Mehmet Demirkol: "Mauro Icardi Galatasaray'ın antidepresanı"

24.01.2023 - 22:26 | Son Güncellenme: 24.01.2023 - 22:53

Gazeteci Mehmet Demirkol üç büyüklerin durumunu değerlendirdi. Demirkol, Mauro Icardi'nin Galatasaray için önemine "antidepresan" benzetmesi yaptı.

Mehmet Demirkol: "Mauro Icardi Galatasaray'ın antidepresanı"

AJANSSPOR-HABER

Gazeteci Mehmet Demirkol, Socrates Youtube kanalındaki Karşı Karşıya programında üç büyüklerin durumunu değerlendirdi. Mauro Icardi ve Arda Güler hakkında önemli yorumlarda bulunan Demirkol, Beşiktaş'ın gidişatını beğendiğini söyledi.

"Icardı Galatasaray'ın antidepresanı"

Mauro Icardi'nin Galatasaray'da saha içinde kilit açıcı rol oynadığını ve bunun psikolojik avantajları olduğu vurgusunu yapan Demirkol, Arjantinli yıldız hakkında "Icardi...Antidepresan yani adam. Çok çok rahat. Galatasaray’da oyunculardan da kaynaklanan acayip rahatlık var. Maç bitiyor Icardi, Buenos Aires’e gidiyor. Normal şartlarda sorun bu. Ama işler iyi gidiyor saha içi rahatlık geliyor. Saha içi liderlik yapıyor, işi çözen adam oluyor sonra ne oluyor? Git koçum benim oluyor." dedi.

"Galatasaray'da ilerleme var"

Galatasaray'da oyuncuların saha içi performanslarıyla birbirini yukarı çektiğini ifade eden Demirkol "Galatasaray yardımlaşma ve birbirini tamamlama konusunda önemli ilerlemeler var. Torreira çok önemli, acayip açıklar kapatıyor. Ama bilin bakalım hangi maçta yoktu. Kağıt üzerinde en zor maçta yoktu. Fenerbahçe maçına Berkan-Sergio ikilisiyle çıkıldı orta saha yine alındı rakipten. Fenerbahçe istediği şeyleri yaptığını söyleyemeyiz. Her şey yardımlaşmayla alakalı. Boey’nin bu kadar rahat hücuma katılmasında Rashica’nın ona verdiği destek önemli. Orada Rashica değil de savunmaya destek vermeyen bir oyuncu olsa, Babel olsa... O zaman görmemiz lazım. Oyun öyle değil ama." dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş ve Galatasaray istiyordu... Transferde flaş gelişme
Habere Git

"Galatasaray'ın IQ'su yüksek bir takım olduğu görünmeye başladı"

Galatasaray'ın saha içinde zekasıyla rakibini çaresiz bıraktığını belirten Demirkol konu hakkında "Kalabalıktan çok iyi top çıkarıyorlar. Galatasaray’ı baskı altına almak kolay değil. Basit oynuyorlar, tek pas, boşlukları hemen gören, IQ’su yüksek bir takım olduğu görünmeye başladı. Bu rakip için çok can sıkıcıdır. Basar zorla bozarımın dışına çıkıyor Galatasaray, bir anda tık tık çıkıyorlar. Oradaki sakinlik, rahatlama, kendine güven, rakibe güvensizlik veriyor." ifadelerini kullandı.

"Rakipler Fenerbahçe savunma çizgisini aşmayı öğrendi"

Rakip takımların Fenerbahçe'nin savunma anlayışını artık anlamaya başladığını söyleyen deneyimli gazeteci "Fenerbahçe savunma çizgisini rakipler nasıl aşacağına dair bir fikir ürettiler. Bir temel planları var, Fenerbahçe rakibi daha az ofsayta düşürüyor artık istatistiki olarak ve daha net pozisyonlar veriyor. Geriye daha çok koşması gerekiyor. Bu oyunun temel planı geri koşmayacaksın. Geri koşunca oyunun boyu uzuyor, rakip için yeniden toplarlanıp gitmek iş oluyor, rakibi eksik yakalayamıyorsun. Önemli olan mümkün olduğunca önde tutabilmek." cümlelerini sarf etti.

"Eninde sonunda iş Arda'ya geliyor"

Fenerbahçe'nin hücum tarafındaki yaratıcılık eksikliğinin Arda Güler ile aşılacağını düşünen Mehmet Demirkol "İrfan Can üretemiyor, Rossi skorda çok yok, Pedro’dan hiç yararlanamadı, King’ten çok fazla yararlanamadı. Eninde sonunda iş Arda’ya geliyor. Arda konusunda da bir problem var. Muhtemelen sağlığı ile alakalı. İhtiyaç var ama, yapamıyor ekip. Ön tarafta o rakibi yıpratıcak yaratıcı bir oyuncuya ihtiyaç var ama ön taraftakiler bunu yapammıyor. Herkes Arda’ya bakıyor. Çünkü oynadığı zaman oluyor bir şeyler." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de sol bek transferi tamam!
Habere Git

"Ceza sahası yayılımında problem var"

Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'de temel problemin savunma diziliminden ziyade, hücumda ceza sahasına yerleşim şeklinden kaynaklı olduğunu "Fenerbahçe’nin sorununun 3’lü ya da 4’lü olmadığını gördük. Crespo’nun olmaması olduğunu gördük, belki yarın Arda’yı oynatsa sorunun onun olmaması olmadığını da göreceğiz. Geçen sene de Ferdi bek oynar mı kavgası vardı. Bu oyun böyle oynanmaz. Topu ayağına alan 80 metre koşacak, böyle bir oyun değil bu. Ama oyuncu buna mecbur kalıyor. 80 metre ileri gittiğinde kimsenin topu almak için kendini önee atmadığını görüyor. Ceza sahası içi yayılımında da bir problem var. Arkada iki kişi çok yakın duruyor. Fenerbahçe’nin tek bir planı var arka direğe orta." cümleleriyle vurguladı.

"Zorlu iki deplasmandan 6 puan çıkarmak iyi iş"

Beşiktaş'ın Konyaspor ve Kayserispor deplasmanlarından çıkardığı 6 puanın yapılması zor bir şey olduğunu düşünen Demirkol "Beşiktaş’ı beğendim bu maç. Orta sahasını daha derli toplu buldum, oyun ritmi de iyidi zor zemine rağmen, rakip kolay bir rakip değil. Ligde kimsenin karşılaşmak istemeyeeceği iki takımla iki tane üst üste deplasman oynadı Beşiktaş. Konya üstü Kayseri deplasmanlarından 6 puan çıkarmak bir iş. Valerien yapamazdı." dedi.

"Hoca enerjisi yüksek oyuncular istiyor"

Şenol Güneş'in rotasyon tercihlerindeki temel sebebin yırtıcılık seviyesini arttırmak istemesi olduğunu düşünen Demirkol "Hoca yüksek enerjili oyuncular istiyor. Oyunu kurana kadar, hem defansif hem hücum yerleşimini kabul ettirene kadar oyunculara yüksek enerjilileri istiyor. Saiss’i orta sahada denemesi de bununla alakalıydı. Tayfur’un tercihi de böyle, yırtıcı oyuncular istiyor hoca." dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'a Suriye asıllı savunmacı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler