Beşiktaş'ta bir banko, iki hayal kırıklığı!

13.10.2022 - 09:49 | Son Güncellenme: 13.10.2022 - 12:19

Beşiktaş'ın transfer ettiği 3 golcüden Wout Weghorst, Valerien Ismael'in tercih ettiği isim oldu. Cenk Tosun ve Jackson Muleka ise düş kırıklığı yaşıyor.

Beşiktaş'ta bir banko, iki hayal kırıklığı!

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş sezon sonunda Valerien Ismael'in isteği doğrultusunda Mitchy Batshuayi ile yolları ayırırken Wout Weghorst, Jackson Muleka ve Cenk Tosun'u transfer etti. Bu forvetlerden sadece Wout Weghorst bütün maçlarda forma şansı bulurken en büyük düş kırıklığını eski takımına dönen Cenk Tosun yaşadı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş’a Trabzonspor maçı öncesi 2 iyi, 2 kötü haber
Habere Git

Trabzonspor karşısında Weghorst oynayacak

Pazar günü Trabzonspor ile ligin kritik maçlarından birine çıkacak Beşiktaş'ta Wout Weghorst, diğer karşılaşmalarda olduğu gibi ilk 11'de yer alacak. Fenerbahçe karşısında pozisyonları harcayan, Giresunspor maçında penaltı kaçıran oyuncuya Valerien Ismael'in güveni sürüyor. Weghorst çıktığı 9 Süper Lig maçında takımına 3 gol ve 4 asistle katkı verdi.

Muleka ilk 11'deki yerini kaybetti

Geçen sezonun ikinci yarısında transfer olduğu Kasımpaşa'da harikalar yaratan Jackson Muleka Beşiktaş serüvenine de iyi başladı. Üst üste oynanan Karagümrük, Sivasspor ve Ankaragücü maçlarında 4 kez topu ağlara yollayan Kongolu futbolcu, sonraki maçlarda adeta durdu. Başakşehir, İstanbulspor ve Fenerbahçe maçlarında oynamasına rağmen isteneni veremeyeen Muleka ilk 11'deki yerini kaybetti. Ismael, Giresunspor karşısında ona forma şansı vermedi. 3 yerli kuralı da Ismael'in tercihlerini etkiliyor. Ismael'i bu nedenle Trabzonspor karşısında sağ kanatta Tayfur Bingöl ile başlaması bekleniyor. 

Cenk Tosun skora katkı yapamadı

Golcüler içinde en büyük hayal kırıklığını ise şüphesiz Cenk Tosun yaşıyor.2018’de 22,5 milyon Euro'ya Everton'a transfer olan Cenk Tosun sezon başında Beşiktaş'a geri döndü. Ligde hiçbir maça 11'de başlayamayan Cenk Tosun, 8 karşılaşmada 84 dakika süre aldı. Skora hiç katkı yapamadı.

İlgini Çekebilir
Cenk Tosun: Aslolan Beşiktaş'tır
Habere Git

Valerien Ismael'e tepki göstermişti

Kazanılan Karagümrük maçında Valerien Ismael, Cenk Tosun'u 90 +'larda oyuna almış ve futbolcu 1 dakika forma giymişti. Cenk Tosun, teknik direktörüne tepki göstermiş sonradan aradaki sorunun halledildiği açıklanmıştı.

Milli Takım'a da çağrılmadı 

31 yaşındaki futbolcunun en fazla süreyi 15 dakika ile Başakşehir ve Giresunspor karşısında aldı. Beşiktaş'ta yeterince şans bulamayan oyuncu bu yüzden Milli Takım'a da çağrılmadı. Cenk Tosun'un hem Beşiktaş hem Milli Takım'daki durumu nedeniyle üzgün olduğu vurgulanıyor.    

Senin için hazırladığımız haberler