Beşiktaş Cengiz Ünder ile Anlaştı! Marsilya ile Görüşecek

15.12.2022 - 08:54 | Son Güncellenme: 15.12.2022 - 13:14

Beşiktaş, Igor Tudor'un Marsilya'nın başına geçmesi ile forma şansı bulamayan Cengiz Ünder ile anlaştı. Marsilya ile transfer masasına geçiliyor.

Beşiktaş Cengiz Ünder ile Anlaştı! Marsilya ile Görüşecek

Yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı oyuncularla dikkat çeken Beşiktaş, devre arası için hazırlıklarına başladı. Ahmet Nur Çebi yönetimi, Marsilya'da istediği forma şansını bulamayan Cengiz Ünder için harekete geçti.

Cengiz Ünder'den Beşiktaş'a yeşil ışık

Fotomaç'ın Fransız basınından aktardığı habere göre Spor Toto Süper Lig'e verilen Dünya Kupası arasında transfer çalışmalarını yürüten Beşiktaş, Marsilya'da forma giyen milli oyuncu Cengiz Ünder ile temasa geçti. Siyah-Beyazlılar, Cengiz Ünder'den onay aldı.

Marsilya ile masaya oturulacak

Genç futbolcudan "Evet" cevabını alan Beşiktaş, Marsilya ile masaya oturmaya hazırlanıyor. Kara Kartal, Fransız devine satın alma opsiyonu ile kiralama teklifi sunacak.

İlgini Çekebilir
Araya hezimetle girdi, cezayı Hasan Ali'ye kesti!
Habere Git

Fransızlar opsiyona karşı

Fransız basınında Marsilya'nın Cengiz Ünder'i sezon sonuna kadar kiralamaya açık olduğu ifade edildi. Fakat Ligue 1 temsilcisinin, satın alma opsiyonunun anlaşmada yer almasına karşı olduğu belirtildi. Fransız kulüp, Beşiktaş ile yapacağı görüşmelerde Cengiz Ünder'i sezon sonuna kadar opsiyonsuz olarak kiralık gönderebilir.

Cengiz Ünder'in kariyeri

14 Temmuz 1997 doğumlu Cengiz Ünder, Bucaspor altyapısında futbola başladı. Altınordu altyapısına geçen Cengiz Ünder, burada profesyonel oldu. 2016'da Medipol Başakşehir'e transfer olan genç futbolcu, 2017'de Roma'ya imza attı. Leicester ve Marsilya'da kiralık olarak forma giyen kanat oyuncusunun bonservisi, 2022'de Marsilya tarafından alındı.

Cengiz Ünder'in bu sezonki performansı

Bu sezon Marsilya forması ile 20 karşılaşmada görev alan Cengiz Ünder, Igor Tudor'un teknik direktörlüğe gelmesi ile bulduğu sürelerin azalması dikkat çekti. Cengiz Ünder, çıktığı 20 maçta gol katkısında bulunamazken, 1 defa takım arkadaşlarına son pası veren isim oldu. Cengiz, 1 maçta ise sarı kart gördü.

İlgini Çekebilir
Ronaldo'yu yedek bıraktı, gidiyor! Yeni hoca adayı Jesus...
Habere Git

Beşiktaş'ın Süper Lig'deki durumu

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona Fransız teknik adam Valerien Ismael ile başlayan Beşiktaş, ilk 5 haftada 4 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Siyah-Beyazlılar ilk yenilgisini 6. haftada Medipol Başakşehir karşısında yaşadı. Bu mağlubiyetin ardından düşüşe geçen Kara Kartal, devam eden 5 haftada yalnızca 1 kez kazanabildi.

Ismael gitti, Güneş geldi

Son olarak 11. haftada alınan Hatayspor mağlubiyeti Valerien Ismael'in Siyah-Beyazlılar'daki son maçı oldu. Fransız hoca ile yollar ayrılırken, yerine Şenol Güneş getirildi. Beşiktaş'ta ikinci dönemine başlayan tecrübeli teknik direktör, Ümraniyespor maçını 5-2 kazandı, ardından çıktığı Galatasaray derbisinde ise 2-1 kaybetti.

Senin için hazırladığımız haberler