Edin Dzeko Suudi Arabistan'ı çevirdi, Fenerbahçe İle Anlaştı!

17.06.2023 - 09:23 | Son Güncellenme: 17.06.2023 - 12:52

Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği Edin Dzeko Suudi Arabistan'dan gelen teklifi geri çevirdi. Boşnak golcü, Sarı-Lacivertliler'le anlaştı. Detaylar.

Edin Dzeko Suudi Arabistan'ı çevirdi, Fenerbahçe İle Anlaştı!

Spor Toto Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, gelecek sezon için güçlü bir kadro kurmayı hedefliyor. Sarı-Lacivertliler transfer çalışmalarına hız verdi.

Dzeko Fenerbahçe'nin radarına girdi

Transfer görüşmelerine başlayan Fenerbahçe, Inter'in tecrübeli santrforu Edin Dzeko'yu radarına aldı. Ali Koç yönetimi Edin Dzeko ile görüştü.

Suudi Arabistan'ın teklifini kabul etmedi

Fenerbahçe'nin transfer listesinin bir numaralı ismi Edin Dzeko, son kararını verdi. Sabah'ın haberine göre golcü futbolcu Suudi Arabistan'dan gelen 20 milyon Euro'luk teklifi geri çevirdi.

İlgini Çekebilir
İşte Arda Güler'in istediği takım
Habere Git

Dzeko Fenerbahçe ile anlaştı! İşte sözleşme detayları

Dzeko, Fenerbahçe ile anlaşma sağladı. 37 yaşındaki yıldız, 2 yıllık sözleşmeye imza atacak. Boşnak santrfor, Ali Koç yönetiminden 10 milyon Euro'ya yakın maaş alacak.

Inter'e İstanbul yolunda önemli katkı

Edin Dzeko, Inter’in UEFA Şampiyonalar Ligi’nde finale uzanan serüveninde 12 maçta 4 gol, 1 asist ile takıma önemli katkı verdi. Deneyimli golcü Serie A’da ise 32 maçta 9 gol, 4 asistle oynadı.

Bundesliga ve Serie A'nın gol kralı

2009/2010 sezonunda Wolfsburg'un Bundesliga şampiyonluğuna 22 golle gol kralı olarak katkı veren Edin Dzeko, ertesi sezon ara transferde Manchester City'nin yolunu tuttu. Burada geçirdiği 4 yılda 2 Premier League zaferi yaşayan oyuncu sonrasında Roma'nın yolunu tuttu. Roma formasıyla 2016-2017 sezonunda Serie A'da 29 gol kaydeden oyuncu Avrupa'nın bir diğer büyük liginde de gol kralı olmayı başardı. Son iki sezonda ise Inter'de pivot santrfor rolünü başarıyla üstlenen oyuncu burada da iki İtalya Kupası kazandı.

İlgini Çekebilir
Mavi Şimşekler'de en güçlü aday Pirlo
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler