Euroleague ekibi Zalgiris Kaunas Anadolu Efes'in uzunu Achille Polonara'yı transfer ediyor

07.01.2023 - 01:01 | Son Güncellenme: 07.01.2023 - 02:26

Euroleague takımlarından Zalgiris Kaunas, Anadolu Efes'in İtalyan uzunu Achille Polonara ile anlaşmak üzere. Litvanya ekibi gün içinde Efes'ten ayrılan Isaiah Taylor ile sözleşme imzalamıştı.

Euroleague ekibi Zalgiris Kaunas Anadolu Efes'in uzunu Achille Polonara'yı transfer ediyor

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague'de sezonun çıkış yakalayan ekibi Zalgiris Kaunas'ta günün ikinci transfer gelişmesi yaşanıyor. Litvanya temsilcisi Anadolu Efes'ten ayrılması beklenen 31 yaşındaki 4 numara Achille Polonara ile büyük ölçüde anlaştı.

Sakatlıkların yerini Efes'liler dolduruyor

Zalgiris Kaunas, dün akşam Fenerbahçe maçında sakatlanan ve sezonu kapatan gard Keenan Evans'ın yerine Anadolu Efes'ten ayrılan Isaiah Taylor'ı kadrosuna kattı. Litvanya ekibi geçtiğimiz günlerde sakatlanan Tyler Cavanaugh'un yerini de Anadolu Efes'ten doldurmak istiyor. BasketNews'un haberine göre Zalgiris, Achille Polonara ile sözleşme imzalamak üzere.

Virtus Bologna istedi

31 yaşındaki uzunun ismi uzunca bir süre ülkesinin ekibi Virtus Bologna ile anıldı. İtalyan ekibinin CEO'su Luca Baraldi'nin dün akşam transfer yapmayacaklarını açıklamasının ardından, Polonara'nın Zalgiris Kaunas ile anlaşacağı haberleri basına yansıdı.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'ten ayrıldı Euroleague'de kalıyor!
Habere Git

Efes 4 numara pozisyonunu besledi

Sezon başında kurulan Amath M'Baye, Achille Polonara 4 numara rotasyonundan memnun olmayan Anadolu Efes eski oyuncusu Chris Singleton ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. Yıldız oyuncunun önümüzdeki hafta takıma katılacak.

Bekleneni veremedi

Sezon başında Anadolu Efes'in Fenerbahçe Beko'dan kadrosuna kattığı Achille Polonara, son iki sezonun şampiyonunda performansıyla bekleneni veremedi. Euroleague'de 15 maça çıkan oyuncu 2.8 sayı, 2.2 ribaunt ortalamsı tutturdu.

Fenerbahçe macerası da kısa sürdü

Geçen sezonun başında Fenerbahçe'nin büyük beklentiyle Baskonia'dan transfer ettiiği Achille Polonara hayal kırıklığı yarattı. Euroleague'de play-off dışında kalan, Basketbol Süper Ligi'nde ise şampiyonluğa ulaşan sarı lacivertlilerde İtalyan oyuncu 50 mça çıkarken 8.6 sayı, 5.0 ribaunt ortalamalarını yakaladı.

İlgini Çekebilir
Ergin Ataman açıkladı Polonara ayrılıyor!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler