Anadolu Efes, Fenerbahçe, Ergin Ataman... EuroLeague başlıyor!

05.10.2023 - 01:06 | Son Güncellenme: 05.10.2023 - 02:47

Temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'in yer aldığı Avrupa'nın bir numaralı basketbol organizasyonu Türk Hava Yolları EuroLeague başlıyor... Peki temsilcilerimizin tavanı nereye kadar uzanıyor...

Anadolu Efes, Fenerbahçe, Ergin Ataman... EuroLeague başlıyor!

Burak ALACA-AJANSSPOR

Büyük gün geldi! Avrupa basketbolunun göz bebeği Türk Hava Yolları EuroLeague bu akşam oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Peki sezon öncesi dinamikler ne durumda ve temsilcilerimizin kağıt üzerinde hangi pozisyonda yer alıyor?

Efes'te sirkülasyon

2020-2022 arası iki EuroLeague şampiyonluğu yaşayan temsilcimiz Anadolu Efes yaz aylarında önemli yapısal değişikliklere gitti. Koç Ergin Ataman ile yolları ayırıp göreve son EuroCup finalisti Türk Telekom'un genç koçu Erdem Can'ı getiren Efes, kadrosunda da önemli bir sirkülasyon yaptı. Takımın süper yıldızı Vasilije Micic'i NBA'e gönderen temsilcimiz yabancı roptasyonundan; Amath M'Baye, Bryant Dunston, Chris Singleton ile yolları ayırırken, yerli rotasyonundan da çok sayıda isim kulüpten ayrıldı.

Larkin-Clyburn ikilisinin yanına yeni ekleme

Geçtiğimiz sezon Shane Larkin-Vasilije Micic'in yanına CSKA Moskova'nın süper yıldızı Will Clyburn'ü kadrosuna katan Anadolu Efes sakatlıklar nedeniyle üçlüyü bir arada oynatma fırsatını pek fazla bulamamış, birlikte oynadıkları periyotta da kimya yakalanamamıştı. Micic'in ayrılığı sonrası Efes, Baskonia forması giyen ve birçok EuroLeague devinin peşinden koştuğu Darius Thompson'u kadrosuna kattı. Anadolu Efes bu üçlüsü ile kritik maçlarda rakiplerine karşı fark yaratacaktır. Temsilcimizde tek şüphe yaratan konu ise henüz EuroLeague deneyimi olmayan 7 yeni transfer...

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'in transferde gözü NBA'de!
Habere Git

Fenerbahçe iskeletini güçlendirdi

Geçen sezon takımın başına Yunan Koç Dimitris Itoudis'i getiren Fenerbahçe Beko geçen sezon kadronun isketeletini; Nigel Hayes Davis, Dyshawn Pierre, Jonathan Motley, Marko Guduric, Scottie Wilbekin gibi isimler ile oluşturmuş ve yaşanan sakatlık problemlerine rağmen normal sezon lideri Olympiacos'a play-off'ta 3-2 elenerek Final Four'un kıyısından dönmüştü. Bu yaz uzun rotasyonuna; Sertaç Şanlı, Georgeos Papagiannis, forvet rotasyonuna Nate Sestina ve guard rotasyonuna Yam Madar eklemesi yapan Sarı-Lacivertler mevcut iskeleti güçlendirdi.

Kısa rotasyonunda endişe azaldı

Yaz boyunca Fenerbahçe'nin bir numaralı transfer gündemi oyun kurucu pozisyonu oldu. Geçen sezon inişli çıkışlı performanslar sergileyen Yunan guard Nick Calathes'in takımdan ayrılması ve oyun kurucu pozisyonunun başka bir oyuncuya teslim edilmesi bekleniyordu. Sarı-Lacivertliler'in bu bölgeye transfer ettiği Brezilyalı yıldız Raul Neto'nun ağır sakatlığı sonrası 34 yaşındaki Calathes ile devam edildi. Hazırlık döneminde Dimitris Itoudis'in denediği Wilbekin-Madar ve Calathes-Dorsey  guard ikilileri iyi gözükerek bu bölgedeki endişelere biraz su serpti. Fenerbahçe güçlendirdiği rotasyonu ile geçen sezonun ötesine gitme potansiyeline sahip bir görüntü veriyor.

Ergin Ataman'lı Panathinaikos kadrosu korku saçıyor

Anadolu Efes'ten ayrılıp Yunan devi Panathinaikos'un başına geçen Ergin Ataman burada yönetimle birlikte gerçekten korkutucu bir kadro kurdu. Rotasyonunun neredeyse tamamını değiştiren ekip Avrupa'nın en pahalı birkaç kadrosundan birini kurdu ve çok sayıda önemli yıldıza imza attırdı. Ergin Ataman'ın kimya sağlaması durumunda Yunan ekibi Final Four için ciddi bir aday olabilir.

İlgini Çekebilir
Sakatlıklar Fenerbahçe'ye güç kaybettirdi para kaybettirmedi!
Habere Git

İşte ilk haftanın fikstürü

5 Ekim

20.00 Kızılyıldız-ASVEL

21.05 M.Tel Aviv-Partizan KK

21.30 Barcelona-Anadolu Efes

21.30 Bayern Münih-ALBA Berlin

21.30 Virtus Bologna-Zalgiris Kaunas

6 Ekim 

20.45 Fenerbahçe Beko-Olimpia Milano

21.15 Panathinaikos-Olympiacos

21.30 Baskonia-Real Madrid

21.30 Valencia-Monaco

EuroLeague, S Sport'ta!

Türk Hava Yolları EuroLeague heyecanı tıpkı geçen sezon olduğu gibi bul yıl da S Sport ve S Sport + ekranlarından izleyiciler ile buluşacak.

Senin için hazırladığımız haberler