Beşiktaş’ta Mert Günok, Fenerbahçe Derbisini Değerlendirdi

03.04.2023 - 00:19 | Son Güncellenme: 03.04.2023 - 00:23

Beşiktaş’ın başarılı kalecisi Mert Günok, 4-2'lik Fenerbahçe derbisi galibiyeti ile ilgiliyi maç sonu değerlendirmelerde bulundu. İşte tüm detaylar...

Beşiktaş’ta Mert Günok, Fenerbahçe Derbisini Değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup etti. Maçın ardından siyah-beyazlıların başarılı eldiveni Mert Günok, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

"Farka gitmek kolay iş değil"

Mert, takım arkadaşlarını galibiyetten ötürü tebrik ederek, "Deplasmanda 10 kişi kaldıktan sonra maçı çevirmek ve sonrasında farka gitmek kolay iş değil. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele ettiler özellikle 10 kişi kaldıktan sonra. Bizim için güzel bir galibiyet oldu." ifadelerini kullandı.

“Birçok kırılma anı yaşandı”

Karşılaşmada birçok kırılma anı olduğunu aktaran deneyimli file bekçisi, "Maçta aslında birçok kırılma anı yaşandı diyebiliriz. Valencia'nın kaçırdığı pozisyon var. Kaçan penaltı var. Sonrasında yine Fenerbahçe'nin girdiği pozisyonlar var. Yani seyir zevki yüksek, heyecanlı ve güzel bir maç oldu. Birçok kırılma anı vardı." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan üçüncü Kadıköy destanı
Habere Git

“İkinci penaltı kaleyi bulsa çıkarabilirdim”

Karşılaşmadaki penaltı pozisyonlarına değinen tecrübeli kaleci, "İlk penaltı pozisyonu benim gördüğüm, daha izlemedim. İzlemeden konuşuyorum. Onur önce ayağını koydu, ardından Arda ayağının üstüne atladı gibi gördüm ben. Halil hocaya da öyle söyledim. O şekilde taktir ettiler. Penaltıya gelince, ilkinde havadan vuracağını tahmin ettim ama yerden vurdu. Ama ikincisinde ben bekleyince Valencia'yı biraz yanılttı. Yine aynı yere vurmaya çalıştı. Bu sefer de yere gitmiştim. Kaleyi bulsa bu sefer çıkarabilirdim diye düşünüyorum. Arda'ya da Onur ayağını koyduktan sonra üstüne atladın diye söyledim ama dediğim gibi olan oldu, pozisyon geçti, maç bitti." açıklamasını yaptı.

Mert Günok'un performansı parmak ısırtıyor

Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevine Şenol Güneş'in gelişiyle kaleyi Ersin Destanoğlu'ndan devralan Mert Günok, ligde 14 karşılaşmada forma giydi. 33 yaşındaki file bekçisi, bu karşılaşmalarda 11 gole engel olamazken, 5 mücadelede de kalesini kapatmayı başardı.

Yüzde 75 kurtarış oranı

Tecrübeli eldiven, maç başına kalesinde 0.78 gol gördü. Mert'in oynadığı maçlarda, Siyah-Beyazlı kaleye isabetli 44 şut çekildi. Ceza sahası içinden gelen 31 şutta 10 gol yiyen Mert, ceza alanı dışından çekilen 13 şutun 12'sini kurtarırken, sadece 1 kez mağlup oldu. Bu alanda Mert'in şut kurtarma oranı ise yüzde 75 oldu.

Senin için hazırladığımız haberler