Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde! İşte köşe yazarlarının yorumları

30.08.2023 - 10:40 | Son Güncellenme: 30.08.2023 - 11:05

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda Molde'yi eleyerek gruplara kaldı. Köşe yazarları, Sarı-Kırmızılılar'ın Molde maçını yorumladı. Detaylar.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde! İşte köşe yazarlarının yorumları

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda Molde ile eşleşen Galatasaray, Norveç temsilcisini iki maçta da yenerek adını gruplara yazdırdı. Sarı-Kırmızılılar'ın Devler Ligi'ne katılım başarısı göstermesinin yanı sıra Molde karşısında oynanan oyun endişe yarattı. Takımın henüz hazır olmadığını vurgulayan köşe yazarları, Molde maçını değerlendirdi.

"Molde'nin golü VAR'dan dönmese ne olacaktı?"

Sözcü'den Ercan Taner, Galatasaray'ın henüz tam anlamıyla hazır olmadığına vurgu yaparak Molde'nin Sarı-Kırmızılılar'a sıkıntı oluşturuduğunu belirtti. Taner, "Çabuk atağı iyi oynayan Molde karşısında Boey ve Angelino'nun fazla hücuma çıkmaması, bence olumlu bir düşünceydi. Kendi yarı sahanda fazla kalmak demek, hata demek! Hestad golü atınca sıkıntı başladı. Kerem ve Mertens daha önce çıkmalıydı. Senin mali değerinin kat kat altında olan Molde, takım oyununda Galatasaray'ın balans ayarlarını bozdu. Molde'nin golü VAR'dan dönmese ne olacaktı?" değerlendirmesinde bulundu.

"Zafer, doğum sancısı gibi gerçekleşti"

Sabah'tan Levent Tüzemen, "Zafer, doğum sancısı gibi gerçekleşti. Maça kötü başlayan ama İcardi'nin attığı penaltı ile öne geçen G.Saray, Molde'ye karşı çok etkili olamadı. Özellikle Norveç ekibi, dirençli oyunu ve müthiş fizik gücüyle G.Saray'a nefes aldırmadı. Muslera'nın kurtarışları Galatasaray'ın Devler Ligi kapısını açmasını sağladı. FIFA VE UEFA, zorluk derecesi yüksek maç olarak kabul etmiş ki Dünya Kupası ve Şampiyonlar Ligi finalini yöneten Polonyalı Marciniak'ı maça atayarak çok doğru bir karar vermiş. Hakem, ekibi ve VAR, hatasız bir karşılaşma yönettiler. Özellikle 1-1'den sonra Molde'nin attığı golün ofsayt olması tribünleri rahatlattı" dedi.

İlgini Çekebilir
Yine olmazı olur yaptı! Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde!
Habere Git

"Zoru seviyoruz"

Sabah'tan Ali Gültiken ise "Zoru seviyoruz. Kontrol altında tutabileceğimiz, golü de bulduğumuz bir maçı sonrasında sıkıntıya soktuk. Golden sonra topu rakibe verip biraz daha kendi yarı alanında kalmak isteği olumlu. Fakat bunu yaptığınız zaman topu kaptığınız andan sonrası için de daha planlı olmanız lazım. Belki bu düşünce vardı ama saha uygulaması öyle olmadı. Özellikle ikinci yarıda çıkışlardaki yüksek top kayıpları, Galatasaray adına oyunu zorlaştırdı, rakibe de çok fazla güven verdi. Buldukları beraberlik golünden sonra biraz daha coşkuyla Galatasaray'ı zorladılar. Şampiyonlar Ligi'nin kapısının açılmasında kaptan Muslera'nın yine en önemli figürlerden biri olduğunu gördük" ifadelerini kullandı.

"Açık oynayan rakibe karşı üretken olamıyorsan sorun vardır"

Sabah'tan Ömer Üründül, "Galatasaray'ın erken bulduğu golle büyük bir avantaj elde etmesi dahi Molde'nin direncini kırmadı. Hücumda hiç etkili olamayan Galatasaray'ın taktik olarak yaptığı en doğru şey zaman zaman ayağa enlemesine paslarla topa sahip olarak Molde'nin dalga dalga gelen ataklarına fren yapmasıydı. Kritik anlarda iki çok kritik Muslera kurtarışı var. 1-1'den sonra eğer Molde'nin ağlara gidip, VAR'dan kritik ofsaytın tespitiyle iptal edilen golü, yaşanabilecek çok büyük bir hüsranın önleyicisi oldu. 50 bin seyirci önünde 90 dakika açık oynayan bir rakip karşısında üretkenlik sağlayamıyorsan takımda ciddi saha içi sorunları var demektir" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler