Beşiktaş ve Galatasaray istiyordu! Fenerbahçe genç stoperi transfer etti

19.01.2023 - 14:59 | Son Güncellenme: 19.01.2023 - 15:12

İsrail ve Türkiye pasaportu bulunan ve Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Maor Yashilirmak yarışını sarı lacivertliler kazandı.

Beşiktaş ve Galatasaray istiyordu! Fenerbahçe genç stoperi transfer etti

AJANSSPOR HABER

Türkiye pasaportu da bulunan 2005 doğumlu İsrailli stoper Maor Yashilirmak, Ashdod'dan Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı lacivertliler, oyuncuyu altyapısı için kadroya kattı.

Beşiktaş ve Galatasaray da takip ediyordu

18 yaşındaki futbolcu, 2 yıldır Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe tarafından takip ediliyordu. Haber Global'in haberine göre sarı lacivertliler, Ashdod ile anlaşarak transferi tamamladı.

Haim Revivo faktörü

Fenerbahçe, bir dönem Maor Yashilirmak'ın hocalığını yapan Ashdod doğumlu eski futbolcucusu Haim Revivo'dan futbolcu için olumlu referans aldı. 

İlgini Çekebilir
Üç büyük takım 2005'li stoperi takipte
Habere Git

Altyapı takımında oynayacak

18 yaşındaki futbolcuyla profesyonel sözleşme imzalandıktan sonra altyapı takımlarında değerlendirelecek. Ancak Fenerbahçe A Takımı ile de idmanlara çıkacak.

Isac Vural formülü

Fenerbahçe'nin 2022 yasında İsveç'ten 16 yaşında transfer ettiği Isac Vural'a da A Takım ile çalışma garantisi verilmişti. Oyuncu sarı lacivertlilere gelmeye bu şekilde ikna olmuştu.

İsrail Milli Takımı'nda oynadı

Maor Yashilirmak, İsrail'in altyaş milli takımlarında 16 kez forma giydi.  Bu maçlarda skora katkı yapmadı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, İsak Vural'ı resmen açıkladı
Habere Git

Türkiye'de yerli statüsünde

Maor Yashilirmak, TFF'nin bu yıl getirdiği kontenjan dışındaki 3 yabancı kuralına uyuyor. Ancak, Maor Yashilirmak zaten Türkiye'de yabancı statüsünde değil.

Yusuf Demir'le farkı var

Türkiye vatandaşlığı bulunan  Yashilirmak, A Milli Takımı düzeyinde takımını seçmiş değil. Galatasaray'ın Rapid Wien'den transfer ettiği ve Türkiye vatandaşlığı bulunan Yusuf Demir, 4 kez Avusturya Milli Takımı'nda oynadığı için yabancı statütsünde sayılıyor.

Senin için hazırladığımız haberler