Ali Erim Beşiktaş-Antalyaspor maçının analizini yaptı

27.08.2018 - 16:33 | Son Güncellenme: 27.08.2018 - 19:33

Beşiktaş yönetimi 9 Ağustos’ta bir açıklama yaparak “Yaz aylarında görülmekte olan bir çim hastalığı, stadımız Vodafone Park'ı da etkilemiştir. Çimlerimizin tedavi sürecine yetkili firma tarafından başlanmış olup, 2 haftalık bir süreye ihtiyaç bulunmaktadır. Vodafone Park'ın çimleri, 2 hafta sonra kusursuz haline dönecektir.” Dedi.

Antalyaspor maçı 26 Ağustos’ta oynandı. Aramızda zeminin kusursuz olduğunu söyleyebilecek biri var mı? Hadi kusursuzu geçtim, zemine iyi diyebilecek biri var mı?

Zeminin bozulma sebebi ister yönetimin dediği gibi çim hastalığı olsun ister çoğunluğun düşündüğü gibi Shakira konseri… Sorun acil çözülmeli. Gördüğünüz gibi zemin daha önemli olunca yazı da böyle başlıyor.

TECRÜBE BÖYLE MAÇLARDA LAZIM

20 yıl sonra kendi sahasında ilk yarıda kalesinde 3 gol birden gören ya da iç sahadaki 45 maçlık yenilmezlik serisi biten Beşiktaş kötü mü oynadı? Sahadaki oyuna kötü demek haksızlık olur ancak Beşiktaş tecrübesinde bir takım daha sakin kalarak ve kaos futboluna dönmeden istediği sonucu alabilirdi. Neticede Beşiktaş’ın Utku ve Larin dışında çaylak oyuncusu yok.

Evet kolu kanadı kırık Antalyaspor çok zaman geçirdi evet Halis Özkahya bu duruma fazlasıyla seyirci kaldı fakat zaten tecrübe dediğimiz şey de bu gibi durumların üstesinden gelmek değil mi?

ARTILAR

Utku Yuvakuran

1997 doğumlu Utku ilk maçına çıktı. Yediği gollerde şanssızdı fakat Drole ile girdiği ikili mücadelede kırmızı kart görmediği için de şanslıydı. Bunların dışında kendine güveni ve geri paslardaki rahatlığı ile taraftardan geçer not aldı.

Negredo atıyor

Gitti gidiyor derken sezona gollerle girdi. Hala yeteri kadar topla buluşamıyor ancak 3 maç üst üste gol atması kendine güveni açısından son derece olumlu. Sanki taraftarla da barıştı gibi..

Baskıda bozulmayan Oğuzhan

Maç 3-2 iken ilk yarının sonlarında Oğuzhan bir gol kaçırınca Vodafone’da kıyamet koptu. Oğuzhan protesto edilmeye başlandı. 1-2 dakikalık şaşkınlığın ardından bu kez protesto edenler protesto edildi! Taraftar kendi arasında doğruyu buldu. Oğuzhan da gördüğü tepkiye rağmen ikinci yarıda yana değil ileri oynadı, risk almaya devam etti. Şut atarken ayağı titremedi. Baskıyı kaldırabilecek mental güçte olduğunu gösterdi.

EKSİLER

Bozulan seri

Beşiktaş geçen sezon ligde en fazla üst üste 4 maç kazanabilmiş ve bir türlü istediği havayı yakalayamamıştı. 2’de 2 ile başlanan sezonda bir seri daha çok erken ve beklenmedik bir maçla sonlandı. Normal şartlarda Kadıköy’e 5’de 5 ile gidilebilirdi.

Sürekli değişen sistem

Beşiktaş özellikle iç sahada bu tarz maçları oynarken, ezbere aldığı sistemle devam etse rakiplerini daha kolay çözer gibi duruyor. Dün Adriano sol bek, sağ bek ve merkez orta sahada oynadı. Caner sol bek ve sol açık, Medel merkez orta saha ve stoperdi. Babel de hem merkezde hem de kanatta oynadı. Sanki sürekli değişen pozisyon ve sistem iyi oyunun sürekliliğini bozuyor.     

 Ali Erim 

 

Senin için hazırladığımız haberler