1461 Trabzon kollanıyor mu? Başkan Celil Hekimoğu İddiaları Cevapladı

18.02.2022 - 20:58 | Son Güncellenme: 18.02.2022 - 21:11

1461 Trabzon FK kollanıyor iddialarına Başkandan yanıt geldi. Celil Hekimoğlu bir YouTube kanalında yaptığı açıklamalarla iddiaları yalanladı. İşte detaylar...

1461 Trabzon kollanıyor mu? Başkan Celil Hekimoğu İddiaları Cevapladı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 1461 Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu, Abdullah Akgül ve Hüseyin Karabacak’ın sunuculuğunu yaptığı TransferMerkez TV YouTube kanalında gündeme dair soruları yanıtladı. Yaklaşık yarım saat süren programda Hekimoğlu, 1461 Trabzon'un hakemler tarafından kollanıldığına dair iddialar ile ilgili de konuştu.

Kollanan takım iddiası

Özellikle Sakaryaspor ve Afyonspor camialarının iddialarına göre 1461 Trabzon FK Kulübü ile oynanan maçlarda, rakip takım aleyhine yönetim hatası yapıldığını ve penaltıların verilmediği öne sürüldü. İddiaların gerekçesi ise TFF Başkanvekili ve İcra Kurulu Başkanı Yılmaz Büyükaydın’ın, Trabzonlu olmasıydı.

Bu sebeplerle ligde torpilli takım olarak görülen 1461 Trabzon FK Kulübü adına, başkan Celil Hekimoğlu şunları söyledi:

"Hakemlerin ismini bilmiyorum"

“Hakemlerin adını maç öncesinde de sonrasında da bilmiyorum, takımımız 4 yıldır profesyonel liglerde, ilk yılımızda 3. Lig'de şampiyon olduk, 2. Lig'e çıktık. 3 yıldır da 2. Lig'de oynuyoruz. En kötü 3. sırada kaldık. Mücadele eden bir takımız, inanın bana bir tane hakem ismi bilmiyorum. Hakem kimdir ilgilenmiyorum."

"Geçen sene neden kollanmadık?"

“Yılmaz Büyükaydın’ı tanıyorum, inanılmaz sportmen ve işini iyi yapan bir insandır. Asla tenezzül etmez kimseye... Etseydi 3 senedir bu gruplarda kalmazdık. Geçen sene de ligler sorumlusuydu. O zaman bizi Kocaelispor maçında neden kollamadı? Sakaryaspor büyük bir camia. Bence de Süper Lig'de olması gereken bir kulüp ama hakkıyla... Karışıklık çıkararak değil. Ve inşallah çıkar. Benim gönlüm, biz birinci, Sakarya play-off’tan çıksın."

"Keşke benim de öyle taraftarlarım olsa"

Sakaryasporlu taraftarlardan da bahseden Hekimoğlu "Biz dostuz, böyle şeylere tenezzül etmeyiz. Çünkü inançlı insanlarız. Kimsenin hakkının, kimsede kalmaması lazım. Sakaryaspor camiası da çok iyi örgütlenmiş. Keşke benim de öyle taraftarım olsaydı. Onlara imreniyorum bunu da söyleyeyim.” dedi.

Afyon’daki penaltı polemiği

Afyonspor camiasının iddialarına örnek gösterdiği maçla ilgili konuşan Hekimoğlu, "Afyon'daki maçta bizim bir oyuncumuz topu uzaklaştırırken top, yine kendi oyuncumuzun eline çarptı. Pozisyon gol noktasında değildi. Kuralı bilmiyorum ama eğer kendi oyuncumuzun eline çarpınca penaltı olursa pozisyon penaltı. Bir de maçın Trabzon ayağı vardı, maçı canlı izledim. 4-0 kazanacağımız maçta, 2-2 berabere kaldık. Yine ismini bilmiyorum hakem arkadaş bizi katletti Trabzon’da. Afyon konuşmasın yani." cümlelerine yer verdi.

Senin için hazırladığımız haberler