Abdullah Avcı: ''Denizde durum coşkulu''

19.02.2021 - 21:51 | Son Güncellenme: 19.02.2021 - 22:47

Son dakika spor haberleri... Trabzonspor, Süper Lig'in 26. haftasında Başakşehir'i Yusuf Sarı'nın tek golü ile mağlup etti. Karşılaşmanın ardından bordo - mavililerde Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu. Avcı, gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe maçının değerlendirirken genç futbolcular hakkında da konuştu.

Abdullah Avcı: ''Denizde durum coşkulu''

Trabzonspor, Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir'i 1-0 mağlup etti. Bordo - mavililer, ligde üst üste 7. galibiyetini aldı.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ''Denizde durum coşkulu bir şekilde devam ediyor. Ben Karadenizliyim. Bu hikayeleri daha sonra anlatacağım. Oyun organizasyonu çok önemli. Bazı kısıtlı şeyler olsa da saha içerisinde uygulamaya çalışan oyuncu grubu var. Gençler de buna cevap verdi. Şehrimize armağan olsun'' dedi

 

Galibiyeti eski takımı Başakşehir’e karşı almalarını değerlendiren Avcı, ''Başakşehir benim için çok olumlu şeylerin olduğu bir yer. Kafalarını tekrar yukarı doğru kaldıracaklardır'' şeklinde konuştu.

 

'Burası verimli toprak'

Trabzonspor’da Başakşehir karşısında Kağan Moradaoğlu ve Faruk Can Genç gibi isimler de şans buldu. Oyuna sonradan dahil olan 22 yaşındaki Yusuf Sarı ise galibiyet golünü kaydetti. Bununla ilgili konuşan Avcı, ''Sabırlı oynadık. Bugün kalede oynayan Kağan ve Faruk altyapıdan futbolcular. Burası verimli toprak. Onlar için de sevindik. 7 haftadır kazanıyormuşuz. Ben önüne arkasına bakmıyorum. Mutluyum, keyifliyim'' ifadelerini kullandı.

 

57 yaşındaki tecrübeli hoca, gelecek hafta oynayacakları Fenerbahçe maçını değerlendirerek sözlerini noktaladı:

''Fenerbahçe maçı pazar günü. Planlamayı yaptık. 2 gün izin yapacaklar. Pazartesi izinden dönünce covid testi yapacağız. Elimizde ne çıkacak bilmiyoruz. Maça doğru bir test daha olacak. Oyuncu kalitesi çok yüksek bir takımla oynayacağız. Biz de kazanmak için çalışacağız''

 

Abdullah Avcı'dan 'Kocaman' üstünlük

Trabzonspor’un deplasmanda Başakşehir’i 1-0 mağlup etmesiyle birlikte Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman’a karşı galibiyet sayısını 7’ye yükseltti.

Süper Lig’in 26. haftasında Başakşehir, sahasında Trabzonspor’a 1-0 kaybetti. İstanbul temsilcisi, kötü gidişata Trabzonspor karşısında son veremedi. İki takım teknik direktörleri Aykut Kocaman ve Abdullah Avcı, bu müsabakayla birbirlerine 15. defa rakip oldu. Avcı, bu maçların 13’ünde Başakşehir’in (İstanbul Büyükşehir Bld. dahil), 1’inde de Beşiktaş’ın başındaydı. Kocaman ise bu dönemlerde Başakşehir, Konyaspor, Fenerbahçe ve Ankaraspor’u çalıştırdı.
Abdullah Avcı, Aykut Kocaman’ın takımlarını 7 defa mağlup ederken, 5 defa da kaybetti. 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Kocaman, Avcı’ya karşı son galibiyetini 2017-2018 sezonunda Fenerbahçe’nin başında Başakşehir’i 2-0 yenerek elde etti.

 

Aykut Kocaman ile Abdullah Avcı’nın ligde teknik direktör olarak karşı karşıya geldiği karşılaşmalar şöyle:

  • 2020-2021 Başakşehir: 0 - Trabzonspor: 1
    2019-2020 Konyaspor: 0 - Beşiktaş: 1
    2018-2019 Başakşehir: 2 - Konyaspor: 0
    2017-2018 Başakşehir: 0 - Fenerbahçe: 2
    2017-2018 Fenerbahçe: 2 - Başakşehir: 3
    2016-2017 Konyaspor: 0 - Başakşehir: 3
    2016-2017 Başakşehir: 1 - Konyaspor: 1
    2015-2016 Konyapor: 1 - Başkaşehir: 1
    2015-2016 Başakşehir: 4 - Konyaspor: 0
    2014-2015 Başakşehir: 0 - Konyaspor: 0
    2011-2012 Fenerbahçe: 4 - İstanbul Büyükşehir Bld: 2
    2010-2011 Fenerbahçe: 2 - İstanbul Büyükşehir Bld: 0
    2010-2011 İstanbul Büyükşehir Bld: 0 - Fenerbahçe: 1
    2008-2009 Ankaraspor: 1 - İstanbul Büyükşehir Bld: 2
    2008-2009 İstanbul Büyükşehir Bld: 1 - Ankaraspor: 2

"Geçen senenin şampiyonu ve oyuncu kalitesi yüksek bir takım"

Süper Lig’in 26. haftasında Başakşehir’i deplasmanda 1-0 mağlup ederek puanını 48 yapan ve zirve takibini sürdüren Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avcı, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Geçen senenin şampiyonuna karşı oynadıklarını söyleyen Avcı, “Benim burada yaşadığım önemli duygular, mutluluklar oldu. Bu güzel bir duygu. Geçen senenin şampiyonu ve oyuncu kalitesi yüksek bir takım. Zaman zaman bu tarz aşağıya düşüşler olabiliyor. Eksikler nedeniyle oyununu bir türlü bulamamış bir durum vardı ve bunlarla ilgili neler yapabileceğimize çalıştık. Aykut hoca geldikten sonra, oyunun yönünü değiştirmek, iç koridor koşularını doğru yapabilmek ve topa sabırla sahip olmak önceliğimizdi. 

"Trabzon şehrinin verdiği enerji bizi mutlu ediyor"

Final pasları bazen sıkıntılı oldu. Golü attıktan sonra rakip kalabalık geldi. Kağan’ın kurtardığı bir pozisyon var, bunun dışında pozisyon vermedik. 7 hafta üst üste kazanmışız, buna bakmıyordum. Galip gelmek bizi son derece mutlu etti. Trabzon şehrinin verdiği enerji bizi mutlu ediyor, bugünkü galibiyet ve yakaladığımız süreç armağan olsun. Abdülkadir Ömür, Uğurcan, Kağan, Faruk, Atakan, Sefa, verimli toprakların ürünleri. Bunlara yatırım yapmamız gerekiyor. Oyuncu kalitesinin yanında oyunun kalitesi de artınca daha da güzel oluyor. 

"Pazartesi akşamı test olacağız ve sonrasında çalışacağız"

Sınırlı sayıda oyuncu olmasına karşın, verdiğimiz görevi yapan ve başarılı olmak için gözümüzün içine bakan bir grup var. Hepsine teşekkür ediyoruz. Pandemi nedeniyle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. 2 gün izin yapacağız. Bir sonraki maçımız Pazar günü. Pazartesi akşamı test olacağız ve sonrasında çalışacağız. Fenerbahçe maçına en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Başakşehir Kulübü’nün yaptıkları yatırım, yakaladıkları başarı her zaman hafıza dahilindedir ve bunu başaracaktır” açıklamasında bulundu.

“15 maç kaldı. Biz bütüne bakıyoruz”

Zirve mücadelesiyle ilgili soruyu yanıtlayarak sözlerini sürdüren Avcı, “Hep bütünü konuştuk. Ülke olarak sonuca bakıyoruz. Her maçı kazanmak için çıkacağız. İnişler çıkışlar olacaktır. 15 maç kaldı. Parçadan bütüne giderek hareket edeceğiz” dedi. Kaleye geçen genç file bekçisi Kağan’la ilgili de konuşan Avcı, “Kalecilerimiz çok iyi. Uğurcan buranın yetiştirdiği bir isim. Erce iyi bir isim. Arda da buranın genç oyuncularındandı. Kendisi de daha önce genç yaşta kaleye geçmiş bir oyuncu. Çok yakışıklı çocuklardan seçmişiz kalecileri. Biz onlara destek olacağız ve fırsat vereceğiz. Ben sadece Kağan’a “Bu bir fırsat, baskı altında olma, keyif yap. Bu şans her zaman gelmez, keyif almaya bak” dedim. O da keyif alarak oynadı. Tebrik ediyorum kendisini” diye konuştu. Bu hafta 2 Covid testinden geçeceklerini söyleyen tecrübeli hoca, Fenerbahçe maçı öncesinde bu testlerin bazı konularda belirleyici olacağını açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler