Güntekin Onay Galatasaray'dan Sonra Beşiktaş'ın Da Tepkisini Çekti

21.08.2023 - 12:22 | Son Güncellenme: 21.08.2023 - 12:28

Geçen sezon yaptığı yorumlar nedeniyle Galatasaray yöneticisi Erden Timur'un tepki gösterdiği Güntekin Onay'a bu sezon başında da Şenol Güneş sert çıktı. İşte detaylar.

Güntekin Onay Galatasaray'dan Sonra Beşiktaş'ın Da Tepkisini Çekti

AJANSSPOR HABER

Pendikspor'a evinde uzatmalardaki penalıyla 2 puan kaptıran Beşiktaş şoke olurken maç sonu teknik direktör Şenol Güneş, yayıncı kuruluşun moderatörü Güntekin Onay'a sert tepki gösterdi. Ünlü televizyoncu yaptığı yorumlar nedeniyle geçen sezon da Galatasaraylılar'ın büyük tepkisini çekmiş ve sık sık sosyal medyada trend topic listelerine çıkmıştı.

Onay'a seslendi: "Hadlerini bilsinler"

Beşiktaş-Pendikspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında Şenol Güneş, hakemi eleştirmediği halde Güntekin Onay'ın kendisini böyle gösterdiğini belirterek, "Ben 'Hakem gol görmüşse gol verir, değilse aut verir' dedim. Uyarıyorum yayıncı kuruluşu. Güntekin Onay açtı konuyu. İkinci hafta hakemler başladı dedi. Sanki ben hakemi suçlamışım gibi ifade kullandı. Hadlerini bilsinler, terbiyesizlik yapıyorlar" dedi.

"Hakemle ilgili konuşmadım ki"

Hakemin kararları konusundaki soruyu aksine geçiştirdiğini anlatan Güneş, "Hakem konusu yok dedim, oyunla ilgili konuşma yaptım. Onlar hakemi konuşurken ben de hakemden şikâyet edermişim gibi 'Oyuna bakalım, Pendik daha iyi oynadı ikinci yarı' gibi şeyler söylendi. Ben hakemle ilgili konuşmadım ki!" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a 35 milyonluk orta saha!
Habere Git

Uğur Meleke'ye de tepki gösterdi

Şenol Güneş, ismini hatırlamasa da yaptığı tarifle programın yorumcularından Uğur Meleke'yi de kast ederek, "Güntekin Onay ile beraber konuşan kimdi? Unuttum. Futbolu çok iyi bildiğini düşünen bir arkadaş. Yorum yapabilirsin ama saygısızlık yapıyorsun. İfade etmediğim şeyi ifade etmişim gibi kamuoyuna lanse ediyorsun. Sen nasıl yayıncı kuruluşsun? Tarafsız olman mümkün değil de, bana saygısızlık yapıyorsun. Hakemle ilgili konuşmadım, tam tersini söyledim" dedi.

"Terbiyesizce bir ifadeydi"

Yayıncı kuruluşun kendisine "Hocam ne diyorsun pozisyonla ilgili” diye sorduğunu kaydeden Güneş, "Ben de 'Pozisyonu görmedim, hakem görmüşse vermiştir' dedim, bundan ne anlaşılır? Bu hakem suçlaması mıdır? İkinci hafta hakemi suçluyormuşum da mazaret arıyormuşum! Demediğim şey hakkında konuşuluyorsa demek ki bir organizasyon var diye düşünüyorum. Yayıncı kuruluşu uyarıyorum, bu şekilde yaparak futbolu siz karalıyorsunuz. Sizin marka değeriniz yok, saygınız da yok. Bu saygısızlığı kabul edemem. Algı yapılmasını doğru bulmam. Daha da ileri gitmek istemiyorum. Terbiyesizce bir ifadeydi" dedi.

Galatasaraylılar da arası bozuldu

beINSports'un ünlü moderatörü Güntekin Onay, geçen sezon başlarından Galatasaray'ın oynadığı futbolu eleştirdiği için taraftların tepkisini çekmişti. Ancak en büyük tepkiyi Sivasspor-Galatasaray maçında ofsayt gerekçesiyle evsahibi takımın sayılmayan golüne dair yorumu tepki aldı ve bu haftalarca sürdü. Onay, "Sivasspor'un golünün neden iptal edildiğini 40 kişilik ekip olarak izledik ama bir anlam veremedik" diye konuşmuştu.


Bu pozisyona dair VAR kayıtlarının açıklamasıyla masadaki Özgüç Türkalp'in 'ofsaytımsı' ifadesini kullandığını ortaya çıkmıştı. Ve sonrasında bu ifade futbolda adeta bir deyim olarak yerleşti. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor istedi, Beşiktaş devreye girdi!
Habere Git

Erden Timur da Onay'ı isim verip eleştirdi

Güntekin Onay'ın bu pozisyona dair yorumunu Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur da düzenlediği bir basın toplantısında eleştirip tepki göstermişti. Onay'ın programı hakem kararını eleştirerek açmasını sorgulayan Timur, bu işin hep Trio programına bırakılıdığını ama nedense Sivas'taki pozisyona Onay'ın yorum yaparak programı açtığını söyledi. Geçen sezon Erden Timur'un eleştirdiği Güntekin Onay'ı bu sezon da Şenol Güneş eleştirmiş oldu.

Senin için hazırladığımız haberler