Inter Miami Cristiano Ronaldo'yu transfer etmek istiyor

09.10.2022 - 15:19 | Son Güncellenme: 09.10.2022 - 18:11

MLS ekibi Inter Miami'nin sahibi David Beckham'ın, adı ciddi şekilde Galatasaray ile de anılan Cristiano Ronaldo'yu Ocak'ta transfer etmek istediği iddia edildi.

Inter Miami Cristiano Ronaldo'yu transfer etmek istiyor

Manchester United'ta mutsuz olduğu iddia edilen Cristiano Ronaldo hakkındaki transfer haberleri bitmek bilmiyor. Portekizli yıldızın ABD ve Kanada'dan futbol takımlarının mücadele ettiği en üst lig olan Majör Futbol Ligi'ne (MLS) transfer olacağı iddia edildi.

Ronaldo Inter Miami yolcusu

İspanyol Marca gazetesinin Portekizli gazeteci Pedro Almeida'ya dayandırdığı habere göre, MLS ekibi Inter Miami'nin sahibi David Beckham, Cristiano Ronaldo'nun 2023'te sahibi olduğu kulübün formasını giyebilmesi için Portekizli yıldız ile direkt olarak temas kurdu. Miami, Ronaldo'yu Real Madrid ve Juventus'ta birlikte oynadığı Higuain'in yerine almak istiyor. 

Beckham Messi'yi de istiyor ama...

Haberde ayrıca David Beckham'ın dünyaca ünlü Arjantinli yıldız Lionel Messi'yi de uzun zamandır transfer etmek istediği belirtildi. Fakat 2022/2023 sezonunu PSG'de tamamlayacak olan Lionel Messi'nin gelecek yılın yaz transfer döneminde efsanesi olduğu Barcelona'ya dönmek istemesi transferi zora sokuyor. 

Ronaldo'nun Avrupa ısrarı transfere engel olabilir

MLS ekibi Inter Miami'nin Cristiano Ronaldo rüyasındaki tek engeli Ronaldo'nun Avrupa ısrarı olabilir. Eylül ayının başında Suudi Arabistan Pro Lig ekip Al Hilal, tecrübeli süperstara 2 yıllığına 242 milyon Euro teklif etmiş ama Ronaldo, bu astronomik ücreti reddetmişti. Portekizli, kariyerine Avrupa'da devam etmek istediğini söylemişti.

İlgini Çekebilir
Ronaldo 242 milyon Euro'ya hayır dedi
Habere Git

Yazın kapı kapı dolaştı

Cristiano Ronaldo, bu sezon UEFA  Avrupa Ligi'nde mücadele eden Manchester United'tan ayrılmak amacıyla yaz transfer döneminde adeta kapı kapı dolaştı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynamak isteyen Portekizli süperstarın menajeri Jorge Mendes, oyuncusunun transferi için Bayern Münih, PSG, Atletico Madrid gibi Avrupa'nın dev takımlarıyla görüşmüştü. Fakat Mendes, Ronaldo'ya istediği haberi götüremedi. Mendes'in görüştüğü dev kulüpler kadrolarında Ronado'ya ihtiyaç duymadıklarını belirterek Portekizli süperstara kapılarını kapattı.

Manchester United'ta mutsuz

Yaz transfer döneminde istediği takımlara transfer olamayan ve Manchester United'ta kalmak zorunda kalan Cristiano Ronaldo'nun Manchester ekibinde mutsuz olduğu iddia ediliyor. Bu sezon Premier Lig'de 6, UEFA  Avrupa Ligi'nde 3 maça çıkan Ronaldo takımına 1 gol 1 asistlik katkı sağladı. UEFA Avrupa Ligi maçlarında ilk 11 başlayan ve Premier Lig'de sadece Brentford maçına ilk 11'de başlayan Cristiano Ronaldo'nun ocak transfer döneminde takımdan ayrılmaya sıcak baktığı konuşuluyor.

İlgini Çekebilir
Manchester United taraftarları tepkili: "Ronaldo takımı lanetledi"
Habere Git

Kariyerine saygısızlık olmasın diye oynatılmadı

Premier Lig'in 8. haftasında Manchester United'ın Manchester City'ye deplasmanda 6-3'lük skorla mağlup olduğu maçta Cristiano Ronaldo'nun takımının gole ihtiyacı olduğu halde oyuna girmemesi çok konuşulmuştu. Maçın ardından basın mensuplarının konu hakkındaki sorularını cevaplayan Manchester United menajeri Erik Ten Hag şu açıklamayı yapmıştı: "Ronaldo'yu Manchester City'ye 4-0 mağlup durumdayken oyuna almak onun kariyerine büyük bir saygısızlık olurdu."

İlgini Çekebilir
Cristiano Ronaldo, derbide neden oynamadı?
Habere Git

Ronaldo için Galatasaray iddiası da var

Cristiano Ronaldo için dünyanın çeşitli yanlarından transfer iddiaları gelirken ülkemizden Galatasaray'ın da Cristiano Ronaldo'yu transfer etmek istediği konuşuluyor. GS TV'ye konuşan Galatasaray Başkanvekili Erdem Timur'un kullandığı "Hiç hayal edilemeyecek oyuncuların durumunu sorduk. İstediğim ama gerçekleşmeyen iki transfer oldu. İsim vermem yanlış olur. İnsan hayaline sınır çizmeyecek. O süreci devam ettireceğiz.” sözlerinin Galatasaray'ın Cristiano Ronaldo ve Eden Hazard'ı transfer etmek istediğine işaret olduğu iddia edilmişti.

İlgini Çekebilir
Erden Timur'un Galatasaray'a istediği dünya yıldızları belli oldu!
Habere Git

Futbol tarihinin en golcü oyuncusu

Kariyerinde Real Madrid, Juventus ve  Manchester United gibi dünya devlerinin formasını giyen Cristiano Ronaldo, kulüp takımlarında attığı 699, Portekiz Milli Takımı'nda 117 gol atarken toplam 816 golle futbol tarihinin en golcü oyuncusu unvanını elinde bulunduruyor. 2021/2022 yaz transfer sezonunda Juventus'tan 17 milyon Euro bonservis bedeliyle Manchester United'a transfer olan ve hala Manchester ekibinin formasını giyen Ronaldo'nun Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 20 milyon Euro. Portekizli süperstarın Manchester United'la 30 Haziran 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler