Spor yazarlarından Beşiktaş-Gaziantep maçı yorumu

31.10.2023 - 09:01 | Son Güncellenme: 31.10.2023 - 09:09

Beşiktaş, Süper Lig'de Gaziantep'i ağırladığı maçı 2-0 kazandı. Spor yazarları, Siyah-Beyazlılar'ın Gaziantep maçını yorumladı. İşte tüm detaylar...

Spor yazarlarından Beşiktaş-Gaziantep maçı yorumu

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 10'uncu haftasında Beşiktaş ile Gaziantep FK karşı karşıya geldi. Siyah-Beyazlılar, Tüpraş Stadyumu'nda konuk ettiği rakibini 2-0 yenmeyi başardı. Spor yazarları, Beşiktaş'ın Gaziantep galibiyetini değerlendirdi.

Başkan adaylarının bir kısmı "Milli Mutabakat Hükümeti" projeme sıcak bakıyor

Ali Ece: İkinci yarıda Beşiktaş’ın oyunu biraz daha az kötüydü. Salih’in duran toptan attığı gol rahat bir nefes alma fırsatı verene kadar Beşiktaş yine kalesinde tehlikeler yaşadı. Öne geçtikten sonra üzerlerindeki baskı biraz azalan oyuncular daha iyi performans sergilediler. Rashica’nın iyi ortasında Cenk Tosun güzel bir kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı.

Beşiktaş’ta özellikle Gedson ikinci yarıda çok iyi bir performans sergiledi. Kongrenin daha önceye alınması da iyi haber, daha iyi bir haber ise maç günü yaptığım görüşmelerde aday olmayı düşünenlerin bir kısmının benim olabilecek en güçlü yönetimi kurmak adına ortaya attığım “Milli Mutabakat Hükümeti” projeme sıcak bakmaları.

İlgini Çekebilir
Kartal uçmayı hatırladı
Habere Git

Sezon başından bu yana inşa edilmiş bir oyun yok!

Cem Dizdar: Her yanıyla tuhaf bir sezon yaşanıyor Beşiktaş’ta. Daha bir ay önce takımını yüzde 99 şampiyon ilan eden başkan ve yönetim ortada yok! Hocasız kalan takım sakatlıktan kırılırken sezon başından bu yana inşa edilmiş bir oyun da yok! Bütün bu buhranlı atmosferin yansıması bir maç izledik. İlk devresinde Cenk’e top indirme gayretleri boşa çıkarken sadece Zaynutdinov’un iki şut girişimiyle yetinmek zorunda kaldılar. Oysa Salih, Gedson, Chamberlain gibi oyuna hükmetme ihtimali yüksek bir ekiple orta sahayı daha verimli kullanabilirlerdi, olmadı. Ghezzal da sakatlanınca elde kaldı Rashica! O da vurdu, durdu! Bu oyunsuzluk içinde ilk devre işe yaramayan 18 orta yapmayı da ihmal etmediler! Antep’in ise top ile işi yoktu. Fırsat yakalamak için bekleyip durdular. En büyük şansları Beşiktaş’ın organizasyonsuzluğuydu ama insan düşünmeden edemiyor; “Bir takım bu ‘oyunsuz oyunu’ oynamak için hafta içi nasıl antrenman yapıyordur acaba?” Antepli oyuncular antrenmanlarda da çok sıkılıyor olsa gerek.

“Beşiktaş’ın tuhaf sezonu” demiştim ya Burak Yılmaz 21’de oyuna gönderdiği Yakup Kılıç’ı 81’de üstelik maç 2-0 olduğunda oyundan aldı. Neden acaba? Oyunla ilgili olamaz sanırım olsa olsa yorgunluk/güçsüzlük olmalı. Eğer böyleyse bu da Beşiktaş’ın “yetiştiricilik” sıkıntısını gösteriyor. Oysa bu “tuhaf sezon” genç oyuncular için bir fırsat olarak tasarlanabilirdi sanki.

Sorumluluk aldılar ve sahaya odaklandılar

Ali Gültiken: Bu tür zorlu durumlarda oynanan maçlarda kadroda olan oyuncular önemlidir. Ama daha da önemlisi, böyle sıkıntılı durumlarda karakter koyabilen oyunculardır. Bu taraftan baktığımızda dün akşam forma giyen tüm futbolcuların sınıfı geçtiğini söyleyebiliriz. Sorumluluk aldılar ve sahaya odaklandılar. G.Antep FK, oyunu zorlaştıran bir takım. Topu rakibe bırakıp kendi alanında kapanmayı tercih eden bir ekip. Temel oyun düzenleri kontratak üzerine kurulu. Beşiktaş takım olarak hem rakibine çabuk çıkış şansı vermedi hem de oyun olarak baskı altına aldı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi aday olmayacak
Habere Git

Kongre süreci kolay değil. Takımın etkilenmemesini beklemek de hayalcilik olur. Ama her şeye rağmen oyuncular sorumluluklarının bilincinde önemli bir sınav verdiler. Hem kendileri adına hem de Beşiktaş'ın bundan sonraki gidişatı adına bu maçı kazandılar. Beşiktaş'ın ümitlerini bir hafta sonrasına taşıdılar.

Bundan iyisi, Şam'da kayısı…

Turgay Demir: Takımın yarısı eksikken ve bu kadar kötü bir hakem yönetiminde Gaziantep gibi son haftaların başarılı takımı karşısında 2-0 kazanabiliyorsan, bundan iyisi, Şam'da kayısı… Aboubakar'ın yokluğu başlı başına büyük eksiklik zaten, Roiser, Masuoaku derken yedek kulübesi U-19 oyuncularına kaldı mecburen. Oyunu domine geden Beşiktaş, geri yaslanıp, Gradel ve Dragus gibi hızlı oyuncularının kontrataklarına bel bağlayan Gaziantep karşısında harcadığı enerjiyi uzun süre tabeleya yazdıramadı. Gedson, Rashica ve Chamberlain neredeyse hiç şut denemediler. İlk yarıda iki denemede Bahtiyar vardı. İkinci yarıya Rashica'yı alışık olduğu sağ kanata çeken Burak Yılmaz, rakibi kendi ceza sahası civarında sıkıştırmak için Ersin dışında tüm oyuncuları olabildiğince öne çıktı. Salih'in kafasıyla Gaziantep duvarı yıkılırken ardından Rashica arka direk yapınca Tosun Paşa işi bitirdi. Skoru bulup rahatlayınca bolca da şut denemesi yaptılar. Dedik ya, zor günler bunlar, Beşiktaş şu anda hiç iyi durumda değil. Bu şartlarda en zayıf rakiple bile oynamak zor ki, Gaziantep deve dişi gibi sağlam bir rakip. O nedenle alınan üç puan, oyuncuların yanı sıra camiaya moral vermesi açısından da önemli. 

Amir'in kırmızısı yanlıştı

Deniz Çoban: Maçın hakemi Mete Kalkavan açısından kritik çok fazla pozisyonun yaşanmadığı bir maç oldu. Oyuncular hakemlere ve birbirlerine saygılıydılar. Hakemin işini zorlaştıracak tavırlardan uzaktılar. Maçta cılız penaltı beklentileri oldu. Mete Kalkavan’ın devam kararları doğruydu. Faul standardı yüksekti ama bazı kart hataları oldu. Amir’in 80. dakikada gördüğü ilk sarı kart doğruydu ancak ikinci sarı kartı yanlıştı. Amir hatalı bir şekilde oyundan atıldı.

Senin için hazırladığımız haberler