Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den Açıklamalar

14.10.2022 - 10:28 | Son Güncellenme: 14.10.2022 - 12:56

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın Başkanı Ahmet Nur Çebi, GKN Kargo ile İş Birliği yapılan basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den Açıklamalar

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi,  GKN Kargo ile yapılan yeni anlaşma öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cebi, takımı ve ligi değerlendirdi. İşte detaylar...

GKN Kargo anlaşmasının öncesinde konuşan Çebi, "Bugünkü bir araya gelmemize vesile olan GKN Kargo ile yapmış olduğumuz sponsorluk anlaşmasının kamuoyuna arz edilmesi ile ilgilidir. Türk sporunun içinde bulunduğu ekonomik sorunların artmaya başladığı bu süreçte Türk sporuna katkı vermek amacıyla bizlerle beraber olan tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

''Kadın Basketbol Takımı'na sponsor olması çok anlamlı''

Kadın Basketbol Takımı'na sponsor için açıklamalarda bulunan Çebi, "GKN Kargo'nun kadınların çok büyük önem kazandığı son yıllardaki süreçte, Kadın Basketbol Takımı'na sponsor olması çok anlamlıdır. Özellikle Türk kadınının annelik dışında kariyer de yaparım diyen kadının Türk sporunun içinde var olmasının çok değerli olmasını vurguluyorum. Herkes futbolun peşinde koşarken GKN Kargo'nun hem kadınlara hem de basketbola verdiği önem için teşekkür ediyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta bir banko, iki hayal kırıklığı!
Habere Git

"GKN Kargo'nun kadın basketbolun forma göğüs ve erkek basketbolun şort sponsorluğuna desteğine ihtiyacımız vardı. Bu süreçte bize bu desteği verdikleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz."

''Cevabını büyük ölçüde aldık''

Diğer amatör faliyetler hakkında açıklamalarda bulunan Çebi, "Bizim gibi köklü kulüplerin bünyesinde amatör faaliyetler çok fazla yer alıyor. Birçok spor dalını yaşatmaya gayret ediyoruz. Bunun içinde güreş, atletizm, cimnastik, kürek dahil birçok faaliyet var. Bu sürecin hepimiz için ne kadar zor olduğunu kamuoyu takdirine sunuyorum. Beşiktaşlı olan birçok iş adamının amatör sporlara destek vermesini talep etmiştik. Bunun cevabını büyük ölçüde aldık. Onlara da çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

''Kulüplerin ayakta kalması mümkün değil''

Kulüplerin ödediği faizlere değinen Çebi, "Henüz ihtiyaçlarımızın tamamını görmediğimizi, geri kalan kısımların da iş adamları tarafından tamamlanmasını talep ediyorum. Böylece amatör sporların kulüp bütçesine yük olmasını engellemeye çalışıyoruz. Her yıl 1 milyar TL faiz ödeyen kulüplerin ayakta kalması mümkün değildir." dedi.

İlgini Çekebilir
Hakem belli oldu! Hem Beşiktaş hem Trabzonspor onunla gülüyor
Habere Git

"Sponsoru olmayan 2-3 tane daha şubemiz var. Şu anda şubelerin adını vermek istemiyorum, orada çalışanlarımız var. Yaklaşık 4 senenin borcu. Yaklaşık 180 milyon TL'lik açıktan bahsediyoruz. Sadece basketbol takımımızla ilgili 70 milyon TL sponsor bulduk. 180 milyon TL açık verecek şube bu sene 20-30 milyon TL açık verecek. Bugün kulübün içinde olduğu rakamların yarısından fazlası faiz kalan kısmının ise amatör şubelere ait olduğunu ifade edebiliriz."

''TFF Başkanlığı ile ilgili bir planım yok''

TFF Başkanlığı hakkında açıklamalarda bulunan Çebi, "Çok zor sorular. Bir evvelki Federasyon seçiminde orada görevlendirmeyle ilgili talepler bana geldi. Beşiktaş o an önceliğimdi. Ama Türkiye Cumhuriyeti'ndeki her türlü vazife çok kutsaldır. Ama Beşiktaş da benim için çok önemli. Özellikle pandemi döneminde Beşiktaş'ı sırtlanmam gerekiyordu. Buraya 3 yıllığına geldim. Önümüzdeki seçimlerde TFF Başkanlığı ile ilgili bir planım yok. Görevim kongre tarafından bana verilen görevi tamamlamak." ifadelerini kullandı.

''Hocamıza güveniyorum''

Teknik direktör Ismael hakkında gelen sorulara cevap veren Çebi, "Hocamıza güvenmeye devam ediyorum. Ancak kupayı, bu seneki şampiyonluğu Valerien Ismael ile beraber kazanma planımdan başka bir plan içinde değilim. Yönetim kuruluyla beraber bu sene hocamızla beraber devam etme kararımız devam ediyor. Fikrimizde değişiklik gerektirecek herhangi bir konu da yok. Özellikle son zamanlarda algı yönetiliyor. Taraftara seslenmek istiyorum. Ismael'in eleştirildiği ve içine düşürülmeye çalışıldığı bir durum söz konusu. Şimdi işin içinde 2 grup var. Sosyal medya ve basın ve medya. Sosyal medya ile ilgili eleştirilerin arkasında Beşiktaş yönetim kurulu ve başkanına düzenlenmiş bir komplo var. Beşiktaş ve hocanın başarısız olması, algılar yaratılarak planlanıyor.'' ifadelerini kullandı.

''Beşiktaş bu senenin en iyi takımı''

Sosyal medyada gelen bazı eleştirilerin muhalefetleri tarafından yaptırıldığını ifade eden Çebi, ''Sosyal medyada bunu yapanların birçoğu şu anki muhalefet olduğunu belirten kişiler tarafından maddiyat karşılığı yürütüldüğünü iyi biliyorum. 3 ay evvel burada seçim yapıldı. Ben herkese aday olun dedim. Seçime girmeyenler şu anda Çebi gitsin, biz de buraya gelip oturalım diyorlar. Seçim zamanı geldiğinde herkes aday olabilir ve olmaları da gerekir. Seçim bittikten sonra Beşiktaş takımının hocasını hedef alıp başarısız yapmaya çalışanlar yönetimin istifasını bekleyenler boşuna bekleyecekler. Bir de yazılı ve görsel medya var. Oradaki eleştirileri anlamakta güçlük çekiyorum. Ama bu eleştirilerin bir çoğunda aşağı çekme var. Hocayı değersizleştirmeye çalışan bir kesim var. Beşiktaş'ın bu seneki en iyi takım olduğunu herkes biliyor. Bu takımın başarılardan uzaklaştırmanın tek yolu içeriden karıştırmaktır. Taraftara sesleniyorum, lütfen bu komplolara gelmeyin. Taraftarın futbolcu ve hocasına sahip çıkmasını istiyorum. Onlara güvensinler." dedi.

Ismael'in motivasyonu nasıl? Hoca eleştirilerden etkilendi mi?

Valerien Ismael'in motivasyonu hakkında gelen soruya Çebi: "Hocanın eleştirilerle hiç ilgilenmediğini görüyorum. Ondan daha çok ben üzülüyorum. Sadece başarıya odaklı. Sadece eleştirilerin sebebini anlamadığını söylüyor. Hoca pek takmıyor. Ümraniye'ye gittiğimde sadece hoca ve Ceyhun Bey ile oturmuyorum. Futbolcular ve tesis müdürü ile ilgileniyorum." dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler