Emrah Başsan'dan Bas Dost ve Ndiaye sözleri...

12.07.2018 - 15:40 | Son Güncellenme: 12.07.2018 - 18:40

Emrah Başsan'dan Bas Dost ve Ndiaye sözleri...

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a transfer olan Emrah Başsan, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

Kamp çalışmalarını değerlendiren Başsan, "Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde kampa devam ediyoruz. Futbolcular için sezon başı kampı zor bir dönem oluyor. Buraya geldiğimizde çok güzel bir ortam ile karşılaştık. Aile gibi karşıladılar. Sanki birkaç yıldır burada oynuyormuşuz gibi. İyi çalışıp sahada istediklerimizi sergileyerek lige iyi başlarız." dedi.

Emrah Başsan'ın kamp dönemi ile ilgili yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Büyükşehir Belediye Erzurumspor olarak ilk hedefimiz ligde kalmak. Ligde kalmak için değil, kendi futbolumuzu oynayacağız. Önemli olan göze hoş gelen futbol oynamak. İnşallah Süper Lig'de her şey istediğimiz gibi olur.

Hazırlık maçları başladı. Dün Giresunspor ile karşılaştık. Aşırı sisten dolayı maç iptal oldu. Ayın 15'inde maçımız var ama net değil. İlk etap olarak daha çok antrenman olarak geçiyor.

Burada çok iyi ve samimi insanlar var. Genç arkadaşlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onlara Süper Lig'de tutunmaları için gerekli şeyleri söylüyoruz. Biz elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onların da kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Özel yaşamlarına dikkat etmeleri gerekiyor. 

Portekiz macerasını değerlendiren Emrah Başsan, "Portekiz macerası çok keyifli geçti. Orada yabancı dili biraz daha geliştirdim. Onun öncesinde de Hollanda Ligi'ne gitmiştim. Geçen yıl ben çok fazla oynayamadım. Açıkcası Türk futbolcusuna karşı birtakım önyargılar oluyor. Oyunumuzla bunun üstesinden gelmek gerekiyor. Avrupa'yı küçük yaşta yakalayınca daha önemli oluyor. Yurt dışı bana çok özel şeyler kattı. Performans olarak fazla oynayamadım. Oynayamadım diye çalışmamazlık yapmadım. Sonuçta biz de bu işten para kazanıyoruz. Porto, Benfica, Sporting Lisbon ile karşı karşıya geldik, çok güzel atmosferler gördük" dedi.

"Bas Dost Türkiye'ye gelebilir"

Bas Dost'un olası Fenerbahçe transferi hakkında yorum yapan Emrah Başsan, golcü oyunucunun Türkiye'ye gelebileceğini ifade ederken, "Ben Portekiz'deyken bu olaylar olmuştu. Sadece Sporting'li oyuncuların başkan ile aralarının kötü olması ve kupada mağlup olmasının ardından oyuncularla tartışmaya giriyor. Para karşılığında taraftar tutup oyunculara saldırıyorlar. Ben Bas Dost'un Türkiye'ye gelebileceğini düşünüyorum. Yabancı oyuncular gelirken düşünüyorlar ama geldikten Türkiye'nin harika bir yer olduğunu görüyorlar. Bence Türkiye'ye gelecektir çünkü Sporting çok karışık." dedi.

"Ceza sahası içinde çok tehlikeli. Hava toplarında çok iyi. Takıma çok çabuk uyum sağlıyor. Stoperleri sürekli yorma amacında. Benim görebildiğim kadarıyla bu özellikleri var. Tabii ki Türkiye'ye geldikten sonra izlemek lazım çünkü Türkiye Ligi çok zor bir lig."

"Ndiaye Galatasaray güç katar"

Eski takım arkadaşının Galatasaray'a dönebileceğini söyleyen Emrah Başsan, Ndiaye çok iyi bir futbolcu. Bireysel anlamda kendisini çok geliştirdi. Çok daha iyi bir performans ile İngiltere'ye gitti. Orada küme düşünce geri dönmesi söz konusu. Ben Galatasaray'a dönmesini isterim. Fernando, Donk gibi önemli oyuncular var ama Ndiaye Galatasaray'a ekstra güç katacaktır. Geri dönmesini taraftarlar da isteyecektir" diyerek açıklamalarını noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler