Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman'da MHK'ye Sert Uyarı

28.05.2023 - 15:54 | Son Güncellenme: 28.05.2023 - 16:15

Anadolu Efes Baş Antrenörü Ergin Ataman, Basketbol Süper Ligi play-off serisinde oynanan Darüşşafaka Lassa maçından sonra Merkez Hakem Kurulu'na isyan etti.

Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman'da MHK'ye Sert Uyarı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off serisi birinci maçında Anadolu Efes, Darüşşafaka Lassa'yı 104-94 mağlup ederek seride durumu 1-0'a getirdi. Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman maç sonunda hakem performansına serzenişte bulundu.

"32 tane faul atmışlar"

Ligimizdeki hakemlerin genel olarak kolay faul çaldıklarına vurgu yapan Ataman "Ligimizdeki play-off maçlarını izliyorum. Bu hakemlerimizle, zaten sezon boyunca devam eden bu düdükler var, fakat bugün bakıyorsun 32 tane faul atmış Darüşşafaka Lassa takımı." dedi.

"MHK daha dikkatli olsun"

Hakem performansları ile ilgili Merkez Hakem Kurulu'na seslenen başarılı koç "Buradan ben MHK’ye sesleniyorum; daha dikkatli, hakemlerin daha uyarıcı, hakemlerin daha eğitimli, daha hazır bir şekilde bu playoff maçlarına gelmeleri lazım." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Panathinaikos çemberin önüne gardiyan arıyor!
Habere Git

"EuroLeague'de sadece bir hakemimiz var"

Ligimizin hakem kalitesinin Avrupa standartlarının altında olduğunu vurgulayan "10 yıldır EuroLeague’de sadece bir hakemimiz var. Avrupa’nın her yerinden üçer hakem, dörder hakem. Türkiye Basketbol Ligi şu anda Avrupa’nın en iyi Ligi durumunda. Zaten playoff maçlarında bu gözüküyor. Ama nedense hakemlerimiz bir türlü üst seviyeye terfi edemiyorlar." dedi.

"Olaylar çıkabilir"

Hakem hatalarının seyircileri kışkırtabileceğini belirten Anadolu Efes koçu "Buradan MHK’ye çağrı yapıyorum. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstersinler. Çünkü biz ve diğer takımlar da tabii ki herkes şampiyonluğa oynuyor. Olaylar çıkabilir. Yani Türkiye Basketbol Ligi’nde bugüne kadar olmayacak şekilde bir takım olaylar çıkabilir sahalarda. Beyanatları izliyorum. En sakin bir şekilde bu demeci veriyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler