Alex Telles, Al Nassr'a Transfer Oldu Ve Ronaldo'nun Takım Arkadaşı Oldu!

23.07.2023 - 13:52 | Son Güncellenme: 23.07.2023 - 14:03

Bir dönem Süper Lig ekibi Galatasaray forması giyen 30 yaşındaki Brezilyalı sol bek oyuncusu Alex Telles, Suudi Arabistan ekibine transfer oldu. Detaylar...

Alex Telles, Al Nassr'a Transfer Oldu Ve Ronaldo'nun Takım Arkadaşı Oldu!

AJANSSPOR HABER

İngilzi ekibi Manchester United ile yola devam etmeme kararı alan Brezilyalı bek oyuncusu Alex Telles'in yeni takımı belli oldu. Yıldız oyuncu eski takım arkadaşı Ronaldo'nun da formasını giydiği Al Nassr'a transfer oldu. Detaylar...

Alex Telles, Al Nassr'a transfer oldu

Al Nassr tarafından yapılan resmi açıklamaya göre bir dönem ülkemizde Galatasaray’da da forma giyen 30 yaşındaki Brezilyalı sol bek Alex Telles, Suudi Arabistan ekibine transfer oldu.

Transferin rakamları

Kulüp tarafından yapılan açıklamada Alex Telles ile yıllık 7 milyon Euro maaş üzerinden 2025 yılına kadar anlaşıldığı paylaşıldı. Ayrıca kulübü Manchester United’a da 4.5 milyon Euro artı bonuslardan oluşan bonservis bedeli ödeneceği belirtildi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi eleme maçına çıkıyor! Maç tarihi...
Habere Git

Ronaldo ile tekrar buluştu

Daha önce kariyerinde 2020-2021 sezonunda Manchester United’da beraber olan Telles ve Ronaldo, bu sefer Al Nassr için bir araya geldi. Al Nassr’da Telles’in vatandaşı Talisca da yer alıyor.

Galatasaray’da Telles

Galatasaray’a dönemine göre yüksek sayılabilecek bir bonservis bedeli karşılığında 6.5 milyon Euro’ya transfer olan Telles, sarı kırmızılı ekipte 60 maça çıktı. Telles, Galatasaray ile 2014-15 sezonunda lig şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca Telles 2 Türkiye kupası ve 1 Süper kupa şampiyonlukları yaşadı.

Alex Telles’in kariyeri

Telles kariyerine ülkesi Brezilya’nın Juventude kulübünde başladı. Ardından Gremio’ya transfer olan Telles, buradaki çıkışıyla beraber Avrupa piyasasında anılmaya başlandı. Alex, 2013-14 sezonu başında yaklaşık 6.5 milyon Euro bonservis bedeli ile Galatasaray’a transfer oldu. Buradaki performansıyla Avrupa’nın büyük kulüplerinden teklifler alan 30 yaşındaki tecrübeli oyuncu, önce Inter’e kiralandı daha sonra ise Porto’ya transfer oldu. Porto’da geçirdiği 5 sezonun ardından Telles, Manchester United’ın yolunu tuttu. Telles, geçtiğimiz sezonu Sevilla’da kiralık olarak tamamladı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe istedi, Galatasaray pazarlığa başladı!
Habere Git

Alex Telles’in istatistikleri

Kariyerinde toplam 445 maça çıkan Brezilyalı sol bek, bu maçlarda 32 gol ve 66 asistlik bir performans gösterdi. En golcü sezonunu 2019-20 sezonunda Porto’da 13 gol ile yaşayan Telles, asist bakımından en verimli sezonunu da yine Porto’da 2017-18 sezonunda tam 15 asistle yaşamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler