Fenerbahçe'de Batshuayi ile yollar ayrılıyor! İşte yerine gelecek isim

21.10.2023 - 09:17 | Son Güncellenme: 21.10.2023 - 09:36

Fenerbahçe, Michy Batshuayi ile yolları ayırma kararı aldı. Ara transfer döneminde gönderilecek olan santrforun yerine Mainz'dan Jonathan Burkardt alınacak.

Fenerbahçe'de Batshuayi ile yollar ayrılıyor! İşte yerine gelecek isim

Bu sezon yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe, zaman zaman takımda huzursuzluk yaratan Michy Batshuayi hakkında kararını verdi. Sarı-Lacivertli yönetim, Belçikalı santrfor ile yol ayrılık yoluna gitti. Ali Koç ve kurmayları, Batshuayi'nin yerine gelecek ismi belirledi.

Batshuayi ara transfer döneminde yolcu

Bu sezon forma savaşında Edin Dzeko'nun arkasında kalan ve az süre bulmasından dolayı tepki gösteren Michy Batshuayi ile ayrılık kararı alındı. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan futbolcu ile yollar ara transfer döneminde ayrılacak ve Belçikalı'nın taliplerinden para kazanma yoluna gidilecek.

İsmail Kartal'ın görüşmesinden sonuç çıkmadı

Sözcü'de yer alan habere göre Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, milli takım dönüşü Michy Batshuayi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Kartal, 30 yaşındaki futbolcuya "Her an oynayacakmış gibi kendini hazır tutmalısın" dedi. Fakat Batshuayi ile yapılan bu toplantıdan sonuç çıkmadı. Ali Koç yönetimi ise bu nedenle ayrılık kararı aldı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Batshuayi krizi! İsmail Kartal'ı geri çevirdi
Habere Git

11 maçta 484 dakika oynadı

Edin Dzeko'nun gelişinin ardından ikinci planda kalan Michy Batshuayi, bu sezon 11 maçta görev aldı. Toplam 484 dakika sahada kalan Batshuayi, 3 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı, 2 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Süre bulduğu maçlarda yakaladığı pozisyonlarda, daha müsait arkadaşlarını görmemesi ve pas atmayı reddetmesi dikkat çekmişti.

İşte Batshuayi'nin yerine gelecek isim

Fanatik'in haberine göre Fenerbahçe, yollarını ayırmaya hazırlandığı Michy Batshuayi'nin yerine Bundesliga ekiplerinden Mainz'da forma giyen genç Alman Jonathan Burkardt'ı radarına aldı. Geçen sezon şanssızlık yaşayan ve dizinden sakatlık yaşayan 23 yaşındaki golcü, geçtiğimiz hafta takımla antrenmanlara çıkmaya başladı. Sözleşmesi Haziran ayında sona erecek olan futbolcunun sakatlık sonrası performansı olumlu olursa ara transfer döneminde harekete geçilecek.

Jonathan Burkardt bu sezon maça çıkamadı

Mainz altypaısından yetişen Jonathan Burkardt, bu sezon henüz maça çıkamadı. 2022/23 sezonunda 12 mücadelede forma giyen oyuncu, 1 kez rakip fileleri havalandırdı, 2 defa takım arkadaşlarına gol pası verdi. Genç futbolcu bir önceki sezon ise 37 maçta 14 gol, 4 asist ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Senin için hazırladığımız haberler