Galatasaray'da Olağan Divan Kurulu Toplantısı yapıldı!

İsa Kethüda
16.09.2023 - 10:35 | Son Güncellenme: 16.09.2023 - 13:27

Süper Lig takımlarından Galatasaray'ın, Eylül ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde yapıldı... İşte detaylar...

Galatasaray'da Olağan Divan Kurulu Toplantısı yapıldı!

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın, Eylül ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıda Başkan Dursun Özbek ve Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek: "Tüm üyelerimizin gelip tesislerdeki son noktayı görmesi çok önemliydi"

Toplantının başlamasıyla birlikte kürsüye çıkan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Bugün yapmış olduğumuz toplantının, Kemerburgaz'da yapılması nedeniyle divan başkanlığımıza teşkkür göndermek istiyorum. Tüm üyelerimizin gelip tesislerdeki son noktayı görmesi çok önemliydi. Onun için de bugün buradayız. Ardan geçen 14 aylık süre içinde yaptıklarımızı siz değerli üyelerimize paylaşmak istiyorum ama bundan önce Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur'un futbol takımı hakkında yapacağı sunumu bir dinleyelim. Açıklamalarına devam eden Özbek, "Bu sunumu tüm üyelerimizin merak ettiğini biliyorum. Sunum sonrasında konuşmama devam edeceğim" dedi.

Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur, "Dün malumunuz transferin son günüydü. O yüzden biraz akşam 22-22.30'dan sonra başkanımıza başladığımız zamanı zaten gösterdim. Mümkün olduğu kadar vaktinizi almadan sunmak istiyorum.

İlgini Çekebilir
Kaçmayacağım, gerekirse Mayıs'ta seçime gideriz
Habere Git
  • - 2023-24 sezonu yaz transfer değerlendirmesi
  • - Futbolcu ücret gideri Şampiyonlar Ligi karşılaştırması
  • - Yıllara dayalı gelir karşılaştırması
  • - Gelir tablosu analizleri
  • - Deloitte Money League ilk 20 gelir karşılaştırmaları
  • - UEA raporları


Transfer - yaş skalası

  • Halil Dervişoğlu
  • Tete
  • Sıraçhan Nas
  • Eyüp Aydın
  • Mauro Icardi
  • Cedric Bakambu
  • Kerem Demirbay
  • Günay Güvenç
  • Wilfried Zaha
  • Hakim Ziyech
  • Kaan Ayhan
  • Davinson Sanchez
  • Angelino, Tongay Ndombele


Erden Timur: "Kadromuzun yaş ortalaması 25.9"

Kadromuzun yaş ortalaması 25.9. Oldukça genç. En yaşlı transfer ettiğimiz oyuncu Cedric Bakambu 32 yaşında ve Günay Güvenç. Hakim Ziyech örneği, geçen sene yaz-kış transfer döneminde Paris'e gidiyordu, son gece evrak yetişmediği için PSG'ye gidemeyen daha 6 ay önce bir oyuncudur. Zaha bir sene önce 70 milyon Euro transfer bedeliyle transfer ediliyordu. Veya Ndombele 62 milyon Euro'ya Tottenham'a transfer oldu, Davinson Sanchez 42 milyon Euro'ya transfer oldu. Ndombele, Tottenham'ın tarihinin en yüksek bedelli transferi.

İlgini Çekebilir
Aboubakar, Trabzon'a yetişecek mi? Açıklama geldi
Habere Git

2012-13 yaz sezonunda 22.4 milyon Euro'luk transfer harcaması yapıldı. 47.1 milyon Euro değerinde oyuncu Galatasaray'ımıza kazandırılmış. Bunu kiradan arındırılmış yapmak gerekiyor çünkü bonservisi bize ait oyuncular değil. Mesela 2019-20 yılında 6 tane veya 5 tane kiralık oyuncumuz vardı. Lemina ve Seri'nin olduğu dönemde çok değerli oyunculardı ama kiralık almıştık. 

İki kiralık oyuncumuz var bu sene: Angelino ve Ndombele var

Bizim bu sene kiralık oyuncumuzun değeri toplam değer içerisinde tarihteki en az olanı. Bu 150.65 milyon Euro bu sene transfer ettiğimiz oyuncuların değeri içerisinde bir Angelino var, bir de Ndombele var. Bunların ikisinde de opsiyon hakları bizde. Transfer etme hakları bizde. Rakiplerimizin bizi bu konuda eleştirmeye çalışmasının sebebi de bu. Aslında çok daha yüksek bedelli oyuncular aldık. Biraz da zorunluluktandı. Çünkü transfer limitimiz çok sınırlı olduğu için bu yüzden daha çok free oyuncular almamız gerekiyordu. Onun da bir handikapı vardır, free oyuncu yaz antrenmanı yapmaz takımından ayrılmıştır. Dolayısıyla daha geç buraya adapte olur. 

2023-24 sezonu transfer içerisinde bir Ndombele var kiralık, Ziyech kiralık ama hatta şöyle bir şey söylendi: bedelsiz kiralamalı, bedelsiz opsiyonlu. Sene sonunda bizde olmasını istersek hiçbir para ödemeden Galatasaray'ın bonservisine geçmiş oluyor. 

İlgini Çekebilir
Çebi müjdeyi verdi! Stat isim sponsorluğunda geri sayım
Habere Git

"Drogbar, Sneijder ve Melo ayarında 13 oyuncumuz var"

Futbolcu net ücret gideri, 2009/10-2023/24

Futbolcu net ücret gideri birbirinden ayrı vergi oranları olduğu için, bu seneki net ücret gideri 49.1, kış transfer dönemi olmadığı için zaten oldukça da iyi bir takımımız var. 2023-24 tahmini ama 49.1 şu anki sözleşmelerimizin şeyi. Bunun içerisinde transferlerde biliyorsunuz takıma bonservis katkısıyla da transferler yaptık, kulüple sözleşme yapılarak bu da çeşitli şeylerle konuşuluyor. O 49.1'in içerisinde sponsor yok. Sponsorluğu çıkarttığımızda 10 milyon sponsorluk var, 39.1'e düşüyor. Yani Galatasaray'a maliyeti, maaş bütçesinin 39.1 futbolcu maaşları bunlar. Bugüne kadar ki yıldız oyuncularla en çok kurulu şeylerden bir tanesi de hepimizin hatırladığı Drogbar, Sneijder ve Melo sezonudur. Çok ve önemli güzel bir dönem. Türk futbol tarihinde ilk defa böyle bir kadro kuruldu. Bunu benim söylemem daha zor, keşke benim yerime başka birisi anlatsa... Burada kendi kendimizi övüyormuşuz gibi oluyor ama lütfen öyle anlaşılmasın. 13 tane Drogbar, Sneijder ve Melo ayarında oyuncumuz. Seviye olduköa yükseldi ki, Ndombele geldiğinde geçen sene Napoli şampiyon olduğunda 40 maç oynadı. Çoğunu sonradan girerek. Geçtiğimiz yıllarda biz oyuncu aldığımızda eğer bonservisiyle alıyorsak bu büyük oyuncuları çok da performa edemeyerek, mevcut son senesinde çok da performans etmemiş oyuncuları Türk futbolu olarak tercih etmek zorunda kalıyorduk. Bazen de çok iyi oyuncular alıyorduk. O yüzden bunu aslında oyuncu başına düşen ortalama bonservis diye. Çünkü UEFA öyle bakar. Toplam oyuncu başına düşen bonservis diye veya değer oranında bonservis diye baktığımızda değer oranında bonservisde Türk futbol tarihindeki en yakın şeyin 5.8, 5.9 katı daha katma değerli bir iş yapmışız. X liraya bugüne kadar 2X diyelim, 2.5X değerde bir oyuncu alınmış, biz X liraya 15 veya 20X değerinde bir oyuncu almışız. Bu çok önemli bir şeydir. Çünkü bilançonuza bu oyuncular değer olarak giriyor. 

"Türkiye'de gelir üretemezsin, gelir üretemediğin için küçülmen lazım"

Bizim mantalitemiz ve stratejimiz şuydu: Genelde beklenilen şu. Türkiye'de gelir üretemezsin, gelir üretemediğin için küçülmen lazım. Bu bir kabul, belki öğrenilmiş bir çaresizlik onu nitelendiremem ama böyle bir kabulümüz var. Dolayısıyla hep küçülmemiz lazım, giderlerimizi küçültmemiz lazım. Evet, kesinlikle küçültmemiz lazım. Ama neye göre? Kazandırdığımız değere göre küçültmemiz lazım. Asıl büyümek için ne yapmamız gerekiyor? Dünya futbolunda önemli bir yere sahip olmamamız gerekir yoksa gitgide yoksa görüyorsunuz Türk futbolunun nasıl bir ivme kaybettiğini. Gitgide eskiden Avrupa'da başarılı olmuş kurucumuz Ali Sami Yen Bey'in temel ilkesi olan konudan tamamen uzaklamış duruma gelmek zorundayız.

"Son 16'ya kalmış takımların ortalama maaş gideri 290.8 milyon Euro"

2021-22 UEFA Şampiyonlar Ligi sezonunda son 16'ya kalmış takımların ortalama maaş gideri 290.8 milyon ücret gideri. Eleyenlerin ortalama ücret gideri 320 milyon Euro. Elenenlerin ortalama ücret gideri 261.7 milyon Euro. Şimdi rekabet ettiğimiz alan bu. Son 16'ya kalırsan 290 milyon Euro maaş gideri ile rekabet etmen lazım. Bu realiteyi biz kendi kendimize değiştiremeyiz. Bu realite için sıradışı gelir üretmemiz lazım. Sıradışı uygun transfer yapmamız lazım. Çünkü biz 290 milyon Euro diye bir maaş bütçesinin yarısını bile ödeyemeyiz. Eğer çeyrek finale kalırsak ortalama 320 milyon, eleyenlerin ortalaması 271.1 milyon, yarı final 472 milyon, finalde de 519 milyon Euro. 

İlgini Çekebilir
Stefan Kuntz futbolculara ateş püskürdü! Soyunma odasında olay...
Habere Git

"Kendi yapamadığımızla yüzleşmemek için küçülmemiz lazım demememiz lazım"

Son 10 yıldaki transfer enflasyonu veya son 14 yıldaki yanlış bilgi vermek istemiyorum yaklaşık yüzde 90. 10 sene öncesinin 20 milyon bonservisi bu sene eşittir 37-38 milyon. O günkü aynı para bugünkü aynı para değil. Transfere enflasyonu diye bir şey de var. Dolayısıyla biz bu gelir bütçelerine nasıl ulaşabiliriz? Kendimizi küçülterek, belki becerilerimizden ötürü, belki imkansızlıklarımızdan ötürü sadece kendimize dönmediğimiz için 'biz bunu yapamıyoruz, daha iyisini yapmamız lazım' demediğimiz için naçizane belki genç bir kardeşiniz olarak hadsizlik olarak yapmak da istemiyorum ama benim sosyolojik tespitim bu. Kendi yapamadığımızla yüzleşmemek için küçülmemiz lazım demememiz lazım. Yapamıyorsak küçülelim doğru bir söylem. Beceremiyorsak kulübümüzü riske atmayalım, doğru bir söylem. Ama bu kulübün üyelerinin birazdan en azından ben sonunda onu rica edeceğim. Bir oranı sorgulaması lazım. 'Kardeşim bu oranda ne yapıyorsun, bana bunun hesabınıvar' demesi lazım. En son ona geleceğim.

Sponsorluk anlaşmalarının birçoğu gerçekleşmiştir ve bir kısmı da imza aşamasındadır. Bunların içerisinde 30 milyon daha sponsorluk bulacağız diye bir şey yok. 218 milyon Euro bu tarihin en yüksek gelir şeyidir. Dolayısıyla gelirin nereye gelebileceğinin göstergesidir. Doğru kadro ile doğru yapılanma ile. Maç günü geliri, maç yayını geliri ve ticari gelir diye çıkarmışım. 2018 milyona giden iş, yayın geliri bu kadar düşerken yapılmış bir şey. Geçtiğimiz senelerle elma elma kıyaslayabilmek için yayın gelirlerinden Türkiye'deki aldığımız lig ve kupa yayın gelirinden arındırılmış haline bakmak gerekiyor. 

Futbolcu net ücret gideri ve gelire oranı, 2009-10 / 2023-24T, MEuro

Herkesin Galatasaray'ı korumak için hesap sorması gereken oran bu. Ne kadar gider elde ettiğinin hesabını sorarsak takımı küçültür küçültür herkese de şirin gözükülmeye çalışılır çünkü akıllarımızda hep bu var. Halbuki geliri ne kadar ürettin gideri ne kadarda tuttun ve bunun oranı ne. Buradaki net ücret giderinin oranı. Yüzde 22.5. Bu tarihin en düşük seviyesidir. Bunun içerisinde oyuncular için olan sponsorluk kısmı yok. O sanki tamamı Galatasaray'ın cebinden çıkıyormuş gibi. 49.1 onun yasıtmasıdır. Her türlü imaj hakkı sözleşmesi ve her şey dahil. Sadece ücreti falan değil her şey dahil. Lütfen bağımsız TFF'sinden UEFA'sına, bağımsız kuruluşuna kadar herkes denetlesin, herkes onlarca kez denetlesin çünkü ahlaklı bir şekilde iş yapmanın bu memleketteki karşılığı körü körüne bilmeden verisiz, gayretsiz, eleştirilmek olmaması lazım. Muhattapa sorarark verileri almak mümkün. Rakip takımlar böyle şeyler konuşuyorlar. Hepsi dahil. Zerre kadar herhangi bir şeyin olmadığı anlaşılana kadar ben günlerimi, haftalarımı ve aylarımı ayırmaya hazırım. Çünkü bir şeyi içime sindiremiyorum. Doğru bir iş yapmaya çalışırken ben bu tabloları akşam on buçuktan sonra hazırladım...Bu kadar analize ve veriye sahip olmasak veya şahsen olmasam bu döngüleri oluşturmanın imkanı yok. O yüzden denetimin sonsuz derecede yapılmasını rica ediyorum ki herkes şunu desin: ya bu kelimesi kelimesine, virgülü virgülüne doğru şeylerdir. Bunun da denmesini ben şahsen istiyorum.

İlgini Çekebilir
Olimpiyat Oyunları uyardı: Melissa Vargas’a dikkat
Habere Git

"Biz yüzde 23.1 ile bu kadar değerli oyuncular kazandırmışız"

Geçmişte Türk futbolunun yayın geliri 600 milyondu. Şimdi 90 milyon. Dolayısıyla onun 600 olmasıyla 90 olmasını etkileyen biz olmadığımız için onun dışında yayın gelirlerini çıkartığımız zaman, yayın geliri sizin çabanızla olan bir şey değil ama sponsorluk geliri, maç günü geliri ve diğer gelirler yönetimlerin çabasıyla olan şeyler. Bakarsanız 43,1 tarihin net ücret giderinin yayın gelirinden arındırılmış toplam gelire 43.1. Yani toplam gelirimizin yüzde 43'ünü futbolcularımıza ücret olarak ödemişiz, bugün o rakam 23.6. Bunun üstüne kazandırılmış kaynağın oranına bakarsak, yani yüzde 23.6 ila diyelim ki 500X kazandırmışsın yüzde 43.1 ile veya yüzde 46.7 ile 100X kazandırmışsın. Kaç liraya kaç köfte olmuşsun. Biz yüzde 23.1 ile bu kadar değerli oyuncular kazandırmışız.

Sdece giderleri mümkün olans eviyede tutarak değil, gelirleri nereye getirerek. Ve bu gelirlerin sponsorluk kısmı son 2.5-3 ayda neredeyse imzalanmıştır. Başkanımızda çeşitli kısımlarına değinecek ama şunu da söylemek istiyorum, ben sadece futbolla ilgilenen futbol şubesinin bir şeyi gibi aksettiriliyorum ve anlattırılıyorum. Yani giderin sorumlusu. Hayır. Gelir gider farkının bu kadar, geçen seneden bu kadar artmasının son derece Finansal Fair Play'e takılmamak için Suudi Arabistan devreye girdikten sonra, fiyatlar arttığı için transfer yapabilmek için belki yüzde 70-80'ini birebir tek başıma görüşerek yapmaya çalıştım. Gelirinin de çok önemli bir kısmında çok büyük emeğim ve gayretimin de olduğunu söylemek istiyorum. O kadar oyuncuyu alırken ve yaparken bir de bunlarla ilgileniyoruz" şeklinde konuştu.

Dursun Özbek :"Erden Bey'e teşekkür etmek istiyorum"

Erden Timur'un açıklamalarının ardından tekrar söz alan başkan Dursun Özbek, şu ifadeleri kullandı:

"Erden Bey kardeşimie yaptığımı sunum için çok teşekkür ediyorum. 2022'de başlayan sürecimizde çok zor bir görev üstlendik. Gecesini gündüzüne katarak, Türk futbol tarihinin kadro değeri en yüksek takımının kurulmasına da çok büyük katkıları oldu. Bu kadro sahip olduğumuz imkanları değerlendirme açısından çok başarılı bir kadro oldu. Kendisine bu açıdan teşekkür gönderiyorum. Erden'in Galatasaray Spor Kulübü'ne, benim yönetimime katkıları sadece kendisi çekinerek ifade etmeye çalıştı. 

Sadece futbolla ilgili değil. Erden neredeyse Galatasaray'ın bir ihtiyacı varsa orada. Sponsorluk çalışmalarında orada, inşaat çalışmaları var orada. Dolayısıyla Galatasaray'a katkısı çok büyük. Kendisine şahsım ve yönetim kurulum adına büyük bir teşekkür göndermek ve alkışlamak istiyorum. 2022 seçimlerinden sonra 14 ay gibi bir süre geçti. Bu süre zarfında neler yaptığımızı sizinle paylaşmak istiyorum. Futbolla ilgili son derece detaylı yaptığımız işi anlatan biraz önce izlediniz. Galatasaray bir Spor Kulübü aynı zamanda çok büyük Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü. Dolayısıyla sporun yanında yapması gereken bir sürü daha vazifesi var. Örneğin 6 Şubat depreminde yüzde ülkenin yüzde 15'i yıkıldı. Büyük bir nüfus orada çok zor günler yaşadılar, hala da yaşamaya devam ediyorlar. Depremin birinci günü kulüpte toplandık ve aksiyon almamız gerektiği, oradaki deprem facianın yaralarını sarmak üzere harekete geçmek kanaati yönetimde oluştu ve derhal aynı gece sevgili Erden Timur deprem bölgesine hareket etti.

"300 konut için bakana söz verdik"

Orada insani yardımlarımızı büyük ölçüde yaptık, bu arada camiada büyük bir kenetlenme var zaten. Biz deprem bölgesinde durumunu çözmek için konteyner kentler yaptık. Antep ve Maraş'ta ortakalaşa yürüttüğümüz projelerde büyük büyük konteyner kentler yaptık. Konteyner kentler bölge için bir çözüm değil, çünkü iş göçü var, ekonomi bundan etkileniyor... O dönemde bölgeye yaptığım ziyarette bakanla yaptığım görüşmede Galatasaray'ın kalıcı konut içinde bu konuya destek verebileceğini kendisine söyledim. 300 konutluk bölgelere dağılmış olarak Hatay, Maraş ve Adıyaman'a dağılmış 300 konutluk bir söz verdim kendisine. Ve geçtiğimiz ayda Maraş'ta ilk temel atma törenini yaptık ve 100 konut içinde harekete geçtik.

"Yeşil sahalarda yarıştığımız gibi, hayırda da yarışmamız lazım"

Deprem önemli bir faciaydı ama giderek toplumdaki hassasiyetin kaybolduğunu hepimiz gözlemliyoruz. Benim çabam bu hassasiyetin kaybolmaması. Yeşil sahalarda yarıştığımız gibi, hayırda da yarışmamız lazım. Oradakiler de bizim kardeşimiz. Galatasaray gereğini yapmıştır. Ben bu konuyla ilgili yardım kampanyamızın devam ettiğin, dolayısıyla sizlerin de bu konuya hassasiyet göstermenizi rica ediyorum. 

"Galatasaray tarihinde rekor seviyede gelmiş geçmiş sponsorluklara imza attık"

Diğer bir konu: Yakın bir zamanda sermaye artışı yaptık. 540 milyon lira olan sportif A.Ş'nin sermayesini 1 milyar 80 milyon liraya yükselttik. Çok başlarılı bir sermaye artışı oldu. Dolayısıyla katılım yüzde 100'e yakındı. Burada da emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyorum. 

Kulüplerin yaşaması için gelirlerini arttırması, mücadele gücünün yükselmesi için gelirlerim artırılmaya ihtiyacı var. Galatasaray tarihinde rekor seviyede gelmiş geçmiş sponsorluklara imza attık. Onun için gelirimiz sportif A.Ş'de 200 küsür milyon Euro'nun üzerine çıkıyor. Sponsor çalışmalarımız bitmiş değil, evet bizim çalışmalarımız var fakat mücadele ettiğimiz sahalarda kimlerle mücadele ettiğimizi, nasıl bir mücadele ettiğimizi taraftarlarımıza, insanlara seyrettirdiğimizin önemi var. 

"2.5 milyar daha getirimiz var"

Kurduğunuz takımın oynayan kişilerin karakteri, becerisi, sahada koyduğu performans son derece önemli. Bu çalışmalarımız bitmedi, devam ediyor. Biz size sunduğumuz tabloda imzaladığımız sponsorlukları aktardık. İnşallah genel kurulda o rakamı daha da büyütmüş olarak yeni sponsorlukları ilave etmiş olarak sizlerle paylaşırız. 

Devam eden projelerimiz var. Riva'dan başlamak istiyorum. Bugüne kadar Galatasaray'a 170 milyon Dolar çerçevesinde bir fayda sağlamıştır. Şu anda birinci ve ikinci fazları bitmiş durumda, üçüncü fazıl çalışmaları yapılıyor. Riva'daki çalışmalarımız da son derece yoğunbir şekilde devam ediyor. Peki Riva'da önümüzde ne var diye basit bir hesap yaptığımızda, önümüzde yaklaşık 130 tane villa, yaklaşık 30 bin metre karelik imar açısından söylüyorum; Galatasaray'ın bir stoğu var. Bugünkü satış fiyatlarıyla dikkate aldığımız zaman bu stoğun değeri 2.5 milyar lira çerçevesinde. Yani 2.5 milyar daha getirimiz var. Zaman içerisinde inşaat maliyetlerin artmasına bağlı olarak satış fiyatlarının da artmasını dikkate aldığımızda ifade ettiğimiz rakamların değişeceği de kesin.

"Ziraat Bankası ile toplantı yaptık"

Diğer bir konu Mecidiyeköy'deki rezidans olarak yaptığımız binamız. Yaptığımız lansmanda büyük kısmını sattık. Bunların kontratları yapıldı, ödemeleri yapıldı. Mecidiyeköy'deki binanın finansal durumuna baktığımız zaman, bildiğiniz gibi Ziraat Bankası ile yapılan anlaşma çerçevesinde şunu söyledik: Dedik ki, Florya'daki 40 dönümlük arsanın satın alınması için bize vereceğin 1 milyar 85 milyon TL'nin kredinin teminatı bu Mecidiyeköy'deki rezidanstan gelecek satışın kaynaktan. Projemizi anlattık, onlarda uygun buldualr ve bize 1 milyar 85 milyon TL'yi vermek suretiyle bizde üzerinde antrenman yaptığımız tesisleri 40 dönümlük kısmını satın aldık. Peki ne oldu ondan sonra? Durum şu: Geçtiğimiz hafta başı itibarıyla çünkü Mecidiyeköy'deki yapılan satışların tamamı nakit ve çek senet olarak Ziraat Bankası'nda bloke oluyor. Hafta başı itibarıyla hesapta 848 milyon TL nakit yaklaşık 260 milyon TL'de senet vardı. Derhal ben Ziraat Bankası ile konuştum 1 milyar 85 milyon liralık borcumuzun 848 milyon lirasını derhal alın faiz çalışmasın. Çünkü faizler artık rahatsız edici boyutlara geldi. Hatta şu anda kendileriyle pazarlık halindeyim. Tamamını kapatmak üzere bir kendilerine teklif sundum. Çünkü içeride mevcut çeklerimiz ve senetlerimiz var. Bunların da dikkate alınarak bir defa 1 milyar 85 milyon liralık borcumuzu ödemiş olalım diye bir öneri getirdim. Dün itibarıyla bir toplantı yaptık. Büyük ihtimalle kabul ediyorlar. Yani önümüzdeki haftaya geldiğimiz zaman Florya arasını satın satın alınan 1 milyar 85 milyon bedeli tamamen ödenmiş olacak.

Peki tamam Mecidiyeköy'ü sattık, inşaata ne zaman başlayacağız? Bizim sizden yetki istediğimiz günlerde 2022'de burada bir broşür dağıttık. Orada da bazı ifadeler kullandık. Dedik ki: Biz Mecidiyeköy'dek iinşaatın ve Kemerburgaz'daki inşaatı mevcut dairelere satıp elde ettiğimiz finansman çerçevesinde yapacağız dedik. Mecidiyeköy'deki daireleri satın alan kişiler bize güveniyorlar. Sattık, öncelikle 1 milyar 85 milyon liralık borcumuzu ödedik. Geriye şu anda orada stoğumujzda yaklaşık 700 milyon TL'lik gayrimenkulumuz var. Bunun pazarı da hazır" dedi.

"Son derece modern, Galatasaray'a yakışır bir tesisi yapıyoruz"

Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde 1. fazın 14 bin 500 metrekare olduğunu ifade eden Başkan Özbek, "Son derece modern, Galatasaray'a yakışır bir tesisi yapıyoruz. Çok kısa sürede burayı bitireceğiz. Acelemiz var. Florya'nın buraya taşınması lazım. Florya’yı yapanlardan Allah razı olsun. Oradaki yerleşkenin hepsi 4 bin 500 metrekare. Burada sadece 1. faz 14 bin 500 metrekare. Galatasaray’a yakışan tesis yakında hizmete girecek. Bu güzel mekanda idman yapmalarını imkan sağlayacağız. Florya, Galatasaray’ın önümüzdeki 15-20 yılını dizayn edecek bir proje. Rakam söylemek istemiyorum. Konuştukça sataşmalar artıyor, konuştukça etraftan bizi paçamızdan aşağıya çekmek isteyen insanlar var. Buradan onlara da sesleniyorum. Biz yukarıya gitmek çalışıyoruz, sen de benzer faaliyetler yap, siz de yukarıya çıkın. Bazı şeyleri telaffuz etmekten korkuyorum. Florya projesi Galatasaray'ın geleceğini dizayn eden bir projedir. Ne olur bu proje için bize destek verin" değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Özbek ayrıca Büyükçekmece’deki arazi, RAMS Park’ın yanında yapılması planlanan spor salonu projeleri ve Galatasaray Adası hakkında da bilgi verdi.

Son olarak Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla ekim ayında konser yapacaklarını aktaran Dursun Özbek, "Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’in 100. yılını Galatasaray’a yakışır bir şekilde kutlamak bizim için çok önemliydi. Galatasaray, Cumhuriyet’in yüzüdür. Geçen sezon başlayıp, bugüne kadar devam eden kutlamaları, ekim ayında yapacağımız konserle taçlandırmak istiyoruz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler