Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a: ''Hiç kimse çıkmazsa ben adayım''

23.06.2023 - 12:18 | Son Güncellenme: 23.06.2023 - 16:59

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım olağan Genel Kurul'da kulüp başkanı Ali Koç'un kendisi hakkında yaptığı açıklamalara canlı yayında cevap verdi. Başkan adayı kim? Detaylar...

Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a: ''Hiç kimse çıkmazsa ben adayım''

AJANSSPOR HABER

2023-2024 sezonu öncesi transfer çalışmalarını sürdüren sarı lacivertlilerde, eski başkanlardan Aziz Yıldırım; bugün bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı. İşte Yıldırım'ın açıklamaları ve detaylar...

Şekip Mosturoğlu'dan 1959 öncesi şampiyonluk sözleri

İlk olarak söz alan Fenerbahçe Spor Kulübü ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yöneticilerinden Şekip Mosturoğlu, "TFF'nin tarihçilerin de olduğu bir kurul oluşturup, 1959 öncesi şampiyonlukla konusunu araştırıp sonra bunu TFF genel kurulunda oylamaya sunacağını öğrendik." dedi.

Aziz Yıldırım: ''Ben emekli oldum''

Fenerbahçe'de sonra emekli olduğunu söyleyen Aziz Yıldırım, "İstemesek de böyle basın toplantılar düzenliyoruz. Ben 5 yıl önceki kongreden sonra, Fenerbahçe'yle ilişkimi keserek yeni bir hayat kurdum. Siz beni rahat bırakmıyorsunuz. Ben emekli oldum." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Roma'dan transfer peşinde
Habere Git

Aziz Yıldırım: ''Kongre kararı aldık aday çıkmadı''

Pendikspor'a elendikten sonra kongre kararı aldığını ilk defa açıklayan Aziz Yıldırım, "Pendikspor maçında ilk yarı 1-0 öndeydik. Ben devre arası uçağa bindim, Polonya'ya gittim. Telefonlarım susmuyor, baktım elenmişiz. Telefondan bağlandım, geliyorum kongre kararı alacağım dedim. Yaptık, aday çıkmadı. Ama yönetimi değiştirdik." dedi.

Taraftarlar en ufak başarısızlıkta ayağa kalkacak

Taraftarın başarısızlıkta ayağa kalkması gerektiğini savunan Yıldırım, Koç'un kongre kararı almasını yineledi. Aziz Yıldırım, "Bu şekilde devam ederse, ben görüyorum taraftarlar en ufak başarısızlıkta ayağa kalkacak. Belki de zamanından önce kongreye gideceksin. Zorlukları görmüyor. Güven oyu alırsan, Mayıs-Haziran ayına kadar çok rahatça yürüyebilir. Acilen kongreyi yapsın." dedi.

''Hiç kimse çıkmazsa, ben adayım''

2024 seçimlerinde tek aday olmamasını savunan Aziz Yıldırım, kimse aday olmazsa başkanlığa talip olduğunu söyledi. Yıldırım, "2024 seçiminde adaylar çıkmalıdır. Fenerbahçe hiçbir zaman başkansız kalmaz, kalamaz. 50 bin kongre üyesi var. En az 15 bin tanesi başkan adayı olarak ortaya çıkabilir. 'Benden başka aday çıkmaz' diyerek yürümek yanlıştır. Camia tehdit edilemez. Bu camia büyüktür ve o büyüklüğü ummadığınız anda gösterir. Ali Bey ya kongre yap ve güvenoyu al ya da bu konuyu kapat. 'Aday çıksın yaparım' jestlerini bırak! Hiç kimse çıkmazsa, ben adayım. Bunu böyle bil. Camiayı zorlama, herkes haddini bilsin." dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın kiralık aşkına Fenerbahçe hamle yapıyor
Habere Git

''Bunlar bu kulübe giremez''

Bir daha Fenerbahçe'nin içine giremeyeceklerini söyleyen Aziz Yıldırım, "Fetö'cü, hocacı, Fenerbahçe'den maddi çıkar sağlamış insanlar aday olursa, ben aday olurum. Bunlar bu kulübe giremez. Burada işleri yok." dedi.

''Öğretmen gibi anlatacağım''

Fenerbahçeli yöneticilerin kendisi hakkında bulunduğu söylemlerin gerçeği yanıtmadığını söyleyen Yıldırım "Bak şimdi burada hepsini öğretmen gibi anlatacağım. İyi dinleyin. Erol Bilecik de yalan söylüyor. Burhan Karaçam da yalan söylüyor. Ali Koç da bunlara inanıp konuşuyorsa o da yalan söylüyor. Bundan sonra kim konuşursa mahkemeye vereceğim. Namuslu olsunlar." dedi.

"Ali Bey ile bu iş yürümez"

Ali Koç'un geldiği günden bu yana takımın güçsüz olduğunu dile getiren Yıldırım, "Fenerbahçe Yönetimi 5 senedir çok güçsüz, gücü yok! Ali Bey'in şahsı ile bu iş yürümez. 20 senede benim yönetimimde çok güçlü insanlar vardı. Maddi, manevi ve bana fikir verme olarak. Benim dışımda da mesaj verecek, kavga edecek insanlar vardı. Fenerbahçe'de bu insanlar bugün yok. Bu yüzden kongre çağrısı yaptım. Seçim değil, güvenoyu iste.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç - Arda Güler zirvesinden 30 milyon çıktı!
Habere Git

Aziz Yıldırım: ''Borç 250 milyon iken bıraktım''

Fenerbahçe'nin borçları hakkında konuşan Yıldırım ''420 Milyon Euro benim hesap ettiğim bizim dönemden borç var. Kendi kendilerine rakamı şişiriyorlar. Sonra 612 Milyon Euro borç bıraktığımızı söylüyorlar. Borç 420 Milyon Euro olarak bıraktık. 90 Milyon Euro da bir girdi var. 330 Milyon Euro'ya geldik. 1998'in 15 Şubat'ın başkan oldum. 5.5 Trilyon borç vardı. 60-70 Milyon Euro eder. Onu da düşerseniz, borç 250 Milyon Euro'dur.'' ifadelerini kullandı.

''Ben stadı yapmasaydım ne olacaktı?"

Fenerbahçe başkanlığı süresince yaptıklarını anlatan Yıldırım, ''10 Milyon Dolar Samandıra Tesisleri'ne harcadık. Dereağzı tesislerini yaptık 15 milyon. Faruk Ilgaz Tesisleri'ni yaptık, 10 Milyon da oraya harcadık. Fenerbahçe TV'yi kurduk 20 Milyon Dolar da oraya harcadık. Kenan Evren Lisesi'ne 15 Milyon Euro para harcadık. Geldiğim zaman yıllık 14 Milyon Dolar geliri vardı Fenerbahçe'nin. Şimdi stattan 40 Milyon Dolar gelir elde ediyorlar. Eee ödesenize bunları o zaman! Ben stadı yapmasaydım ne olacaktı?" dedi.

"Para harcamak benim için çocuk oyuncağı"

Fenerbahçe yönetiminin son zamanlarda kendisini hedef alan açıklamalarından rahatsız olan Yıldırım rahat bırakılmak istediğini, "Fenerbahçe'den bir şey istemiyorum! Herkes beni rahat bıraksın. Ailemle, işimle uğraşayım. Beni zorla çekmeyin. Para harcamak benim için çocuk oyuncağı. Bakın bu mal varlıklarının değerini çıkarıp kongrede açıklasınlar ben hepsini satın alacağım. Satışa çıkarın ben alacağım. Fenerbahçe'nin borcu sıfırlanacak." ifadeleri ile belirtti.

İlgini Çekebilir
Ali Şen: Aziz Yıldrım’ın bu borçları karşılaması lazım
Habere Git

"Villaları, evleri de satmış, yemişler"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un kulübün borcuna dair geçtiğimiz günlerde Olağan Mali Genel Kurul'da yaptığı açıklamalara tepki gösteren Aziz Yıldırım"Fenerbahçe Koleji'ni kapatmasınlar. Bir yer bulsunlar, kirasını ben ödeyeceğim. Bina yıkılacaksa, hemen yıkalım. Koleji de ben kendim yapacağım. İsteyen varsa katılsın. O çocuklar orada okumaya devam etsin. Koleji, üniversiteyi para kazanmak için yapmadık. Fenerbahçe ruhu gelişsin diye yaptık. Fenerium'un değeri 50 Milyon Dolar. Topuk Yaylası'nın değeri 50 Milyon Dolar. 550 dönümden fazla da arsa var. Villaları, evleri de satmışlar, yemişler. Bunları toplam değeri 458 Milyon Dolar. Genel Kurul'dan onay alsın, ben hepsine operasyon yapacağım. Üç arkadaşımı görevlendireceğim, onlar da görevlendirsin. Borç fazlaysa, namusum, şerefim üstüne ödeyeceğim. Borç çıkmazsa namuslu olsunlar çıkıp bunu açıklasınlar. Benim tek istediğim bu. Bunların hepsi hikaye.'' dedi.

"Ben 3 milyar bıraktım borç şu an 7.6 milyar"

Ali Koç'un transferde harcağı paraları hedef alan Fenerbahçe Eski Başkanı"%20-%30 fazla harcama yapacağız diye yetki istediler. Bizim tüzüğümüz %10'dan fazlasına müsaade etmiyordu. %30 fazla harcama yaptılar. Ben 3 milyar TL borç bıraktım, şu anki borç 7.6 Milyar TL. Eee biz sana burada bıraktık! Bir daha konuşmayacağım. Bana ne ya! Ben 20 sene başkanlık yaptım, hesabı, kitabı yaptım! Fenerbahçe borç batağında ve bunu onlar yaptı. Sol bek aldılar, Samet Akaydın'ı aldılar! Başka transfer yaptılarsa, onların ödemesi var. 50 Milyon Dolar Yapı Kredi'den para aldı, bu para nerede? Kendisi kulübe ne kadar verdi? Açıklasın, teşekkür edelim. Motive olur ya." dedi.

"Fenerbahçe 'Koçspor' oldu"

 Fenerbahçe'nin Ali Koç döneminde izlediği sponspor politaksının göründüğü gibi olmadığına işaret eden Yıldırım "Fenerbahçe'ye bakıyorsunuz, 'Koçspor.' Başkası başkan olduğunda, bu sponsorluklar devam edecek mi? Fenerbahçe'nin geleceğini kararttınız. Adidas'tan yılda 6 milyon dolar para alıyorduk. Şimdi ne alıyoruz? Sponsorların bedeli ne? Herkes açık olarak biliyor mu? Ben bilmiyorum. Sponsorlar verdikleri bedelleri, vergiden düşer. Cebinden vermezler. Ben de okul yaparsam, böyle olacak. Konuları ayıralım, birbirine karıştırmayalım. Koç Grubu'ndan Allah razı olsun ama para veriyor olarak bakmayalım. Ben bir de bu taraftan bakıyorum, Fenerbahçe 'Koçspor' oldu. Bazı yöneticilere maaş veriyorlarmış, bunlar çok yanlış. Kendisine de zarar veriyor. 80 oyuncu almış, 10 taneye yakın antrenör gelmiş! Fazla değil mi ya? Yazık!'' dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, PFDK'ya isyan etti! "Mantık dışı karardan derhal dönün"
Habere Git

"Gönlümden geçen başkan adayı Murat Ülker"

Fenerbahçe'ye olası bir başkanlık adaylığı koyması durumunda Murat Ülker'in destekçisi olacağını açıklayan Yıldırım "Fenerbahçe'de çok başkan adayı var. Gönlümden geçen Murat Ülker'dir. Nihat Özdemir'e başkanlık için teklifte bulunmadım. Çünkü başkan olma şansı yok, kulüpten istifa etti. Olsa memnuniyetle desteklerim. Murat Ülker dostumdur. Ayda bir yemek yeriz. Kendisi iyi ve büyük bir Fenerbahçeli. Onun başkan olmasını çok isterim. Çok katkıları olur. Murat Bey'e başkanlık çok yakışır. Bu onun verebileceği bir karar. Bu kararı verirse, bütün gücümle desteklerim. 3 Temmuz'da Fenerbahçe'nin ayakta kalması için çok büyük destek verdi. Onlara teşekkür ediyorum. Ama yaptıkların desteğin bilinmemesini istediler. Ferit Şahenk de iyi bir Fenerbahçeli. Aday olursa, her türlü desteklerim. Benim yönetimimde en az 5-6 tane başkanlığa aday olabilecek isim var. Onlar da aday olursa, desteklerim." dedi.

"Konuşursam neler olacağının farkında değiller mi?"

Genel Kurul'a katılması durumda söyleyeceklerinin gündem yaratacağını belirten Yıldırım "Genel Kurul'a, Divan'a gelirim ama kendi emniyetlerini sağlayabilecekler mi? Konuşursam, neler olabileceklerinin farkında değiller mi? 20-30 kişi karşısında Uğur Bey ve Ali Bey dağıldı. Yine tavsiye veriyorum; Arda'yı tut, yanına Kuytlar, Ortegalar, Tuncaylar, Hooijdonklar gibi yıldızlar al. Fenerbahçe'nin geleceğini kur.  Basketbolu bize vermesini istedik. Üç sene geçti, 75 milyon dolar harcayacaktık ve basketten de maddi anlamda kurtulacaklardı. Teminat mektubu verecek miyiz diye sormuşlar! Kafayı mı yediniz? Aziz Yıldırım'ın adı teminattır. Şimdi inşallah koleji ve üniversiteyi getirsinler, biz alalım. Genç çocuklar yetiştirelim." dedi.

"Ali Koç acilen Kulüpler Birliği Başkanlığını bırakmalı"

Ali Koç'un Kulüpler Birliği Vakfı'ndaki Başkanlık görevini bırakıp Fenerbahçe'ye yönelmesi gerektiğini söyleyen Aziz Yıldırım "Kendi yaptığım stada 3 tane arabayla gidemeyeceksem gitmem dedim. Onların yaptığı. Ben giderim, kendimi de korurum. Ancak onlar kendini koruyamaz. Gördük işte, rezalet. Ali Bey acilen Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifa etmeli. Gelecek, kulüple uğraşacak. Mektuplara bakmadığım için geri gönderdim. Divan'a çağırdılar, Sayın Cumhurbaşkanı gelecekmiş. Grip oldum, gitmedim. İşlerine geldiklerinde çağırıyorlar. Pantolon çekti... Zona oldum ve pantolonu bağlayamıyordum. Mahmut Bey, Ankara'da Cumhurbaşkanı ile olan toplantıda pantolonu bağladı. 'Başkan' diye bağırdın, dalga geçtin. Şimdi hadi bakalım bağırsana! Niye bağıramıyorsun?" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den ayrıldı, Ataman'ın takımına transfer oldu!
Habere Git

"11.5 milyar TL borç var! İsteyen ile iddiaya girerim"

Fenerbahçe yönetimine meydan okumaya devam eden Yıldırım 'Topunuz gelin' diyorsun. Top derken, neyi ve kimi kastediyorsun! 11.5 Milyar TL kesin borç var. İsteyen ile iddiaya girerim. Borcu kaç katına çıkardınız. 'Hasta olmasa neler söyleyecektim' diyor. Bana ne söyleyeceksin? Hiçbir şey söyleyemezsin. Ben bir söylemeye başlarsam, yer yerinden oynar. Bizim siyasette yerimiz yok. 20 senede bir gün kime oy attığımı söylemedim. Yönlendiremezsin, burada kavga çıkar. Fenerbahçe'ye ve ülkeye zarar verirsin. Uğur Bey kongrede çok büyük hata yaptım. 'İstifa ediyorum' diye tweet attı. Sonra oylama yaptı. Orada oylamaz olmaz. Divan'dan istifa ediyorsan, Divan'da oylama olur. Aslında bunun sonu Divan'da seçimdir. Erman Toroğlu askerliğimle ilgili bir şey yazmış. Bu da FETÖ operasyonundan biridir. Ne yazdığını da anlamadım. Uğur Bey'in açıklık getirmesi lazım. Tedbir alsınlar, o divan başka bir şekilde olur. Bedri Baykam bir yazı yazmış, o da köşesine koymuş. Zamanında Uğur Bey'in yanına gelemiyordu. Ne adamlar ya! Uğur Bey diyormuş; Ertuğrul Özkök ile askerliğim ile ilgili bir şeyler konuşmuşuz. O konuşmaları söylerse, efsaneler, kestane olurmuş... Haydi söyle bakalım, biz de söyleriz." cümlelerinı kullandı.

Fenerbahçe'nin hükümetle kavga etmeye hakkı yok"

Kulüp ve devlet arası ilişkilerde Fenerbahçe'nin çıkarının göz edilmesi gerektiğine vurdu yapan Yıldırım "Fenerbahçe'nin siyaset ile kavga etmeye hakkı yok. Daima onlarla iyi geçinmelisiniz. 3 Temmuz ile birlikte ekonomik anlamda çok büyük darbe aldık. Bunu en iyi bilenlerden biri de Sayın Cumhurbaşkanı'dır. Bu kayıpları telafi etmek için yardım edecek en önemli isim de Sayın Cumhurbaşkanı'dır. Her gittiğimde bir şeyler için izin istedik, yardım etti. Bir gün 50 Milyon para istedim. 'Beşiktaş'a vermişsiniz, ben de istiyorum' dedim. Rıdvan Dilmen de yanımda, gülüyor. '5 Milyon mu?' dedi. Rıdvan'a dedim 'Niye güldün?' İşaret etmiş, 'Bak şimdi zıplatacağım' demiş. Bütün kulüplere yardım ediyorlar. Şimdi Galatasaray'a etmişler. Dereağzı'nı isteyecekler. Bu ilişkileri geliştirmek lazım. Mahkeme ile bir şey olmaz. 'Topunuz gelin' diyorsun. Top derken, neyi ve kimi kastediyorsun! Bu top kimdir?" dedi.

"Aday olurum demedim"

Fenerbahçe'ye başkan adayı olmayı düşünmediği, yalnızca uygun bulmadığı bir aday olduğu takdirde göreve talip olacağını ifade eden Yıldırım "Aday çıkmazsa, aday olurum diye bir şey demedim. Bir dinle. 'Güvenoyu al ve devam et' dedim. Bu güç verecektir. Sıkıntı yaşayacağını söyledim. Fenerbahçe'ye FETÖ'cü, hocacı, Fenerbahçe'den menfaat sağlayan birileri aday olursa, aday olacağımı söyledim. Genç biri gelirse de çekilirim." dedi.

"Galatasaray yapar ama yapmamış gibi hareket eder"

Ali Koç'un Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi ile olan diyaloğuna atıfta bulunan Yıldırım "Fenerbahçe, FETÖ'ye rağmen şampiyon olmuştur. Buraya liderlik yapacaksın. Yönetim liderlik yaparsa, hiç kimseye ihtiyaç yok. İki gün önce TFF Başkanı'na FETÖ'cü diyorsun, iki gün sonra koluna giriyorsun! Bu nasıl bir iş? Birine bir şey söylersem, ölene kadar konuşmam bir daha. Galatasaray ile yaşananlar... Galatasaray yapar ama yapmamış gibi hareket eder. Ben bunu söyledim daha önce." dedi.

"Nihat Özdemir ile 6 sene beraber çalıştınız, niye kavga ediyorsun?"

Eski TFF Başkanı Nihat Özdemir'e karşı Ali Koç'un takındığı tavrı doğru bulmadığını dile getiren Yıldırım "Nihat Özdemir kimdir? Fenerbahçe'de 15 yıl ikinci başkanlık yaptı. TFF'ye Başkan oldu. Sen neden Nihat Özdemir ile kavga ediyorsun. 6 sene yönetimde birlikte çalıştınız. 3 Temmuz'da da beraberdiniz. O zaman Nihat Bey'e yaklaşımın başka olmalı. Nihat Bey yanlış bile yapsa, gideceksin anlatacaksın durumu. Adama saldırırsan, adam da hiçbir şeye karışmaz. Şikayet ettiklerini düzelttiremezsin." dedi.

"Benzema'yı almasını söylemedim"

Fenerbahçe'nin yeni transferi Edin Dzeko'yu değerlendiren Yıldırım "Edin Dzeko iyi oyuncu, inşallah faydalı olur. Bugün yorum yapmam yanlış olur. Karim Benzema'yı almasını söylemedim, onun gibi oyuncuları almasını söyledim. İnşallah faydalı olur." dedi.

"İsmail Kartal Hacca dua etmeye mi gitmiş?"

Adı Fenerabahçe ile anılan ve daha önce de kulüpte görev alan teknik direktör İsmail Kartal'ın Hacca gitmesi konusunda Aziz Yıldırım imalı bir şekilde "İsmail Kartal neden gitmiş Hacca? Dua etmek için mi, başka bir şey için mi?" ifadelerini kullandı.
 

"Üç tane yiyoruz seyirciden tık yok"

Fenerbahçe'nin eski derbi havasını kaybettiğini belirten Aziz Yıldırım "Galatasaray ile oynadığımızda, soyunma odasına indiğimizde 'bugün bayramımız' derdik. Oyuncuları motive etmek için bunu söylerdik. Bir hafta önceden başlardık konuşmaya. Gereken neyse yapardık. Herkes o maça konsantre oluyordu ve yenilmiyorduk. Gelen de titriyordu. Galatasaray'da oynayan ve futbolu bırakan bir kardeşimiz yanıma geldi. 'Abi zamanında Kadıköy'e geldiğimizde Alex'i Anelka'yı gördüğümüzde ayaklarımız titrerdi. Mağlup olacağımızı kabul edip sahaya çıkardık. Ama şimdi rahatız' dedi. Bunları kaybettik. 3 tane yiyoruz, seyirciden tepki yok! Çıkıp gidiyorlar. Birlik ve beraberlik yok. Stada kimin girdiği belli değil. Fenerbahçe'yi sevenler yok. Her yerden getiriyorlar." dedi.

"Bu kadar başarısız bir Ali Koç beklemiyordum"

Ali Koç'un Fenerabahçe döneminin kendisini büyük hayal kırıklığına uğrattığını vurgulayan Yıldırım "Bu kadar başarısız bir Ali Koç beklemiyordum. Yanımızdakiler 'Başkan üzülmeyelim, belki de çok iyi şeyler yapar. O zaman daha çok seviniriz' dediler. Bu kötü gidişin sebebi tek adamlık. Camia bölündü. İnşallah bu sene toparlarlar. Birlik ve beraberlik lazım. Bir de iyi transferler yapmaları lazım." dedi.

Gönlünden Mourinho geçiyor

Fenerbahçe için gönlünde hangi teknik direktörün yattığına dair kendisine yöneltilen soruya Aziz Yıldırım, Roma'yı çalıştıran Jose Mourinho'nun ismi ile yanıt verdi.

Senin için hazırladığımız haberler