Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan Basel Maçı Öncesi Marek Hamsik Sözleri

22.02.2023 - 20:44 | Son Güncellenme: 22.02.2023 - 21:14

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ikinci maçında Basel'e konuk olacak olan Trabzonspor'da Abdullah Avcı, Marek Hamsik hakkında konuştu. İşte detaylar

Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan Basel Maçı Öncesi Marek Hamsik Sözleri

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ikinci maçında temsilcimiz Trabzonspor, deplasmanda Basel'in konuğu olacak. Bordo-mavili ekip ilk maçı sahasında 1-0 kazandı. Fırtına'nın teknik direktörü Abdullah Avcı, zorlu mücadele öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Avcı, futbolu bırakması gündemde olan Marek Hamsik'in durumuna da değindi.

"Bu koşullarda konsantrasyon çok zor"

İlk olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenleri anarak konuşmasına başlayan Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkede yaşananları biliyoruz ve birebir yaşıyoruz. Daha ilk depremlerin yaraları sarılmaya çalışılırken, yaşanan yeni depremler hepimizi kahretti. Bedenimiz burada olsa da kalbimiz deprem bölgesinde. Bu koşullarda konsantrasyon çok zor. Ama depremi yerinde yaşamayan insanlar olarak nerde olursak olalım, ne iş yaparsak yapalım hepimizin görevi o yaraları sarmaya kadar işimizi en iyi şekilde yapmaktır. İlk maçta tüm ülkenin bir milli maç gibi bize destek vermeleri son derece önemliydi. Onlara teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonraki süreçte de bu dayanışma devam eder."

"Yarın oyunun başlangıcı çok önemli"

Maça avantajlı çıkacaklarını ifade eden Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçen hafta bir maç oynadık. İlk devresi bitti. Küçük de olsa avantajımız var. Daha farklı kazanabilirdik. Rakibe 1-2 pozisyon verdik ama oyunun genel anlamında üstündük. Rakip genç, dinamik, 20 senedir Avrupa kupalarını devamlı oynayan bir takım. Takım savunması olarak yaptıkları özel işler var. Geçiş hücumlarını iyi yapıyorlar. Yarın oyunun başlangıcı çok önemli. Rakibi oyuna sokmadan, oyunu ele alarak başladığımızda burada alacağımız sonuç hem ülke adına hem de bizim adımıza sağlıklı olacak. Hepimiz en iyisini yapmak için hazırız, umarım bunun karşılığını alacağız."

"Erkenden turu cebine almak isteyeceğiz"

İlk maça nazaran fazla değişiklik yapmayacağını açıklayan Avcı, "Çok fazla değişiklik olmayacak. Aynı formasyon üzerinden baskı yapan, topa sahip olan, erkenden turu cebine almak isteyen bir takım olacak." dedi.

"İlk defa çeyrek final olacak"

Çeyrek finale çıkmak isteklerinin altını çizen Avcı, "Ekip olarak çok güzel istatistikler başardık. Yarın 16, umarım daha sonra ilk defa çeyrek final olacak. Umarım yarın ilk adımı attıktan sonra yol haritasında üstüne koyarsak Trabzon adına çok güzel olacak diye düşünüyorum." dedi.

Avcı'dan Marek Hamsik açıklaması

Sezon sonunda Trabzonspor'la sözleşmesi bitecek olan Marek Hamsik'e de değinen Abdullah Avcı, "Trabzonspor tarihinin en önemli oyuncularından bir tanesi. Bazen takımla ilgili, bazen gelecekle ilgili fikir alışverişi yapıyorum. Marek Hamsik 3 ay daha buranın futbolcusu. Marek Trabzon'da olur ya da olmaz ama onunla ilişkimiz devam edecek." dedi.

"Oyuncular da bunun farkında"

Son olarak maçın önemine değinen Avcı, "Bıraktığımız yerden devam etmek istiyoruz. Biz geçen haftanın üzerinden gittik ama Basel kendi evinde, özellikle bu maç onlar için de en önemli maçlardan bir tanesi. Oyun içinde daha aktik, daha istekli ve bunu hissettiren bir takım olacak. Yarın oyuna erken girmemiz çok önemli. Oyuncular da bunun farkında." dedi.

Vitor Hugo: "Tüm ülke, tüm takımlar bütünleşmişti"

Trabzonspor'un Brezilyalı futbolcusu Vitor Hugo ise kritik maç öncesi şu ifadeleri kullandı:

Depremden etkilenen insanlar için oynuyorsunuz. Onları mutlu etmek için oynuyorsunuz. Rakip takımların bile bize inanılmaz destek verdiğini gördük. Çünkü kulübümüz maçın bilet gelirlerinin depremzedelere bağışlanacağını açıklamıştı. Beni de şaşırtan şekilde bütün takım taraftarlarının bizimle beraber olduğunu hem sosyal medya üzerinden hem de stadyumda bize destek olduklarını görmek etkileyiciydi. Tüm ülke, tüm takımlar bütünleşmişti. Bir maç için bize destek vermişti."

"Güzel sonuç alabileceğimizi düşünüyorum"

"Yarınki maça da iyi başlangıç yapabilmeyi umuyoruz. İlk maçta yaptığımız gibi maçı domine ederek, güzel sonuç alabileceğimizi düşünüyorum.

Geçen sene Denswil ile beraber oynadık. Çok kaliteli bir oyuncu. Her maçta elinden geleni yapıyor. Bartra da çok yüksek kalitede bir oyuncu. Ondan çok şey öğreniyoruz. Hocamız kimi seçerse seçsin oynayan her oyuncu elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor."

"Hocama inandığım için devam etme kararı aldık"

"Trabzonspor'a gelmek geleceğim adına çok şey değiştirdi. Abdullah hocama teşekkür ediyorum. Şampiyonluktan önce hocamızla yaptığım konuşmada ben hem bireysel hem ailevi hem de çocukların okul problemlerinden dolayı takımdan ayrılmak istediğimi iletmiştim. Ama hocam benimle yaptığı konuşmada 'Burada kalmalısın, sana güveniyorum, şampiyon olacağız, sorunlarını çözeceğiz' demişti. Ben de hocama inandığım için devam etme kararı aldık. O birlikteliğin sonucunda da beraber kazandığımız kupalar var."

"Üst sıralara tırmanabileceğiz"

Avrupa arenasında olabilmek çok önemli. Değişik ve özel bir yıl oluyor. Aynı yıl içinde Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde oynama fırsatı yakaladık. Ligde istediğimiz pozisyonun belki gerisindeyiz ama arka arkaya kazanacağımız maçlarla yine puan sıralamasında üst sıralara tırmanabileceğimizi düşünüyorum."

Senin için hazırladığımız haberler