Alperen Şengün'den Rıdvan Dilmen'e tarihi asist! Murat Kosova...

17.01.2023 - 15:33 | Son Güncellenme: 17.01.2023 - 15:42

Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, Los Angeles Lakers karşısındaki tarihi performansıyla Rıdvan Dilmen- Murat Kosova tartışmasına dahil oldu.

Alperen Şengün'den Rıdvan Dilmen'e tarihi asist! Murat Kosova...

AJANSSPOR HABER

TV 8.5'ta yayınlanan Yüzde 100 Futbol programında Rıdvan Dilmen ile Murat Kosova'nın tartışmasına yol açan Houston Rockets oyuncusu Alperen Şengün Los Angeles Lakers karşısındaki tarihi peformansıyla NBA efsanesi efsane Shaquille O'Neal'in rekorunu kırdı.

Rıdvan Dilmen'den Alperen Şengün'e övgü

Yorumcu Rıdvan Dilmen, Sacramento Kings maçında 10 sayı, 10 asist ve 10 ribaundla en genç tripple-double unvanını ele geçiren Alperen Şengün'ü övdü.

"Türk spor tarihinin en büyük başarısı"

Rıdvan Dilmen, Alperen Şengün'ün yaptıkları için "Türk spor tarihinin en büyük başarısı" ifadesini kullandı ve oyuncuya Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı verilmesi gerektiğini söyledi.

İlgini Çekebilir
Alperen Şengün 'Kral'a karşı! Rekoru kırdıktan sonra olay açıklama
Habere Git

Kosova ile Dilmen arasında canlı yayında tartışma

Bu sözler program arkadaşı Murat Kosova'nın tepkisini aldı. Kosova, normal sezonda savunmaların düşük olduğunu söyledi ve şu an Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı olan Hidayet Türkoğlu'nun NBA'de Alperen Şengün'den daha başarılı olduğunu iddia etti.

"Spor değil basketbol tarihinin ilk 10'nuna girer"

Hidayet Türkoğlu'nun NBA finaline kadar takımını çıkarttığını, 1 basketle kupayı kaybettikleri seri sonuda MVP olma fırsatını kaçırdığını iddia eden Kosova şunları söyledi:  "Alperen'in başarısı bence spor tarihimizde değil ama basketbol tarihimizde belki ilk 10'a girer."

Alperen Şengün'den Rıdvan Dilmen'e asist

Canlı yayında gergin anlar yaşanmasına neden olan Alperen Şengün, çok değil bu tartışmadan 2 gün sonra NBA tarihine geçerek adeta Rıdvan Dilmen'e asist yaptı.

İlgini Çekebilir
Alperen Şengün: "Bana NBA’e gideceksin deseler inanmazdım"
Habere Git

Alperen Şengün kariyer rekorunu kırdı

LeBron James'in forma giydiği Los Angeles Lakers karşısında 33 sayı, 15 ribaund, 6 asist, 4 blokla oynayan basketbolcu kariyer rekoru kırdı. Oyuncu iyi oyununa karşın takımının 140-132 yenilmesine engel olamadı.

Alperen Şengün NBA tarihine geçti

20 yaşındaki Alperen Şengün, ayrıca bir maçta 30 veya daha fazla sayı, 10 veya daha fazla ribaund ve 5 veya daha fazla asist yapan en genç pivot unvanını NBA efsanesi Shaquille O’Neal’in elinden aldı.

Senin için hazırladığımız haberler