Panathinaikos BC İle Anlaşan Ergin Ataman'ın Hedefi Kızılyıldız'ın Kısaları

25.04.2023 - 22:48 | Son Güncellenme: 25.04.2023 - 23:24

Önümüzdeki sezon için EuroLeague'in köklü ekiplerinden Panathinaikos BC ile anlaşan Anadolu Efes koçu Ergin Ataman, takımı üzerine inşa edeceği iki ismi buldu.

Panathinaikos BC İle Anlaşan Ergin Ataman'ın Hedefi Kızılyıldız'ın Kısaları

AJANSSPOR-HABER

Anadolu Efes ile üst üste 2 EuroLeauge kazandıran ve aynı zamanda A Milli Takım'ı çalıştıran deneyimli koç Ergin Ataman önümüzdeki iki yıl için Yunan devi Panathinaikos BC ile anlaşma sağladı. Kadroda ciddi değişiklikler yapması beklenen ekip transfer için işe koyuldu. 

Real Madrid ile yarışa girdiler

Geçtiğimiz gün İspanyol yayın organı Relevo, Kızılyıldız'dan ayrılması beklenen Arjantinli guard Facundo Campazzo'nun eski takımı Real Madrid ile anlaştığını iddia etmişti. Bugün Yunan Gazzetta.Gr'den George Kouvaris'in paylaştığı habere göre ise Panathinaikos, 32 yaşındaki oyuncuya yıllığı 2.5 milyon Euro'dan 3 yıllık bir kontrat teklif etti.

Elmanın diğer yarısı Vildoza

Geçtiğimiz aylarda Live Sports'un paylaştığı haberde Panathinaikos'un, Kızılyıldız'dan bir diğer Arjantinli guard Luca Vildoza ile anlaştığı ve transfer için Sırp ekibine buy-out (çıkış ücreti) ödeyeceği belirtilmişti. Oyuncunun menajeri sonrasında bu iddiaları yalanlasa da Vildoza'nın Yunan devine transfer olabileceği söyleniyor.

İlgini Çekebilir
Eski Efesli, Ergin Ataman'ın yeni takımını değerlendirdi!
Habere Git

Milli takımdan sonra Sırbistan'da kavuştular

Arjantin Milli Takımı'nda yan yana oynayan ikili bu sezon bu sezon içinde Sırp devi Kızılyıldız'da bir araya geldi. Facundo Campazzo, Kızılyıldız'ın bütçe kriterlerine uymadığı için aldığı ceza nedeniyle 10 maç kaçırmıştı. Sezonun son 9 maçında yan yana oynayan ikili toplam; 26.0 sayı, 10.4 asist, 2.9 top çalma, 6.0 ribaınt ortalamaları ile oynadılar.

Shane Larkin ve Vasilije Micic bir araya getirdi

Anadolu Efes'e 2017-2018 sezonun ortasında 3. dönemi için gelen Ergin Ataman, 2018-2019 sezonuna girilirken kadroyu neredeyse baştan kurmuştu. Anadolu Efes ideneyimli koçun oyun sisteminde en kritik rol olan kısa pozisyonu için NBA'den ayrılan Shane Larkin ve Zalgiris Kaunas'tan Vasilije Micic'i transfer etmişti. Yıldız isimler sonrasında Anadolu Efes'in 2 şampiyonluk ve 1 finali kapsayan 4 yıllık serüveninde ikili olarak EuroLeauge tarihine geçmişti.

Eldekiler yetmeyebilir

Panathinaikos BC'nin mevcut kısa rotasyonunda bulunan isimler bu sezon vasatı aşamamış ve takımın EuroLeague'i sondan ikinci sırada bitirmesinde büyük bir faktör olmuştu. Yunan ekibinin kısa rotasyonundan; Nate Wolters, Paris Lee ve Marius Grigonis gibi isimlerle yola devam etmek isteyeceği düşünülmüyor.

İlgini Çekebilir
Ünlü gazeteciden Fenerbahçe'ye Final Four şifresi!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler