Zeki Çelik: 'PSG için henüz erken...'

12.09.2018 - 11:26 | Son Güncellenme: 12.09.2018 - 14:26

Fransa Lig 1 ekiplerinden Lille'de forma giye A Milli Takım futbolcusu Mehmet Zeki Çelik, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Rusya ile İsveç maçları ve Emre Akbaba hakkında açıklamalarda bulundu.

Zeki Çelik: 'PSG için henüz erken...'

Fransa Lig 1 ekiplerinden Lille'de forma giye A Milli Takım futbolcusu Mehmet Zeki Çelik, Rusya ile İsveç maçları ve Emre Akbaba hakkında açıklamalarda bulundu.

Lille'de görev alan genç defans oyuncusu Mehmet Zeki Çelik, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. İşte detaylar...

'Gruplardan çıkmak bizim elimizde'

Sözlerine Rusya ve İsveç maçlarını değerlendirerek başlayan Mehmet Zeki Çelik, "Rusya maçıyla kötü bir başlangıç yaptık. Rusya maçının ikinci yarısında etkili oynadık fakat süre yetmedi. İsveç maçında 2-0 geriden maçı çevirmek çok güzel oldu. Gruplardan çıkmak bizim elimizde, 2 maçımızı da kazanmak istiyoruz" dedi.

Emre Akbaba sözleri...

Galatasaray'ın yeni transferi Emre Akbaba hakkında ise Mehmet Zeki, "Emre Akbaba ilk geldiğim kamptan itibaren bana yardımcı oldu. Fransızca ve Fransa hakkında bilgiler verdi. Emre çok iyi bir insan, futbolculuğu zaten tartışılmaz" ifadelerini kullandı.

'Bundan sonrası için Lyon ve PSG demek için henüz erken...'

Kişisel performansından da bahseden genç savunmacı, "İsveç maçı benim için fena geçmedi. 2. golde hatam oldu. Hatalarım olsa da kendimi geliştirip daha iyi yerlerde olacağım. Lille ilk transfer olduğumda bunları beklemiyordum. Fransa Ligi karmasında yer aldım. Benim için güzel bir başlangıç oldu. Her geçen gün daha da iyi olmak istiyorum. Fransa'ya uyum sağladım. Dil eğitimleri devam ediyor. Futbol dilini anladım fakat henüz konuşma kısmına geçemedim. Hedefim bundan sonrası için Avrupa'da büyük takımlarda oynamak. Bundan sonrası için Lyon ve PSG demek henüz erken, bu konu sezon sonunda genel performansıma göre değişebilir" diye konuştu.

'Alves ve Walker'ı örnek alıyorum'

Dani Alves ve Kyle Walker'ı örnek aldığını belirten 21 yaşındaki futbolcu, "Kendimi sağ bek pozisyonunda daha rahat hissediyorum. Yalçın Koşukavak bana İstanbulspor dönemimde çok yardımcı oldu. Yalçın Hoca şu anda Gazişehir'de çalışıyor. Yalçın Koşukavak'a ve İstanbulspor'a başarılar diliyorum. Umarım sezon sonunda hedeflerine ulaşırlar" açıklamasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler