Kerem Aktürkoğlu'ndan Eleştiri ve Transfer İddialarına Yanıt!

15.12.2022 - 10:52 | Son Güncellenme: 15.12.2022 - 11:13

Galatasaray haberleri... Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Kerem Aktürkoğlu, eleştiri ve transfer iddiaları hakkında açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Kerem Aktürkoğlu'ndan Eleştiri ve Transfer İddialarına Yanıt!

AJANSSPOR-HABER

2022 FIFA Dünya Kupası nedeniyle verilen arada çalışmalarını Antalya'da sürdüren Galatasaray'da takım kaptanlarından Kerem Aktürkoğlu, antrenman öncesi basına açıklamalarda bulundu. Aktürkoğlu; takım kaptanlığı, eleştiriler, transfer iddiaları, takımdaki yıldız ve genç oyuncular hakkında da konuştu. İşte detaylar...

"Bu zamana kadar hep böyle bir sorumluluk almak istedim"

Takım kaptanlığı ile ilgili sözlerine başlayan Aktürkoğlu, "Bunun konuşmasını hocamız ve Erden abiyle yaptık. Onlar hem yönetim hem de hocanın kararı olarak böyle bir şey düşünmüşler. Kaptanlık rolü verilmeden önce Türkler ve yabancılar ile iletişimim konusunda iki taraf arasında köprü olmak için çalışıyordum zaten. Nando 1. kaptan, sonra Bafi. Sonra da bu görev senin dediler. 

"Sorumlulukların altından kalktığımı düşünüyorum"

Ben de bu sorumluluğu verdikleri için teşekkür ettim. Bu sorumluluğu istiyordum. Bu zamana kadar hep böyle bir sorumluluk almak istedim. Bazen yapabildim, bazen yapamadım. Sorumlulukların altından kalktığımı düşünüyorum."

İlgini Çekebilir
Galatasaray 8 numarasını Fransa'da buldu: Torreira'nın yerine o geliyor
Habere Git

"Galatasaray kaptanlığı da büyük bir sorumluluk"

Galatasaray kaptanlığı da büyük bir sorumluluk. Benden önce Selçuk abi, Burak abi, Arda abi kaptanlık pazı bandını takmıştır. Onlardan ne gördüysem zamanı geldiğinde ben de aynı şekilde takım arkadaşlarıma göstereceğimi düşünüyorum.

"Lazio maçı istediğimiz şekilde sonuçlandı"

Çok güzel bir hazırlık kampı geçirdik. Hazırlık maçlarının sonuçları aldatıcı olmaması gerekiyor. Dünkü Lazio maçı istediğimiz şekilde sonuçlandı. Çok eksiğimiz var. Daha yeni yeni tam kadro olarak toplandık. Bu şekilde devam ettiğimiz sürece ilerisi bizim için çok daha güzel olacak. Ligi de çok iyi kapatmıştık. Kaldığımız yerden devam edeceğiz.

"Eleştirilere cevap vermek gibi bir görevim yok"

Eleştirilere cevap vermek gibi bir görevim yok. Sahaya çıktığımda elimden geleni yapmak zorundayım. Bu zamana kadar ne görev veriliyorsa sahada göstermeye çalışıyorum. Performansımın değerlendirmesini hocalarım yapar. Geçen seneki istatistiklerimin daha da üzerindeyim. Bunların üzerinde sürekli değerlendirme yapıyorum. Benim tarzımdaki oyuncuların skor olarak bir şeyler yapmasını istiyorlar. Yapamadığın zaman eleştiri oluyor. Bu benim için kriter değil. Ben takım için savunma yaparım, koşarım, elimden geleni yaparım" dedi.

İlgini Çekebilir
Ronaldo'yu yedek bıraktı, gidiyor! Yeni hoca adayı Jesus...
Habere Git

"Transfer haberlerini yapanlar sizlersiniz"

Transfer dedikoduları hakkında sözlerine devam eden Aktürkoğlu, "Transfer haberlerini yapanlar da sizlersiniz. Bu haberleri çıkaran da sizlersiniz. Ben bunları düşünmediğimi söyledim. Sadece futbolumu düşünüyorum. Tabii ki her Türk futbolcu Avrupa'da ülkesini temsil etmek ister.  Ben de bunu her zaman istiyorum, bunu her zaman söylemişimdir. Ama benim tek bir amacım var Galatasaray'da şampiyon olmak ve kendimi gösterebilmek. Tabii ki eleştiriler herkes için oluyor. Bu zor süreçlerden çıkabilmek çok önemli. Ben de bu eleştirileri kendime daha fazla hedef olarak koyuyorum. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğim" şeklinde konuştu.

"Bizim aslında geçen sene de kötü bir kadromuz yoktu"

Geçen sene ile bu seneyi karşılaştıran yıldız oyuncu, "İlk sene ile bu sene arasındaki farkı şöyle açıklayabilirim: Bizim aslında geçen sene de kötü bir kadromuz yoktu. Ama geniş bir kadromuz maalesef yoktu. Bu yüzden hem Avrupa'da hem ligde ve kupada erken elendik. Bu süreci devam ettirecek geniş kadroya sahip değildik. Bu sezon hem geniş kadroya sahibiz, hem de yıldızlara sahibiz. Ligdeki şampiyonluk yarışını kaldırabilecek potansiyelde oyunculara ve genç, başarıya aç oyunculara sahibiz. Yabancılar da başarıya çok fazla aç. Gençler zaten her zaman başarı istiyor. İki taraf da birbirinden bu gücü aldığında şampiyonluğun en büyük adaylarından birisiyiz" ifadelerini kullandı.

"Kampımız gençler için büyük bir fırsat"

Okan Buruk'un Antalya kampına götürdüğü 9 genç oyuncu hakkında da değerlendirmede bulunan Aktürkoğlu, "Kampımız gençler için büyük bir fırsat. Kendilerini gösterebilecekleri fırsatlardan biri. Baran kampın yıldızlarından biri. Gençlerin başarılı olacağını düşünüyorum. Çok saygılılar, bizlerden bir şey öğrenmeye çalışıyorlar. Ben de 24 yaşındayım. Onlara bir şey öğretebilecek, onların abisiyim diyebilecek bir insan değilim. Ama ben de bu zamana kadar tecrübe ettiklerimden onlara öğretmeye çalışıyorum. Onlar da sağ olsunlar bana çok saygılı davranıyorlar. İnanıyorum ki bundan 5-10 sene önce Galatasaray çok güzel bir altyapı jenerasyonu çıkaracak. İnşallah onlar da Arda abi gibi, Ozan gibi, Yunus gibi, benim gibi güzel futbol hayatları olur." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Dünya Kupası kehaneti gerçek oldu! Yaşayan Nostradamus
Habere Git

"Ben Mertens'im, ben Icardi'yim, ben Torreira'yım diye düşünmüyorlar"

Son olarak takımdaki yıldız oyuncular hakkında da konuşan Aktürkoğlu, "Çok büyük dünya yıldızları. Futbolculuklarının dışında çok da iyi insanlar. Bu en önemli kriter. Onlarla iletişim halinde olabiliyorsunuz. Sürekli bizimle iletişim halindeler. Aynı zamanda onlar da bir şey öğrenmeye çalışıyorlar. Ben Mertens'im, ben Icardi'yim, ben Torreira'yım diye düşünmüyorlar. Onlar da hatalarını kabul ediyorlar. Bence bu çok önemli. Türk futbolcuların da bunu örnek alması gerekiyor. Bizim dünya yıldızlarımızın en büyük özelliği herkese örnek davranışlar sergileyebilmeleri" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler