Zeki Çelik: "Her futbolcu 4 büyük takımda forma giymek ister"

25.03.2019 - 01:09 | Son Güncellenme: 24.03.2019 - 22:15

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille forması giyen Mehmet Zeki Çelik, beIN SPORTS'a açıklamalarda bulundu.

Fransa'da yeni bir hayata başlamanın zorlukları oldu mu sorusuna Çelik, "Dil problemi oldu baya zorlandım ama sonra öğrendim ve iyi anlaşıyorum şu an. Futbol kelimelerini de öğrendim."dedi.

Türkiye'de 4 büyük takımda oynamak ister misin sorusuna Çelik, "Tabii ki, her Tür futbolcunun ilk hedefi orasıydı. Ama Avrupa başka bir seviye. Buradan gelişimi sürdürebilirim dedim ve buryı tercih ettim.  Ama insan her zaman 4 büyük takımda da oynamak istiyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'de futbolseverler Ligue 1'i takip ediyorlar mı sorusuna Çelik, "Tabii ki, zaten Türkiye'de Fransa Ligi izlenir ve sürekli takip ediyorlar. beIN SPORTS veriyor zaten." diye ekledi.

Lille'e hızlı alışmanın püf noktaları neydi sorusuna Çelik, "Rüya gibi. Bir anda alıştım herkes iyi davrandı bana. Her şey iyi gidiyiyor. Bir rüyada gibiyim. Fransız haftada 2 saat ders alıyorum. Yetiyor bana. Yemek konusunda da seçiciyim." ifadelerini kullandı.

Lille teknik direktörü Christophe Galtier'in Zei Çelik hakkındaki görüşleri.

Zeki, çok tevazu sahii ve çok çalışkan. Etrafındaki olayları çok iyi gözlemleyen ve iyi dinleyen bir çocuk. Şimdilik önünde bulunan dil bariyerine rağmen ancak zekasıyla bu sorunun üstesinden gelen ve ortama uyum sağlayarak seviyesini yükselten bir oyuncu. Taktik açıdan baktığımızda defansta alan oyununu gayet iyi biliyor. Defansif hamlelerd tekniğini gelişirmeye başladı. Hücumdaki final hareketlerini geliştirmesi gerekiyor. Çünkü maçlarda birçk fırsat yakalıyor. Birçok tekrarla bu özelliğini geliştirerek ezberleyecek kapasiteye sahip. İlk etap olarak hücumdaki bu eksiklerini geliştirmesi lazım. Son hareketlerini, son paslarını ve ortalarını geliştirmek zorunda.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler