Zor durumdaki Lille yıldızlarını satacak mı?

23.12.2020 - 13:47 | Son Güncellenme: 23.12.2020 - 14:11

Türk yıldız futbolcuların forma giydiği Fransız kulübü Lille'de sıcak saatler yaşanıyor. Kulübün geçen hafta yapılan resmi satışından sonra pek çok oyuncunun takımdan ayrılması planlanıyor. Son olarak milli oyuncularımızın takım arkadaşı Portekizli yıldız Renato Sanches, Liverpool yolunda. İşte detaylar...

Zor durumdaki Lille yıldızlarını satacak mı?

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Geçtiğimiz hafta Merlyn Partners şirketi Fransız kulübü Lille'i satın almasından sonra, kulüpte değişiklikler yaşanmaya başladı. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren Lille, oyuncu transferlerinden gelir geLmesini bekliyor. Son olarak 23 yaşındaki genç Portekiz futbolcu Renato Sanches, Liverpool ile anlaşmak üzere olduğu bildirildi.

Son Premier Ligi şampiyonu Liverpool, Portekizli yıldız için 20 milyon euroyu gözden çıkardı. Öte yandan sakatlık sonrası eski formuna kavuşan Yusuf Yazıcı'da pek çok Avrupa kulüplerinin takibinde olduğunu biliniyor. Lille, ocak ayı transfer döneminde yüksek ücret karşılığında, milli oyuncuyu gönderebilir.

Yeni yönetim, maddi sıkıntıları oyuncu tranferleriyle kapatacak

Merlyn Partners şirketi, Lüksemburglu iş insanı Gerard Lopez'in sahibi olduğu Fransa Ligi (Ligue 1) kulübü Lille'i satın almasından sonra, oyuncu gönderimine hız verileceği tahmin ediliyor. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren Lille yönetimi, yaşanan sıkıntıları oyuncu transferleriyle kapatmayı planlıyor. Türk futbolcular Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik, Burak Yılmaz ve Mustafa Kapı'yı kadrosunda barındıran Lille Kulübü, yüksek teklif gelmesi halinde, çoğu futbolcuyla yollarını ayıracak.

Ayrıca kulüpten yapılan açıklamaya göre Lille kulüp başkanlığına, daha önce Paris Saint-Germain'in sportif direktörlüğü ve Rennes'in başkanlığını üstlenmiş Olivier Letang getirildiğini duyurdu.

Lille, çok uyguna Türk yıldızları kapmıştı

Lille kulübü, ilk olarak 2018 yılında TFF 1. Lig'de İstanbulspor'da oynayan Zeki Çelik'i 2 milyon euro bonservis bedeli ile takıma transfer etti. Daha sonra Yusuf Yazıcı'yı 17 milyon euro bonservis bedeli ile Trabzonspor'dan kadrolarına kattı.

Sezon başında Galatasaray ile sözleşmesi sona eren Mustafa Kapı ile anlaşan Lille, bu oyuncu için 300 bin euro yetiştirme bedeli ödeyerek futbolcuyu Ağustos ayının sonunda kadrosuna kattı.

Burak Yılmaz, Lille'e bedelsiz olarak transfer oldu

Bedelsiz olarak Beşiktaş'tan ayrılan olan yıldız oyuncu Burak Yılmaz ise sezon başında Fransız ekibi ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Ayrıca Burak Yılmaz, Beşiktaş'tan 1 milyon euro alacağından da vazgeçti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler