Galatasaray'da Burak Elmas konuştu! Transfer çalışmaları ve Gedson Fernandes...

02.02.2022 - 12:52 | Son Güncellenme: 02.02.2022 - 14:19

Son dakika: Galatasaray Başkanı Burak Elmas, transfer gündemi ve Beşiktaş'ın yeni sezon için anlaşmaya vardığı Gedson Fernandes ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da Burak Elmas konuştu! Transfer çalışmaları ve Gedson Fernandes...

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Transfer çalışmaları ve uzun süredir ilgilendikleri Gedson Fernandes'in Beşiktaş'a gitmesiyle ilgili konuşan Burak Elmas, oyuncu menajerlerinden dert yandı.

"Seneye bu yabancı hakkı 14'den 12'ye düşecek"

Devre arası transfer sürüciyle ilgili konuşan Elmas "Bu transfer sürecinde hakikaten verilmesi gereken ciddi kararlar oluyor. Mevcut yabancı hakkı var. Seneye bu yabancı hakkı 14'den 12'ye düşecek. Bunun üzerine kadorumuzda bulunan yabancı oyuncularımız ve sakat olan oyuncularımız var. Tüm bunların aynı anda düşünülmesi ve takımın eksiklerinin giderilmesi bekleniyor. Arkadaşlarımızla çok hummalı ve ciddi bir çalışma yaptık. Yeni teknik direktörümüz Domenec ve yeni danışmanımız Luis Campos'la beraber geceli gündüzlü bir çalışma yaptık ve Galatasaray'ın öncelikli ihtiyaçlarını belirledik." dedi.

"Galatasaray, bu durumdan dik çıkacak"

Süper Lig'de arka arkaya aldığı başarısız sonuçlar sebebiyle küme düşme hattından yalnızca 3 puan uzakta bulunan Galatasaray'ın son durumuna da değinen Elmas "Biliyorsunuz daha önce yaşamadığımız ve kabullenemeceğimiz bir lig sıralamasıyla karşı karşıyız. Galatasaray, bu durumdan dik çıkacak ve yaptığımız transferlerin Avrupa'daki mücadelemize de katkı yapmasını istiyoruz. Bu nedenle çok önemli eksiklerimizi belirledik. Bunlardan bir tanesi kaleciydi. Sakatlığı bulunan Muslera, Şubat sonu Mart başı dönecek gibi görünüyor ancak o sürede çok önemli maçlarımız var. Bu maçlarda kaleci performansının da çok önemli olduğunu düşünerek arkadaşlarımızla berabere 3-4 kaleciyle görüştük. Bu transferde bizim için önemli olan, bize katkısı ve sezon sonuna kadar maliyeti olmaayacak bir kaleci olması ve tabiki de Muslera döndükten sonra onun arkasında beklemeyi kabul edecek bir kaleci olması önemliydi." dedi.

İlgini Çekebilir
Bir gece ansızın! Beşiktaş, Galatasaray'ın elinden 04.00'te kaptı
Habere Git

"Barcelona'dan olumlu referanslar aldık"

Barcelona B takımından Galatasaray'a transfer olan İspanyol eldiven Inaki Pena'ya ayrı parantez açan Burak Elmas "Okan Kocuk'u geri istedik ama vermek istemediler. Birkaç Türk kaleci için daha görüştük ama kulüpleri bırakmadı. Bu yüzden yabancı kaliteli kalecilerle görüştük. En son Inaki Pena ile anlaştık. Kaleci antrenörümüzün önerisiyle, Barcelona'dan olumlu referanslar aldık." dedi.

"Defansif orta saha eksiğimizi Pulgar ile kapattık"

Sarı kırmızılıların Fiorentina'dan kiralık kadrosuna katmaya hazırlandığı Erick Pulgar ile defansif orta saha eksikliğini kapattığını söyleyen başkan Burak Elmas "Bir diğer eksiğimiz olan defansif orta saha eksiğimizi de Şilili milli oyuncu Pulgar ile kapattık. Fiorentina'da çok başarılı dönemler geçirmiş bir oyuncu.  Sezon sonuna kadar ücretsiz kiraladık. Bolivya'daydı, buraya gelmesini bekliyoruz. Geldiğinde imza atacak. Hazır ve takıma katkı verecek." değerlendirmesinde bulundu.

"Gelecek sezon planlarının %50'si hazır"

Takımda mevcut oyuncuların son durumu hakkında da detaylı bilgi veren Elmas "Mustafa Muhammed, Afrika Uluslar Kupası'nda, Mbaye Diagne'nin sakatlığı var. Ligi ve Galatasaray'ı bilen bir forvet arıyorduk. Gomis'in yeri gitiğinden beri doldurulamadı. 5-6 isimle görüştük. Önümüzdeki planlarını da riske etmeyecek bir isim almak istedik. Gelecek sezon planlarının %50'si hazır. Gomis çok istekliydi. Galatasaray'da bitmemiş bir işinin olduğunu söyledi. Sevilen bir oyuncu, kariyerindeki en olgunlaştığı zamanda takıma katmayı uygun gördük. Omar Elabdellaoui ile yabancı sayımız 15'ti. Hocamız, Omar'ın performansını çok beğeniyor. Gözü normal durumda, antrenmanlarda çalışıyor ve maç eksiğini de kapatacaktır. Bazı oyuncularımızla yolları ayırmak zorunda kaldık. DeAndre Yedlin ve Christian Luyindama ile yolları ayırdık" dedi.

"Gedson'u isteseydik alırdık"

Galatasaray'ın uzun süredir kadrosuna katmak için uğraş verdiği ancak zorunlu satın alma maddesi nedeniyle transfer edilemeyen Gedson Fernandes için devreye giren Beşiktaş, oyuncunun transferi için Benfica ile anlaşmaya vardı.

Bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Burak Elmas "Gedson'un menajerinin bize ulaşmasına gerek yok. Biz istersek menajerine ulaşırız. Gedson taraftarın çok sevdiği genç bir yıldız adayı. Bu kadro ve planlamasında hızlı çözümlere yöneldik. Sınırsız yabancı hakkımız da yok. 22 Ocak 2022'te Benfica ile yazışma yaptık. 1,5 sezon için 1 milyon euroluk kira ücreti, 7,5 milyon euroluk satın alma opsiyonu istediler. Gedson'u isteseydik alırdık ama şu an önceliğimiz değil. Şu anda ilgimiz yok." ifadelerini kullandı.

"Reyting için Galatasaray'ın adını ağızlarına alamayacaklar"

Transfer süreçleriyle ilgili menejerlerden dert yanan Burak Elmas "Sosyal medyada taraftarın duygularıyla oynayan bir takım odaklar var. Bunların birçoğunu mahkemeye verdik. Televizyonlarda da hadsiz yorumlar var, bugün itibariyle onlara da savaş açıyoruz. Reyting için Galatasaray'ın adını ağızlarına alamayacaklar. Biz burada Galatasaray'ı geleceği kuvvetli şekilde taşımak için çok ciddi kararlar alıyoruz. Galatasaray'ın kurtulacağı yer, yönetim masasıdır ve eleştiri yeri genel kurullar ve divan kurullarıdır. Fakat başka amacı olan insanlar var. Geçmişten bugüne kadar, bizim dönemimiz de dahil menajerlerin ne kadar aldığını açıklayacağım. Herkes bilsin, görsün rakamları. O zaman nasıl dedikodular üretilecek göreceğiz. Bazı menajerler genç oyuncularımıza dadanmış durumda. Oyuncularımızı bu menajerlerden kurtaracağız." ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'ı istemeyen oyuncu, Galatasaray'da kalamaz"

Galatasaray ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve sarı kırmızılılarla ile yeni mukaveleye imza atmayan genç oyuncu Bartuğ Elmaz, Fransa Ligue 1 ekibi Marsilya ile anlaşmaya vardı.

Altyapısından yetiştiği sarı kırmızılı takımın sözleşme yenileme talebini kabul etmeyen 18 yaşındaki futbolcu için konuşan Burak Elmas "Bartuğ, Galatasaray'ın yatırım yaptığı bir oyuncu. Galatasaray'ın, bu kadar yatırım yaptığı bir oyuncunun kontratını son seneye bırakmaması lazımdı. Yetenekli altyapı oyuncularına musallat olmuş, komisyon için birtakım planlarla gençlerimize dadanmış menajerler var. Bartuğ Elmaz'ın babasıyla da görüştük. Burada kalmak istemedi. Galatasaray tesislerinde kalıyor, yemek yiyiyor. Galatasaray'ı istemeyen oyuncu, Galatasaray'da kalamaz. bir liste yapıyoruz, bu listedeki menajerlerle çalışanlar Galatasaray'da oynamayacak." ifadelerini kullandı.

"Metin Oktay'ı örnek alan yeni genç oyuncularımızı kadromuza katacağız"

Son olarak bugün doğum günü olan Galatasaray'ın efsane ismi Metin Oktay hakkında konuşan Elmas " Metin Oktay'ın yeri dolmadı. Hepimiz yeni Metin Oktay arıyoruz... Kimse bir Metin Oktay olamadı. Onu örnek alan yeni genç oyuncularımızı kadromuza katacağımız, onun ruhunu sonsuza dek yaşatacağımız bir Galatasaray hayal ediyoruz. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullanarak açıklamalarına son verdi.

Senin için hazırladığımız haberler