Fatih Terim: "6 final maçımız kaldı"

08.04.2024 - 09:25 | Son Güncellenme: 08.04.2024 - 09:37

Yunanistan Ligi'nde Panathinaikos'un dün deplasmanda Aris'i yendiği maç sonrası teknik direktör Fatih Terim açıklamalar yaptı. Terim, "Adaleti herkes için istiyorum" dedi.

Fatih Terim: "6 final maçımız kaldı"

AJANSSPOR-HABER

Yunanistan Süper Ligi'nde dün akşam Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos, deplasmanda Aris'i 2-0 mağlup etti. Teknik Direktör Fatih Terim, karşılaşma sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Buradan 3 puanla dönmek önemli"

Aris'in iyi bir takım olduğuna değinen Terim, "Aris iyi bir takım. Kendi evinde daha iyi oynuyor. Buradan 3 puanla dönmek önemli. Hem bir AEK galibiyetinin sonunda dışarıda kazanmak bizim için çok önemliydi. Önemli bir galibiyet diyebiliriz.

"Şimdi 6 finalimiz var"

Bu maça çıkarken kupa finali maçı hariç 7 maçımız vardı. Şimdi 6 finalimiz var. Yunanistan Kupası'yla birlikte 7 maça çıkacağız. Tek bir ortak hedefimiz var ona göre hareket etmeliyiz. Kulüp, teknik heyet, çalışanlar, oyuncular ve en önemlisi taraftarlarımız şampiyon olmak istiyorsa bu beş unsurun bir arada olması gerekiyor.

İlgini Çekebilir
Fatih Terim, şampiyonluk yolunda hata yapmadı
Habere Git

"Kulüpte herkes fedakarca çalışıyor"

Birinin bile bu denklemde olmaması bizim arzu ettiğimiz o büyük hedefimizden uzaktan tutar. Geçtiğimiz günlerde hafta içerisinde çalışanlarla bir toplantı yaptım. Panathinaikos için ne kadar önemli olduklarını söyledim. Taraftarlarımızın şunu bilmesini istiyorum ki, kulüpte herkes fedakarca çalışıyor.

"Her oyuncumdan faydalanmak istiyorum"

Eğer şampiyon olmak istiyorsak hayatımızın her anında bu unvana yakışır bir şekilde yaşamalıyız. O şekilde düşünmeli ve hareket etmeliyiz. Başkanımızdan itibaren herkes başarıya ulaşmak için herkes çok büyük emek sarf ediyor. O yüzden her önemli benim için. Her oyuncumdan faydalanmak istiyorum. Hepsini çok seviyor ve saygı duyuyorum. Ancak böyle bir başarıya gidebiliriz.

"Çok iyi oynadığımız maçlarda puan kaybettik"

Sıralamada üçüncüyüz, bu bizim kendi hatamız. Çok iyi oynadığımız maçlarda puan kaybettik. Ama bugün PAOK-AEK maçının sonucu nedir bilmiyorum ama yine de üçüncüyüz. Biz böyle oynamaya devam edelim sıralamadıki yerimiz değişecektir. Bundan eminim. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Mert Günok gelişmesi!
Habere Git

"Ligimizin daha iyi hakemler hak ettiğini düşünüyorum"

Hakeme gelince, aynı fikirdeyim taraftarlarla. İlk 10 dakikada 3 tane sarı kart. Ama ben genel olarak ne kazandığımla ne kaybettiğimde hakemlerle ilgili bir şey söylemek istemiyorum ama PAOK maçından sonra söylemek istediğimi söyledim. Ligimizin daha iyi hakemler hak ettiğini düşünüyorum dedim. Bunu o maçın siniriyle ve kaybın tepkisiyle söylemedim. O güveni bize verecek kalite lazım.

"Şans diye bir şey yoktur"

Şans iyi bir plandan arta kalan bir şeydir. Şans diye bir şey yoktur, ben hiçbir zaman buna inanmadım. 7.32'ye atamıyorum diyorsunuz ve şanssızım diyorsunuz. Ve yahut hata yapıyorsunuz, gol yiyorsunuz şanssızım diyorsunuz. Ben direkt biz hatalıydık diyorum. 

"Penaltı kaçırdığımız maçlar oldu"

Penaltı kaçırdığımız maçlar oldu, 59 tane orta attık, 20 tane ceza sahası için de topla buluştuk ve bunlarda puan kaybettik. Dolayısıyla bizim hatamız. Ben oyuncularıma çok güveniyorum. Hepsine de ihtiyacımız var. Hepsi çok çalışıyorlar.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'un transferde eski aşkı depreşti! Görüşmeler başladı
Habere Git

"Herkesi yendik" 

Geçtiğimiz hafta Panathinaikos'la 100. günü geride bıraktık. Her 3-4 günde bir maç oynamışız, ama her maç kazandığımızda bunun özgüveniyle beraber oynayacak bütün oyuncular. Bu da bizim için önemli bir şey. AEK, PAOK, Olympiakos ve Aris'e karşı toplam 12 maç oynadık. Her birine karşı en az bir galibiyet aldık, herkesi yendik yani.

"Düşündüğümüzü gerçekleştirebilirsek nerede olacağımız açık"

Şu anda oyuncularım herkesi yenebileceklerini biliyor. Bunu da herkese gösterdiler. Bu güvenin bize ve sahaya pozitif yansıyacağını düşünüyorum. Ve önümüzde iki tane Lamia maçı var. Hedefimiz  belli. Düşündüğümüzü gerçekleştirebilirsek nerede olacağımız açık. Sıralamada. 

"Adaleti herkesi için istiyorum"

Kimin aleyhine kimin lehine olursa olsun hakemin çalmasından yanayım ben. Sadece bizimle ilgili değil, adaleti herkesi için istiyorum. Sadece penaltılar, kırmızı kartlar değil bir sarı kart, bir faul, bir taç, bir aut bunların hepsi çok önemli şeyler. Herkes için verilmesi lazım. Olmaması gereken şeyleri olmamalı. Hiçbir şeye de ihtiyacımız yok" dedi. 

İlgini Çekebilir
Wanda Nara'dan Fenerbahçelileri kızdıracak paylaşım
Habere Git

Puan durumu

Aris'i deplasmanda mağlup eden Panathinaikos şampiyonluk yarışında 65 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

  • 1- PAOK: 67
  • 2- AEK: 66
  • 3- Panathinaikos: 65
  • 4- Olympiakos: 63
  • 5- Aris: 48
  • 6- Lamia: 34

İşte Terim'in öğrencilerinin kalan maçları:

  • Lamia
  • Lamia (D)
  • AEK (D)
  • Aris
  • PAOK (D)
  • Olympiakos
  • Aris (Yunanistan Kupası Final)

Senin için hazırladığımız haberler