Galatasaray Derbide Alkışlanacak mı? Fenerbahçe "Sulu Derbi"yi Hatırlıyor

01.06.2023 - 17:53 | Son Güncellenme: 01.06.2023 - 18:06

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin derbide şampiyon takımı alkışlayacağını söyledi. Sarı-Lacivertliler ise "Sulu derbi"yi hatırlattı.

Galatasaray Derbide Alkışlanacak mı? Fenerbahçe "Sulu Derbi"yi Hatırlıyor

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Galatasaray'ın Süper Lig'i şampiyon bitirmesinin ardından gözler sezonun son derbisine çevrildi. Derbide Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı alkışlayıp alkışlamayacağı tartışması alevlendi.

Bu konuda gelen soru üzerine Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Fenerbahçe centilmen takımdır, bizi alkışlar" diye açıklama yaptı. Ancak Fenerbahçe cephesinde bu yönde bir eğlim yok.

Fenerbahçe "Sulu derbi"yi hatırlıyor

Fenerbahçe, Galatasaray'ı alkışlamayacak. Bunun da sebebi "Sulu derbi"! Evet, sarı lacivertliler geçmişte kendilerinin de bir derbi öncesinde şampiyonluğu garantilediğini ama ezeli rakibi Galatasaray'ın alkışlarla karşılamadğını hatırlatıyor.

İlgini Çekebilir
Wanda'dan Galatasaray'a Icardi için ayrılık sinyali!
Habere Git

19 Mayıs 2007'de Fenerbahçe, 100. kuruluş yıl dönümünde şampiyon olarak Galatasaray'a konuk oldu. "Cimbom acaba şampiyon Kanarya'yı alkışlar mı" diye bir beklenti oluştu. Ama, Ali Sami Yen Stadyumu'ndaki derbide Fenerbahçeli futbolculara tribünlerden binlerce pet şişe su atıldı. Bu derbi tarihe "Sulu derbi" adıyla geçti.

Fenerbahçeli Avukatlar, Dursun Özbek'e seslendi

Ayrıca Fenerbahçeli Avukatlar Derneği, yayınladığı duyuruda Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e seslendi. Dernek, Özbek'in Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluğu olduğunu kabul etmesi halinde Sarı-Kırmızılılar'ı alkışlayacaklarını açıkladı.

"Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluğunu kabul ettiğinizi açıklarsanız alkışlarız"

Fenerbahçeli Avukatlar Derneği tarafından yayınlanan mesaj şu şekilde:

'Fenerbahçe centilmen takım, bizi alkışlar' diyen Galatasaray Kulübü Başkanı Sayın Dursun Özbek'e cevabımızdır;

Sayın Başkan;

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kutlamakta olduğumuz Cumhuriyetimizin 100. yılı kadar gerçek olan 28 şampiyonluğunu kabul ettiğinizi hakka, hukuka ve adalete saygının bir ifadesi olarak açıklarsanız biz de Galatasaray'ın şampiyonluğunu alkışlarız. 31 Mayıs 2023

İlgini Çekebilir
Ümit Özat, Icardi sözünü tuttu: Saçını boyattı!
Habere Git

Galatasaray - Fenerbahçe maçının tarih, saat ve canlı yayın bilgisi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Lig 37. hafta maçı 4 Haziran Pazar günü, saat 19.00'da başlayacak. NEF Stadı'ndaki karşılaşma, beIN SPORTS 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler