Arda Turan'dan Galatasaray, Beşiktaş ve Barcelona açıklaması

28.06.2022 - 20:21 | Son Güncellenme: 28.06.2022 - 22:03

Galatasaray'da futbol hayatına nokta koyması beklenen Arda Turan, TV100'e katıldığı programda kariyeriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Arda Turan'dan Galatasaray, Beşiktaş ve Barcelona açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'da sezon sonu kontratı sona eren Arda Turan, TV100'e katıldığı programda kariyeriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  İşte Arda Turan'ın açıklamalarına dair detaylar...

"Futbol oynayacağımı düşünmüyorum"

Artık futbol oynamayacağını açıklayan Turan "Galatasaray'da oynayamayacağım için futbol kariyerimi Katar ya da Dubai dışında başka bir yerde devam ettirmeyeceğim. Türkiye'nin alt liglerinde hayali bir proje olur, ona hizmet etmek isterim belki. Onun dışında artık futbol oynayacağımı düşünmüyorum." dedi.

''Teknik direktör olmak istiyorum''

Hayalinin teknik direktörlük olduğunu duyuran Arda Turan, "Teknik direktör olmak istiyorum. Ekibimi topluyorum. Doğru zaman, doğru ekip ve doğru hayal benim için çok önemli. Türkiye'de futbolun gerektiği gibi ilerlemediğini düşünüyorum. Kaleden başlama oyunu var. Ama City, Liverpool bunu 600 milyon Euro'luk takımlarla yapıyor." ifadelerini kullandı.

''Beşiktaş'a gelir misin teklifi aldım''

Beşiktaş'tan transfer teklifi aldığını açıklayan Turan, "Sergen abiyi çok severim. Bana sahip çıktı. Sıkıntılı günler yaşadığım zaman telefon açıp, Beşiktaş'a gelmek ister misin dedi. Ahmet Nur Çebi'yi de çok severim. Emre Kocadağ canım gibidir." ifadelerini kullandı.

''THY sponspor oldu lafları çıktı''

Barcelona'ya transfer olma sürecinde konuşulan THY sponsporluğu hakkında konuşan Arda Turan, "Messi çok özel bir oyuncu. Oyunun her anına kattığı çok özel. Beni dedikodular bitirdi. Sponsor transferiymiş, Messi'yle arası bozukmuş filan... 5 kupa kazanmışım Atletico Madrid'te. Sponsor transfer etti dediler. Ben Türk Hava Yolları'ndan hiç kimseyle konuşmadım. Ben çok özel bir oyuncuydum ve menajerim bunu çok iyi kullandım. Ben 1 sene önce Manchester United'a gidiyordum. Ben Barcelona'da da çok iyi oynadım. 'MSA mı MSN mi' diye sordular. Ben Neymar'ın yerine hiçbir zaman oynayamam... Luis Enrique benim transfer listemde 1. sıradaydın dedi. Bana karşı hep özel davrandı." ifadelerini kullandı.

"Barcelona'ya gitmek karşı koyabileceğim bir karar değildi. Barcelona seni isterse, gidersin... Atletico Madrid'in o zamanki misyonunu tamamladığını düşünüyordum."

''Cinsel tacizle yargılandım''

Yargılandığı süreci açıklayan Arda Turan, "Büyük hatalar, rezillik. Benim evime geliyorsun, bu paranın gözü kör olsun diye manşet atarken, bir bana sormaz mısın? Sonuç olarak şiddet var ve yanlış... Çok yakındım Bilal abiye. Bir daha hiç görmedim. Yaşça büyük olduğu için hatalıyım. Çok zor dönemlerdi... Büyük kişilere karşı kendi başıma mücadele ettiğimi düşünüyorum. Bilal abiye de yanlış yaptığımı düşünüyorum. Pişmanım, üzgünüm... Cinsel tacizle yargılandım ben. Ben kimseye böyle bir şey yapmadım. Yargı sürecinde hala. Beraat ettim ve gönlüm soğumuyor hala." ifadelerini kullandı.

''Arda iyi çocuktur''

Arda iyi çocuktur laflarını açıklayan Turan, "Arda iyi çocuktu ama diyorlar... Sevgi bu kadar amayı kaldırmaz. Ben kimlerin neler yaptığını çok iyi biliyorum. Ben böyle bir adam değilim. Ben arkadaşlarımın ayıbını kapatırım." ifadelerini kullandı.

''Kötü yerde kullanıyorsun''

Psikoloğla yaşadığı diyalogu açıklayan Arda Turan, "Bir gün psikoloğa gittim. 'Arda çok dürüst, cesur, adil birisin. Ama sen bütün iyi özelliklerini çok kötü yerlerde kullanıyorsun' demişti. Benim hayatımın özetidir. Cesaretli olmayacağım yerde cesaretli olurum..." ifadelerini kullandı.

''Hep abi olarak yaklaştı bana...''

Gelen 'EVET - HAYIR' konusu sorusuna Arda Turan, "Recep Tayyip Erdoğan benim sevdiğim bir büyüğümdür. Ama asla siyasi olarak böyle bir düşünce değilim. Hayır diyene de evet diyene de çok büyük saygım vardı. Bir fikrim vardı, koalisyonun yarar vermediğini, teknikle yönetilmesi gerektiğini düşünüyordum. Yetkileri azaltılabilir. Erdoğan şimdiye kadar hiçbir zaman bana direktif vermedi. Hep abi olarak yaklaştı bana... Yetkileri oturup konuşalım ama böyle bir sistem olması gerektiğine inanıyorum. Şu andaki düzenliliğin, yetkilerin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu evet demek isteseydi ve ben de destek olsaydım aynı tepkiyi görür müydüm? Ben yine evet derdim, çünkü ben o fikri destekledim. Evet dediğim için çok sıkıntı çektim. İnsanlar 'ama sen evet demiştin' diyorlar." ifadelerini kullandı.

''Fatih Terim, beni geçecek tek kişi sensin dedi''

Teknik direktörlük kariyerine başlayacağını açıklayan Arda Turan, Fatih Terim'in kendisi hakkında söylediği düşünceleri açıkladı. Turan, "Tarihin en iyi teknik direktörü olmak istiyorum. Fatih hoca 'beni bir tek sen geçebilirsin' demişti." ifadelerini kullandı.

''Galatasaray ile artık platonik olduk''

Galatasaray ile son senesini yorumlayan Turan, ''Galatasaray'la benim ilişkim artık platonik olmaya başladı. Sadece Galatasaray'ı ben seviyormuşum, yönetim kurulu beni sevmiyormuş gibi geliyor. Biz Galatasaray'ı çok seveceğiz. Galatasaray genel kurulundakiler beni çok sevmiyor. Herhalde onlar da 13,5 milyon kazandırdı. Benim kariyerimdeki oyuncular Türkiye'de kaç paraya oynuyor, ben kaç paraya oynadım... Benim kariyerimdeki bir oyuncu için hiçbir zaman çok büyük para değildi. Ben kariyerimde çok büyük fedakarlık ettim. İyi niyetin kötü algılandığı bir yerdeyiz. Sadece bisiklet çevirebiliyordum. Şu anda 78 kiloyum, Atletico Madrid'teki kilomdayım. Fenerbahçe maçında saklanmayı bilmiyor muydum? O dakikada kim girecek oyuna, tabii ki ben gireceğim." ifadelerini kullandı.

''İnsan bir forma yapar''

"Son 2 maçı Aslan Tepe'de bile izlemedim. Futbolu bırakıyorum ben. Hiç demez misiniz sana bir forma yaptıralım diye... Jübile teklifi filan istemiyorum. Nezaket istemiyorum, Galatasaray başarılı olsun."

''Bartuğ gidince çok üzüldüm''

"Bartuğ Marsilya'ya gitti. Gittiğinde çok üzüldüm. Çok büyük hayaller kuruyordum onunla ilgili ama beceremedik. Çocukları mutlu edemiyoruz. Çocukların aileleri ile ilgili, gelecekleri ile ilgili kaygıları var. Psikologları olması lazım. İnsanları mutlu edersen başarı gelir."

''Baba-oğul ilişkisi...''

"Beni Galatasaray'da tek mutlu etmeye çalışan kişi Fatih Terim'dir. Baba-oğul ilişkisi... Bir fırsat oldu, öptük elini barıştık. Affetti beni. Prim, para filan hikaye... Bizim güç zehirlenmemizdi. Barcelona filan... Hoca da hocadır... Hoca Galatasaray için çok önemlidir ama benim hayatım için de çok önemlidir. Hocayla ilişkimiz çok farklıdır."

''Dualarımız Okan Hoca'dan yana''

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Okan Buruk hakkında açıklama yapan Arda Turan, "Okan abiyle şampiyonluk yaşadım, milli takım formasını beraber taşıdık. Galatasaray'da çok başarılı olacağını düşünüyorum. Bir telefon uzağındayız. Dualarımız onunla. Ben Okan abiye çok inanıyorum. Çok naif bir insandır." ifadelerini kullandı. 

''Ali Koç çok önemli bir güç''

Fenerbahçe'nin ve ligin kadrosunu değerlendiren Arda Turan, "Trabzonspor şampiyon, Ali Koç çok önemli bir güç, Jorge Jesus önemli bir teknik direktör, Emre Belözoğlu mutlaka devreye girecektir, dayanamaz o, Beşiktaş'ın çok iyi bir hocası var... Doğru transfer stratejisi gerek. Bir telefonla emirlerindeyim. Galatasaray arkadan geleceği için taraftar sabretsin. O sabırsızlığı öne çekmesinler. Ben çok iyi olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

''Kaan Ayhan ile Mert Müldür'ü Galatasaray'a alırdım''

Galatasaray da transfer sorumlusu olsaydı Arda Turan kimi transfer ederdi sorusuna Turan, ''Mutlaka Türk oyuncu defansa transfer etmek isterdim. Kaan Ayhan, Mert Müldür olabilir. Okan çok iyi bir kaleci, Muslera mutlaka yardımcı olacaktır. Ön tarafa daha önemli hamleler yapmak lazım. Kerem ve Yunus'u rahatlatmak gerekir. Emre Akbaba yabana atılamaz. Şampiyonluk dışındaki her şey başarısızlıktır. Orta sahada 4-3-3 oyanancaksa mutlaka iyi bir önlibero ve iyi bir forvet arkası alınması lazım.'' ifadelerini kullandı.

''Arda Güler'i istedik''

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'i Galatasaray'a istediklerini açıklayan Arda Turan, ''Bir çocuğun hepimizi birleştirmesi ne kadar güzel bir şey. Galatasaray altyapısı olarak biz çok istemiştik Arda Güler'i Fenerbahçe aldı. Maç sonunda Arda'ya bir merhaba demek istedim. Ortada bir yerde buluştuk, çağırtmadım yani. Bir star olacak, star gibi davransın dedim. Çok değerli bir kardeşimiz, ona çok fazla yük yüklemeyelim. Fenerbahçe'nin 10 numarası olmak kolay değildir. Arda orada 3 maç olur, iyi oynayamazsa, tribünler aşağı doğru yıkılır. Çocuğa olmadığı misyonu yüklemeyelim, ama olacak." ifadelerini kullandı.

''Fatih Terim'le olmalıydı''

Arda Turan, Fatih Terim hakkında açıklamalarda bulundu. Turan, "Galatasaray bir dönüşüme girecekse Fatih Terim'le olmalıydı. Biz şampiyonluktan öte Galatasaray'ın mali dönüşümünü hazırlıyoruz deseydik daha farklı olurtdu. Gidişi bizim için çok hüzünlüydü. Daha farklı olmalıydı. Ama hayırlısı böyleymiş. Rahatsız mıyım, rahatsızım... Plana daha sadık kalabilirdik. Bence Fatih Terim Galatasaray Teknik Direktörünün danışmanı her zaman olabilir. Bir gün Galatasaray Teknik Direktörü olursam, Fatih hocayı arayıp, bunu doğru mu yapıyorum diye danışmak çok isterim." ifadelerini kullandı.

''Kuntz nasıl hak etti?''

Milli Takım hakkında yorumlarda bulunan yıldız oyuncu, ''Milli takımı da abartıyorlar. Bu ülke neler gördü. Emreler, Yıldıraylar... Çocukların üzerine çok büyük misyon yüklüyorlar. Ben Hakan Çalhanoğlu'nun da muhteşem bir futbolcu olduğunu söylemiştim. Çok iyi bir lider olacaktır. Ama Faroe Adaları, Lüksemburg maçlarını geçmek lazım. Ben milli takım teknik direktörlüğünün hak edilmiş bir şey olması gerektiğini düşünüyorum. Kuntz nasıl hak etti? Ama bir proje olduğu için saygı duyuyorum. Ben İlhan Palut milli takım teknik direktörü olsa daha rahat ederim...'' açıklamasında bulundu.

''Bırakalım bu yabancı kuralını...''

Yabancı kuralı hakkında açıklamalarda bulunan Turan, "Bırakalım bu yabancı kuralını. Ne yabancısı... Türkler oynasın. 14 yabancıyla Avrupa'da kafa tutabiliyor musun? O zaman niye var? Bırakalım altyapıdan çıkan oyuncular oynasın. 14 yabancı olunca Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale mi çıktılar. Birkaç sene altyapıdan oyuncular oynasın. Ajax gibi olacağız. Şu anda Trabzonspor çok avantajlı. Hazırlar, öndeler. Ama bizim de reaksiyon göstereceğimizi düşünüyorum. Erden Abi ve Dursun Başkan'a inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler