Ragbiyi seçmedi, futbol Oxlade Chamberlain'i Beşiktaş'a getirdi

14.08.2023 - 18:03 | Son Güncellenme: 14.08.2023 - 20:39

İşte Beşiktaş'ın resmi olarak transferini açıkladığı İngiliz yıldız Alex Oxlade Chamberlain'in çocukluğundan, ilk profesyonellik adımlarına kadar hayatının dönüm noktaları....

Ragbiyi seçmedi, futbol Oxlade Chamberlain'i Beşiktaş'a getirdi

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş'ın İngiltere Premier League devi Liverpool'dan ayrılmasının ardından imza attırdığı 29 yaşındaki İngiliz oyuncu Alex Oxlade Chamberlain'in hayat hikayesi ve futbola olan sevgisi ilham verdi.

Futbol ile 2 yaşında tanıştı

Alex Oxlade-Chamberlain, 15 Ağustos 1993'te İngiltere'nin Portsmouth kentinde dünyaya geldi. "Ox" lakaplı oyuncu, babasının yönlendirmesiyle çocukluk yıllarında farklı spor dallarıyla ilgilendi. Daha 2 yaşında futbol ile tanıştı. Öğretmenleri Alex'ten hep çok zeki ve yetenkli bir çocuk olarak bahsetti.

Futbol, ragbiye ağır bastı

Alex Oxlade-Chamberlain, çocukken bulunduğu okulun atletizmde en başarılı isimlerinden biriydi. Kendi yaş grubunun ötesinde bir hıza sahip olan Alex'in, futbolculuk kariyerindeki atletik ve hızlı stili de çocukluğundan ona kalan bir özellik olarak fark yarattı. Bu üstün hızı ona, bir çok sporu başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmesi için kolaylık sağladı. Hatta bu sebeple Chamberlain futbolculuğa adım atmadan önce ragbiye çok yakındı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş’ta ikinci Pepe girişimi
Habere Git

Southampton'dan hayat değiştiren karar

İngiliz yıldız; çabuk öğrenme kabiliyeti ve yeteneği sayesinde o dönem sadece futbolda değil, ragbi ve atletizmde de başarı yakaladı. Öyle ki Alex Oxlade-Chamberlain, futbol yerine ragbiyi seçebilirdi. Liseye gittiği dönemde okulunda futbol oynanmadığını bir röportajı sırasında dile getiren Oxlade-Chamberlain: "Benim lisemde futbol oynanmıyordu. Ragbi ve kriket branşlarına yoğunlaşan bir okuldu. Spor bursu aldığım için ragbi oynamaya zorlandım. Ragbide iyiydim. London Irish için denemem vardı ancak Southampton izin vermedi." sözleriyle futbola dönüş hikayesini anlattı.

İdol olarak babasını belirledi

Chamberlain, çocukluk ve gençlik yıllarında bir çok spor dalında başarılı oldu. Ancak en sonunda babasının izinden gitmeye karar verdi ve futbola odaklandı. Milli takıma kadar yükselme başarısı gösteren baba Mark Chamberlain de eski bir futbolcuydu. Hızı ve çevikliğiyle öne çıkan Mark Chamberlain, bu özelliğini oğluna da kazandırdı. 

Alex Oxlade-Chamberlain yaptığı bir açıklamada, babasından daha hızlı olduğunu sandığını şu sözlerle ifade etmişti: "Çocukken babamdan daha hızlı olduğumu düşünürdüm, taa ki o, beni bir gün yarışta geçene kadar."

Futbol sahnesini tiyatroya tercih etti

Annesinin yönlendirmesiyle 14 yaşına kadar tiyatro oyuncusu olması için zorlandığını ifade eden Oxlade Chamberlain, "Annem beni hep okulda tiyatro yapmam için zorladı. Dürüst olmak gerekirsen nedenini hiç anlayamadım. Hiçbir zaman sahneden olmak istemiyordum. Ama bunda her zaman oldukça iyiydim. Bu nedenle 14 yaşıma kadar tiyatroya devam ettim ancak büyük oyunlarda hiç yer almadım. Yoğun bir şekilde futbolumu ilerletmeye devam etmek istiyordum." diyerek tiyatro geçmisini anlattı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş sezonu Karagümrük deplasmanında açıyor!
Habere Git

Southampton tarihine geçti

7 yaşında Southampton Futbol Akademisi'nde futbol oynamaya başlayan İngiliz yetenek, 2010 yılında henüz 16 yaşındayken ilk profesyonel sözleşmesini Southampton ile imzaladı. Başlarda yeteneğini göstermekte zorlanan Chamberlain, kulüpten ayrılmaya çok yakındı. Daha sonra 16 yaş ve 111 günlükken Alex, Southampton'ın, Huddersfield Town'ı 5-0 yendiği maçta oyuna girdi. Beşiktaş'ın yeni oyuncusu yeşil çimlere ayak bastığında, Southampton'ın tarihteki en genç 2. oyuncusu unvanını da kazandı.

Arsenal yeteneğine yatırım yaptı

Alex Oxlade-Chamberlain, 8 Ağustos 2011 tarihinde Southampton'dan, Arsenal'e 14 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. 7 sezon boyunca "Topçular" için mücadele etti. Başarılı oyuncu burada da yükselmeye devam etti. Artık ismi tüm dünyada tanınmaya ve yıldız futbolcu haline gelmeye başladı. Bu yeteneği ona, 31 Ağustos 2017 tarihinde Liverpool'un kapılarını açtırdı.

Sakatlanana kadar Klopp'un değişmezi oldu

Arsenal'de çoğu zaman sağ açıkta görev alan İngiliz futbolcu, Liverpool'da teknik direktör Jurgen Klopp'un sisteminde orta sahaya yerleşti. Burada sağlıklı olduğu bölümlerde Alman çalıştırıcının değişmezlerinden olan Chamberlain'in Merseyside'taki kariyerine toplamda 1000 günü aşan sakatlıklar gölge düşürdü.

İlgini Çekebilir
Kartal'da Alex Oxlade-Chamberlain imzaladı! İşte maliyeti...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler