Asvel’de Amerikalı yıldız Jonah Mathews neden kadroda yoktu

18.11.2022 - 23:04 | Son Güncellenme: 18.11.2022 - 23:23

Euroleague’de Asvel’in dün akşam Kızılyıldız ile oynadığı maçta kadroda olmayan Jonah Mathews’in takımdan ayrı kalma sebebini koç T.J Parker açıkladı.

Asvel’de Amerikalı yıldız Jonah Mathews neden kadroda yoktu

AJANSSPOR

Euroleague’de Asvel’in dün gece deplasmanda Kızılyıldız’a 71-67 yenildiği maçta, sakatlığı olmamasına rağmen kadroya alınmayan Jonah Mathews herkesi şaşırtmıştı. Fransız ekibinin koçu T.J Parker, komplo teorileri türemeye başlamadan olaya noktayı koydu. Parker yaptığı açıklamada “Mathews pasaportunu unuttu.” dedi.

“Takımdaki en iyi skorerlerden yoksunduk”

T.J Parker maç sonrası açıklamasında “Eksiklerimiz ve dolayısıyla çok fazla genç oyuncumuz vardı. Nando De Colo sakattı ve bunun üstüne bir de Matthews pasaportunu unuttu. Onlar bu takımdaki en iyi iki skorer. Doğal olarak, onların eksikliği sizi zayıflatıyor. İkinci yarıda diğer bazı oyuncuların öne çıktığını gördük, ancak bu salonda yapacak başka bir şey yok. Bu kalabalık sizi motive edebilir.” dedi. 

Bu sezon önemli katkı veriyor

İlk Euroleague deneyimini Asvel ile yaşayan Jonah Mathews, Fransız ekibinin formasıyla bu sezon %37 üçlük isabetiyle 11 sayı ortalayarak adından söz ettiriyor. 

De Colo korkutmadı

Asvel’in ve Euroleague’in en önemli isimlerinden olan eski Fenerbahçeli Nando De Colo’nun son maçta forma giyememesi insanları korkutmuştu. Gelen bilgilere göre 35 yaşındaki oyuncu kas zedelenmesi nedeniyle riske edilmedi. Fransız oyuncunun önümüzdeki maçlarda parkede olması bekleniyor. 

Fransa Ligi’ne geride başladılar

Lyon ekibi Fransa Ligi LNB’de ilk 8 maç sonunda 5 galibiyetle 6. sırada bulunuyor. Asvel’in doğrudan rakipleri olan Mike James’li Monaco 8’de 7 ile liderken, Victor Wembanyama’lı Metropolitans 92 7’de 6 ile ikinci sırada bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler