11.2022 - 15:56 | Son Güncellenme: 23.11.2022 - 16:01

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Yusuf Namoğlu, Dünya Kupası'ndaki hakem performansları, Cüneyt Çakır ve yabancı VAR hakem konusunda konuştu. Detaylar...

Eski MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'ndan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye Eleştiri

AJANSSPOR HABER

Merkez Hakem Kurulu'nun eski başkanlarından Yusuf Namoğlu; Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'ndaki hakem performanslarını değerlendirdi. 

Namoğlu, Türkiye ile Çekya arasında oynanan hazırlık maçında aktif hakemliğe veda eden ve jubile töreni yapılan Cüneyt Çakır ve gündemde olan yabancı VAR hakemi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Yusuf Namoğlu, "Cüneyt Çakır kolay yetişmedi. Cüneyt Çakır'ın geldiği seviye Türkiye'nin üzerinde bir seviyedir. Cüneyt Çakır, dönemimde ilk kez UEFA Kupası'nda ve Şampiyonlar Ligi'nde görev aldı, iki dönem Dünya Kupası'na gitti ve çok önemli bir hakem oldu. Cüneyt Çakır ve bazı hakemler anlamını bilmediğimiz bir şekilde geçen sezon devam ederken operasyon kurbanı oldular. Cüneyt Çakır'ın ve ekibinin hedefi 2022 Dünya Kupası'na gitmek ve sonrasında hakemliği bırakmaktı. Cüneyt Çakır ve ekibi bir bütün olmuşlardı, vedada bir bütün olunması gerekiyordu. Bu noktada TFF ve MHK'nin de adım atması lazımdı. Cüneyt Çakır'ı eleştiriyorum; Tarık Ongun ve Bahattin Duran da jubilede olmalıydı" dedi.

İlgini Çekebilir
Kulüpler, yabancı hakem için toplanıyor!
Habere Git

"Yabancı VAR getirelim diye sallıyorlar..."

Gündemde olan yabancı VAR hakemi konusunda ise Namoğlu, "Şu anda VAR hakem kadrosunun dar olması bana göre uygulamanın hatası, Süper Lig'de maç yönetemeyen hakemleri VAR hakemi yapıyoruz. Sezon öncesi VAR hakem kadrosu artabilirdi ancak artırılmadı. Yabancı VAR hakem konusu tartışılıyor; ancak hakemlerimizdeki en büyük problem lisan problemi. Hakemlerimiz, yabancı VAR hakemleri ile nasıl anlaşacak? İngilizce bilen hakem sayımız çok az. Bunların hepsi problem... Yabancı VAR getirelim diye sallıyorlar ama bunu yapmak zor... TFF Başkanı her şeye karışıyor ancak bu işleri biliyor mu? Bence bilmiyor. Lisan olmadığı sürece bu proje tutmaz" ifadelerini kullandı ve ekledi: 

 "Hakemlerimizde hemen maçı bitireyim, kurtulayım mantığı var"

"Dünya Kupası'nda hakemler şu ana kadar çok iyi bir performans ortaya koydu. Dünya Kupası'nda gördük ki uzatma dakikalarının da uzatmaları oynanıyor. Daha önce bu durumu Pierluigi Collina ve Michel Platini istemişti. Ülkemizde ise Fatih Terim, A Milli Takımlar'da görev alırken topun sahada kalma süresi ve uzatmaların artması gerektiğini söylemişti. Fakat bizim ülkemizde hakemlerimizde hemen maçı bitireyim, kurtulayım mantığı var. Biz dönemimizde bunun için çok mücadele ettik başarılı olamadık"

Senin için hazırladığımız haberler