Beşiktaş, Shakhtar Donetsk’ten Tete'yi Transfer Etmek İstiyor

09.07.2023 - 11:14 | Son Güncellenme: 09.07.2023 - 11:30

Süper Lig ekibi Beşiktaş, transfer çalışmalarına devam ederken sözleşmesi Shakhtar Donetsk’te olan kanat oyuncusu Tete'yi transfer etmek istediği iddia edildi. Detaylar...

Beşiktaş, Shakhtar Donetsk’ten Tete'yi Transfer Etmek İstiyor

AJANSSPOR HABER

Transferde birçok ismi listesine alan ve görüşmelerde bulunan Siyah-Beyazlılar’ın gözde ismi ortaya çıktı. Şenol Güneş'in kanatlara transfer istemesinden sonra Beşiktaşlı yöneticiler gündemine  Shakhtar Donetsk’ten Tete'yi aldı. Detaylar...

Sezonu Leicester City'de geçirdi

Bonservisi Shakhtar Donetsk’te olan Brezilyalı sağ kanat, savaşın başlamasıyla Ukrayna’yı terk edenler arasında yer aldı. Yıldız oyuncu savaş başlamasıyla birlikte ülkeden ayrılarak Lyon'a daha sonra İngiliz ekibi Leicester City'e kiralık olarak transfer olmuştu. Sezonu ise İngiliz ekibinde tamamladı.

Lyon'a kiralık gitmişti

Savaş başlamasıyla birlikte önce Lyon'a kiralık olarak giden Tete daha sonra İngiliz ekibi Leicester City'e katılmıştı. 23 yaşındaki Brezilyalı oyuncu sözleşmesi sona erdikten sonra ise Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk’e geri döndü.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan ses getirecek transfer: Ajax...
Habere Git

Beşiktaş devreye girdi

Fanatik'te yer alan habere göre, Sırasıyla Lyon ve Leicester City’ye kiralanan 23 yaşındaki yıldızın, sözleşmesi ocak ayında sona ereceği için Siyah-Beyazlılar transferi bitirmek üzere harekete geçti.

Hızı ile dikkat çekiyor

Ajansspor'dan Ali Bozkurt'un analizine göre; Brezilyalı kanat oyuncusu sağ tarafta aldığı toplarla hücuma hızlı çıkmayı başarıyor. 23 yaşındaki oyuncu, rakip oyuncularını eksiltmeyi başardıktan sonra takımın gol bulma olasılığını yükseltiyor. Genç oyuncu fizik gücünü de kullanarak kanatlardan aldığı toplarla çizgiye inerek takım arkadaşlarının gol pozisyonu üretmesinde yardımcı oluyor. 

Ali Bozkurt'un verdiği bilgilere göre, ceza saha içinden sert şutları olan Tete, sol ayağını da iyi kullanıyor. Brezilyalı oyuncu hem sağ hemde sol kanatta oynama özelliğine sahip. Ayrıca görev verilmesi halinde ofansif orta saha pozisyonunda da görev alabiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler