Zaniolo, G.Saray'a Transfer Olma Süreci, Fenerbahçe İddiaları Ve Geleceği Hakkında Konuştu

26.03.2023 - 10:15 | Son Güncellenme: 26.03.2023 - 12:54

Süper Lig takımlarından Galatasaray forması giyen Nicolo Zaniolo, sarı-kırmızılı takıma transferi süreci ve Fenerbahçe iddiaları hakkında açıklamalar yaptı.

Zaniolo, G.Saray'a Transfer Olma Süreci, Fenerbahçe İddiaları Ve Geleceği Hakkında Konuştu

Galatasaray'ın ara transfer döneminde Roma'dan 15 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo gündeme dair açıklamalarda bulundu. Goal'de yer alan habere göre İtalyan yıldız Fenerbahçe iddiaları, geleceği, Jose Mourinho ile olan ilişkisi ve milli takımdaki durumu hakkında da konuştu. İşte detaylar...

"Fenerbahçe daha fazla teklif etti ama Galatasaray'a söz vermiştim"

La Gazzetta dello Sport'a konuşan Zaniolo, "Fenerbahçe'nin size daha fazla teklif etmesine rağmen Galatasaray'ı tercih ettiğiniz doğru mu?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Doğru, ama Galatasaray benimle daha önce iletişime geçmişti ve ben söz vermiştim."

"Türkiye'ye gitmek için tereddüt etmedim"

Türkiye'ye gelmekte tereddüt etmediğini söyleyen İtalyan yıldız, "Hayır, Türkiye'ye gitmek için tereddüt etmedim. Sahaya geri dönmem gerekiyordu. Bu yüzden Roma'da birlikte oynadığım Sergio Oliveira ile konuştum ve bana ortamın güzel ve ligin rekabetçi olduğunu söyledi. Sonra Roberto Mancini'yi aradım. O da iyi olacağını söyledi ve gitmemi tavsiye etti. Haklıydı" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'a 9 yıl sonra bir ilk
Habere Git

"Kimse geleceği bilmiyor"

İsmi Juventus ve Milan ile anılan Zaniolo, geleceği hakkında da konuştu. Yıldız oyuncu, "Kimse geleceği bilmiyor. Türkiye'de 5 yıl kalamayacağımı garanti edemem, bu açık. Ama burada olduğum sürece elimden gelenin en iyisini yapacağım" ifadelerini kullandı. 

"Mourinho harika bir teknik direktör "

Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho ile olan ilişkisine de değinen Zaniolo, "O harika bir teknik direktör ve harika bir insan. Beni neredeyse her zaman oynamaya zorladı. Elbette, yıldız oyuncuları yönetmeye alışkındı ve ben değildim. Dört ya da beş yıl sonra onunla çalışmak isterdim ama yine de bana çok şey verdi" diye konuştu.

"Uluslar Ligi finallerinde oynamak istiyorum"

İtalya Milli Takımı'na seçilmediği ile ilgili sözlerine devam eden başarılı oyuncu, "Çünkü 3 ay oynamadım ve çalışmam gerekiyor. Mancini'nin yardımcısı Salsano ile konuştum, sakin olmamı, takip edildiğimi ve iyi olduğum zaman işlerin otomatik olarak düzeleceğini söyledi. Uluslar Ligi finallerinde oynamak istiyorum. Milli takımı çok seviyorum, İtalya'yı temsil etmekten daha güzel bir şey yok" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Süper Lig devinden Fatih Terim sürprizi: Teklif...
Habere Git

"Yıldız olduğumu söylediler ama sadece bir sermaye olarak görüldüm"

Son olarak Roma'dan ayrılış süreci hakkında konuşan Zaniolo, "Tutulmayan sözler üzerine saatlerce konuşabilirim. Benim bir yıldız olduğumu söylediler ama sadece bir sermaye olarak görüldüm. İki yıl boyunca yeni sözleşmenin hazır olduğu söylendi. Geçen yıl ocak ayında kazandığımdan biraz daha fazlasına Roma'ya imza atardım. Çünkü Roma'da iyiydim ve finansal fair play sorunları olduğunu biliyordum. Ama bu kadar konuşmadan sonra bıktım. Eğer vedamı düşünmek zorundaysam, başkalarının da bunu yapması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Erden Timur: "Zaniolo 30 milyon Euro'ya transfer olacaktı, yarı fiyatına aldık"

Öte yandan, Galatasaray Sportif AŞ. Başkan Vekili Erden Timur, Roma'dan kadrolarına kattıkları İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo'nun transferiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Biz almadan 6 gün önce 30 milyon Euro’ya Bournemouth’a satılmıştı. Biz son gece transfer ettik. 5 yıl vade ile ilk ödemesi kasım ayında olmak üzere yarı fiyatına 15 milyon Euro’ya aldık" dedi.

2 maç 1 gol

Sarı-kırmızılı takım ile 30 Haziran 2027 yılına kadar sözleşme imzalayan Nicolo Zaniolo, sarı-kırmızılı takım ile çıktığı 2 maçta 1 gol kaydetti. 

İlgini Çekebilir
"Abdülkerim Bardakcı, Milli Takım'dan ayrılmak istemedi"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler