Dursun Özbek: "100. Yılda Şampiyon Olmak Galatasaray'a Yakışır"

17.05.2023 - 14:06 | Son Güncellenme: 17.05.2023 - 14:37

Süper Lig takımlarından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. Detaylar.

Dursun Özbek: "100. Yılda Şampiyon Olmak Galatasaray'a Yakışır"

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

"Şu anda lideriz"

Özbek, "Yaptığımız yatırımlarla takımımızı çok daha değerli ve rekabetçi hale getirdik. Oyuncularımıza Avrupa'dan ilgi takımın değerinin ne kadar arttığının göstergesidir. Şu anda lideriz. Cumhuriyetin 100. yılında şampiyon olmak en çok Cumhuriyetin yüzü Galatasaray'a yakışır. 

"Ciddi yatırımlar yaptık"

Tüm branşlarda rekabetçi olmak adına ciddi yatırımlar yaptık. Bu yatırımları yapmak kolay değil. İlk gün dediğimiz gibi bizi bu zor günlerden kurtaracak projelerimiz var.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor, deplasmanda 3 puana hasret!
Habere Git

"Mecidiyeköy'deki binamızı rezidans olarak dönüştürdük"

Mecidiyeköy'deki binamızı rezidans olarak dönüştürdük. Yasal sürecini tamamladık. Satışına şu an devam ediyoruz. Yüzde 75'i geçen bir satışı realize ettik. Ekonomik koşulların belirlenmesi için satışları bu seviyede tutmaya çalıştık. Rezidansların dışında giriş katında ve bir üst katındaki ticari alanlarımıza talep çok büyük. 

"1,5 milyar TL'lik bir fon geliyor"

1-2 hafta sonra bu işin satışı için gerekeni yapacağız. Mecidiyeköy'den yaklaşık 1,5 milyar TL'lik bir fon geliyor. Bu fonun 1 milyar 85 milyonluk kısmını Florya'daki bize ait olmayan 40 dönümlük arsanın satın alması için kullanıyoruz. Mecidiyeköy'den gelen paranın zerresine dokunmadan birikiyor. Öncelikle bu 1 milyar 85 milyonun tasfiyesinden sonra kulübün kullanımına verilecektir.

"Kemerburgaz'da inşaata başladık"

Kemerburgaz 6-7 sene evvel gayrimenkul projelerin geliştirilmesi üzerine Florya'nın yeni bir yere taşınması için hareket etmiştik. Bunun için stada yaklaşık 6-7 dakika mesafede bir arsa alınmıştı Milli Emlak'tan. Seçim döneminde söz verdiğimiz gibi Florya'nın tesislerini daha modern şekle getirmek üzere Kemerburgaz'da inşaata başladık. İnşaat şu an devam ediyor. 19 Mayıs günü de orada hem bayramı kutlamak hem de temel atma töreni diyoruz ama onu çoktan geçtik, orada projeyi anlatmak üzere buluşacağız.

İlgini Çekebilir
İstanbul biletini kim kapacak? City mi, yoksa Real mi?
Habere Git

"Galatasaray'a yakışmıyor"

Bazen hayrete düşmemek mümkün değil. Florya'daki takımın ve altyapı tesislerini gidin, görün. 40 sene evvel yapılmış. Dünyadaki futbolun gelişimine uygun bir tesis değil. Galatasaray'a yakışmıyor. El birliği ile Kemerburgaz tesislerini açmak zorundayız.

"Kemerburgaz'ın bir an evvel bitmesi lazım"

Florya'daki arazi 20 dönümü kulübün tapulu malı, 40 dönümünü de satın aldık. Ruhsat müracaatı için üzerindeki binaların yıkılması ve arsa haline dönüşmesi lazım. Bunun için de Kemerburgaz'ın bir an evvel bitmesi lazım.

"Riva'daki proje süratle devam ediyor"

Riva'daki proje süratle devam ediyor. 130 tane bize ait villa kaldı. Fiyatlar her geçen gün yukarı gidiyor. Faaliyetlerimiz orada da devam ediyor. Büyükçekmece'de çok güzel bir arazimiz var. Orayı da yerleşke haline getirmek istiyoruz. Bu bölgenin çocukları, sporcuları var. 

İlgini Çekebilir
İşte Spor Toto Süper Lig'de 36. haftanın programı!
Habere Git

"Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmayı planlıyoruz"

Etrafı çok gelişmiş bir bölge. Oranın plan çalışmalarını yaptık. Aldığınız arazi ne olursa olsun üzerine yerleşke yapmak istiyorsanız imar durumunu hazırlamanız lazım. O plan çalışmalarımız bitti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bekliyor. Bu projelerde amacımız kulübün borç sarmalından kurtulmasını sağlamak. İlk olarak Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmayı planlıyoruz. Bankalar Birliği'nin öncelikli meselesi borcun bir an evvel tasfiyesi.

"Yılda yaklaşık 400 milyon Euro'luk faiz ödememiz var"

Kolay dönemler bitti. Şimdi Bankalar Birliği anlaşmasının zorluğu 1 Haziran'dan itibaren kulübün tüm gelirlerinin yüzde 50'sini bu borcun tasfiyesi için bana bırakacaksın. Peki ben hayatımı nasıl sürdüreceğim? Biz imza atılan her anlaşmanın gereğini yaparız ama bunun için kulübün kendi sportif faaliyetlerinden oluşturduğu gelirlerin hem bu faaliyetlerini sürdürebilmesi hem de yüzde 50'sini geçmiş borcun tasfiyesi için ödeme yapması mümkün değil. Eğer bu projeleri hayata geçirmeseydik, bu mümkün değildi. Bu durum Ali Sami Yen abimizin bize gösterdiği yolla uyuşmuyor. Yılda yaklaşık 400 milyon Euro'luk faiz ödememiz var. Bu koşulların değişmesiyle beraber nereye gideceğini hesaplayın. Bugünki faizimiz yüze 10'lar çerçevesinde.

"Branşlarda sürdürülebilir başarıyı yakalamayı hedefliyoruz"

Ali Sami Yen, bu kulüp Avrupa kulüplerini yenmek için mücadele edecek demiş. Biz Avrupa'da mücadele edeceksek bu mücadeleyi yapmak için gereken fonu oluşturmak da yönetimdekilerin görevi değil mi? Daha önceki dönemlerde şu eksikliği hissettik. Sürdürülebilir bir sportif başarı hedefliyorsak yapmamız gereken bir fon oluşturup bu hedefe götürecek gelirler elde edelim. Fonun ana parasına dokunmadan ilave gelirleri üst üste koyarak branşlarda sürdürülebilir başarıyı yakalamayı hedefliyoruz.

"Gelirlerin hızla arttığını göreceksiniz"

Sadece gayrimenkul projelerle değil diğer projeler de son noktaya gelmiş durumda. Gelirlerin hızla arttığını göreceksiniz. Futboldaki başarı kombinelerin yenilenmesi sayısında artışa yol açtı. Geçen sene 11 binlerdeydi, bu sene 26 bin ile kapattık ve kombine yenileme dönemi bitti. Buradan tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.

"Önceliğimiz adayı yasal hale getirmek"

Göreve geldikten kısa süre sonra Galatasaray Adası'nı hizmete açtık. Bu arada şunu da tespit ettik. Almışız adayı, yıl 1957. İmarla ilgili hiçbir çalışma yapılmamış. Gecekondu misali... Yasal mevzuata uydurmak çok daha mümkünken hiçbir şey yapmamışız. Önüne gelen bina yapmış. Kaçak üstüne kaçak. En son başımıza ne felaket geldiğini biliyoruz. Önceliğimiz adayı yasal hale getirmek. Orada eğreti duruyorduk, sağında ve solundaki arsaları aldık. İmar çalışmasını bitirdik, planları yaptık. Burada yaklaşık yapı sabit. İstenirse bu 1600 metrelik yapı yıkılıp yeniden aynısı yapılabilir. 650 metre kare de restoran olarak kullanabileceğimiz açılır kapanır sistemli yapmamız mümkün. Yüzme havuzumuz, arkadaki yüzme havuzunun olduğu yerde de 850 metre karelik etkinlik salonumuz var. Orayı da toplantılar, konserler için hazırlıyoruz.

"Haziran'ın ortasında adanın faaliyetleri tekrar hizmete açılacak"

Adada faaliyetteyiz. Bu imar çalışmaları biraz uzun sürdü. 30'a yakın kurumla görüşüldü. Bu biraz zaman aldı. Şu anda artık yasal süreç bittiği için faaliyete geçtik. Eski havuz tarafında bir döşeme yapılmış. Şu anda altında ne kazık kalmış ne de döşemeyi tutan ızgara kalmış. Onu kaldırdık. Süratle oranın güçlendirilmesi ve 400-500 kişiyi taşıyabilmesi için çalışmalara başladık. Haziran'ın ortasında adanın faaliyetleri tekrar hizmete açılacak.

İlgini Çekebilir
Trio'dan penaltı yorumu! Öncesinde faul var mı?
Habere Git

Kalamış'taki tesislerimiz yenilendi. Oradaki üyelerimize de daha güzel bir mekanda hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler