Adana Demirspor'un Yeni Teknik Direktörü Patrick Kluivert Bugün İstanbul'a Geliyor

26.06.2023 - 22:52 | Son Güncellenme: 30.06.2023 - 22:54

Süper lig ekibi Adana Demirspor, Patrick Kluivert ile kesin olarak anlaştı. 46 yaşındaki teknik direktör bugün öğle saatlerinde İstanbul'da olacak.

Adana Demirspor'un Yeni Teknik Direktörü Patrick Kluivert Bugün İstanbul'a Geliyor

Salim MANAV - AJANSSPOR

İtalyan teknik adam Vincenzo Montella ile yollarını ayıran Adana Demirspor, yeni teknik direktörlük görevi için Hollandalı isimle anlaşma sağladı. Mavi-Şimşekler, 46 yaşındaki teknik adam bugün öğle saatlerinde İstanbul'a iniş yapacak.

Adana Demirspor, Patrick Kluivert ile kesin anlaşma sağladı

Adana Demirspor, teknik direktörlük görevi için Patrick Kluivert ile kesin anlaşma sağladı. Aksilik olmazsa önümüzdeki günlerde 46 yaşındaki Hollandalı teknik adamla sözleşme imzalanacak.

Bilic ile Adana Demirspor anlaşamadı

Daha önce Süper Lig ekibi Beşiktaş'ın teknik direktörlük görevini yapan Slevan Bilic ile görüşen Adana Demirspor, Hırvat çalıştırıcı ile imza aşamasına kadar gelmesine rağmen anlaşma sağlayamadı.

İlgini Çekebilir
Adana Demirspor'da gündem yeni hoca! Bilic'in alternatifleri hazır
Habere Git

Son olarak Curaçao'yu yönetti

Adana Demirspor'un anlaşma sağladığı Kluivert, geçici olarak 6 karşılaşmada Curaçao'nun başında yer aldı. Hollandalı teknik adam 6 karşılaşmada 3 mağlubiyet alırken 2 beraberlik ve 1 galibiyet aldı. Maç başı ortalamasında ise 0.83 oranında kaldı.

Clarence Seedorf'un yardımcılığını yaptı

Patrick Kluivert, Milan'ın efsane oyuncusu Clarence Seedorf'un yardımcısı olarak Kamerun Milli Takım'nda görev alırken İspanyol devi Barcelona'nın da Gençlik gelişim bölüm müdürülüğünü yaptı.

İlgini Çekebilir
Adana Demirspor'un Avrupa'daki rakibi men edilebilir! İşte nedeni
Habere Git

Louis van Gaal ile çalıştı

Patrick Kluivert,  2012-2014 yılları arasında ise Hollanda Milli Takımı'nda Louis van Gaal'ın yardımcılık görevini üstlendi. Ayrıca 2017 yılında ise Fransız devi Paris Saint Germain'in Sportif Direktör görevini de üstlendi.

Curaçao Adası'ndan Adana Demirspor için geliyor

Adana Demirspor'un teknik direktörlük görevi için anlaşma sağladığı Patrick Kluivert bugün saat 15.30'da İstanbul'da olacak. Kluivert dün gece Curaçao'dan yola çıktı. Hollandalı teknik direktör imza töreninden sonra yarın kampa katılacak.

Kluivert, forvet antrenörü olarak göreve başladı

Adana Demirspor'un anlaşma sağladığı Patrick Kluivert, futbolu bıraktıktan sonra ilk olarak Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar'da forvet atrenörü olarak göreve başladı. Daha sonra Brisbane Roar kulübünde yardımcı antrenörlük yapan Kluivert, NEC Nijmegen takımında da forvet antrenörü olarak görev aldıktan sonra 2011 yılında FC Twente U21 takımının teknik direktörü olarak göreve başladı. 46 maçta takımın başında kaldı.

Patrick Kluivert antrenörlük kariyeri

Daha sonra Hollanda Milli Takımı'nda Van Gaal'ın yardımcılığını yapan Kluivert, Curaçao teknik direktörlük görevini üstlendikten sonra Ajax U19 takımı başına geçti. Ajax görevi yanı sıra Curaçao'nın Stratejik danışmanlığını üstlenen Kluivert, 2016 yılında ise Paris Saint Germain'in Sportif Direktörlüğünü yaptı. 2017 yılında ise Kamerun Milli Takımında yardımcı antrenörlük görevi yaptı. 2019-2021 yılları arasında ise eski takımı Barcelona'nın Gençlik gelişim bölüm müdürülüğü görevini üstlendikten sonra eski takımı Curaçao'nun geçici antrenörlüğünü üstlendi.

Senin için hazırladığımız haberler