Eski MVP Dwyane Wade, Ersan İlyasova'nın yeni patronu oldu

17.04.2021 - 15:20 | Son Güncellenme: 17.04.2021 - 15:35

NBA haberleri... Batı Konferansı'na hükmeden Utah Jazz'in hisselerinin bir kısmını eski basketbolcu Dwyane Wade aldı. Kulüp, Wade'in yatırımını doğruladı. İşte detaylar...

Eski MVP Dwyane Wade, Ersan İlyasova'nın yeni patronu oldu

AJANSSPOR - DIŞ HABER

39 yaşındaki emekli basketbolcu Dwyane Wade, NBA Batı Konferansı'nın güçlü ekiplerinden Utah Jazz'e ortak oldu. Kariyeri boyunca 3 kez şampiyonluk yüzüğü takma fırsatına erişen Wade, profesyonel kariyeri boyunca en çok forması satılan basketbolcu seçilmişti.

2006 yılında Finallerin MVP'si unvanını alan Wade, milli basketbolcumuz Ersan İlyasova'nın da formasını giydiği Utah Jazz'e yatırım yaptı. Jazz, süper starın kulübe yatırım yaptığını ulusal kaynaklar aracılığıyla doğruladı.

En genç girişimci oldu

Dwyane Wade'in Utah Jazz hisselerinin bir bölümünü satın almasıyla birlikte, Jazz hissedarları arasındaki en genç isim yine kendisi oldu. Kulüp hisselerinin büyük çoğunluğuna sahip olan iş insanı Ryan Smith; Wade ile eskiye dayanan ilişkilerinden bahsederek; "Dwyane sadece bir basketbol efsanesi değil, aynı zamanda büyük bir lider, iş insanı ve karakter. Utah Jazz'ın yeniden efsane günlerine dönmesi için büyük çaba sarf ettiğimiz bu dönemde, Dwyane'in deneyimleri ve uzmanlığından faydalanabilme ayrıcalığına sahip olacağımız için çok memnunum." ifadelerini kullandı.

Jazz, Batı'nın en iyisi! 

Doğu'da ve Batı Konferansı'nda en çok maç kazanma yüzdeliğine erişen Utah Jazz, en yakın rakibi Phoenix Suns'a 2 galibiyet fark atarak; ligi 1. sırada bitirmenin en güçlü adaylarından biri. Doğu Konferansı'nın en iyisi Philadelphia 76ers ise, Utah Jazz'den 3 galibiyet daha az alarak; 39 galibiyetle ligi domine ediyor.

Dwyane Wade, kariyeri boyunca Miami Heat, Chicago Bulls ve Cleveland Cavaliers gibi ekiplerin formasını giymişti. Heat ile 15 yıl geçiren Wade, 20 yıllık basketbol kariyerine 3 NBA Şampiyonluğu yaşamış, 1 kez NBA Sayı Kralı olmuş ve 2 kez yılın en iyi beşine, 13 kez NBA All Star'a seçilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler