Galatasaray'da Gheorghe Hagi'den Fatih Terim ve Teknik Direktörlük Açıklaması

13.02.2022 - 14:50 | Son Güncellenme: 13.02.2022 - 19:06

Galatasaray'da Burak Elmas'ın yerine, Fatih Terim'in başkan olabileceği konuşuluyor. Gheorghe Hagi teknik direktör olacağı ve Terim iddialarını cevapladı.

Galatasaray'da Gheorghe Hagi'den Fatih Terim ve Teknik Direktörlük Açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Bu sezon istenilen performansı gösteremeyen Galatasaray, Burak Elmas yönetimi ile birlikte kötü dönemden geçiyor. Başarılı bir grafik çizemeyen Sarı-Kırmızılılar'da alınan kötü sonuçlar ve tartışmalı kararlar sonucu, yönetime istifa protestoları gelmeye devam etti.

Yeni başkan Fatih Terim

Burak Elmas'ın Fatih Terim ile yolları ayırarak, Domenec Torrent ile anlaşma sağlaması ve Torrrent ile henüz 3 puan ile tanışılamaması, tepkileri artıran bir başka nokta. Özellikle Terim ile ayrılık şekli, taraftarın tepkisindeki ana faktör olurken, takımın aldığı kötü sonuçların tüm faturası Burak Elmas yönetimi ve futbolculara kesiliyor. Elmas'ın istifa etmesi halinde ise yeni başkanın Fatih Terim olacağı konuşuluyor.

Takımın başına Gheorghe Hagi

Fatih Terim'in adaylığını koyup, Galatasaray Başkanlığı'na seçilmesi halinde ise Sarı-Kırmızılı takımın teknik direktörlüğüne Domenec Torrent'in sözleşmesi feshedilerek, Gheorghe Hagi'nin getirileceği iddia edildi. Gheorghe Hagi'den ise bu iddialara yanıt geldi.

"Beni ararsa mutlu olurum"

Digi Sport'ta yer alan habere göre Voluntari maçı sonrası Galatasaray iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Hagi, "Fatih Terim'e saygım sonsuz. Galatasaray ve Türkiye için bir numara, o bir imparator. Beni ararsa onunla konuşmaktan mutlu olurum ama şimdi Farul'dayım. Bu, çok hassas bir durum. Fatih Terim'in yerine geçmek çok zor. Türkiye'de tek. O, en iyisi." ifadelerini kullandı.

Hagi'nin Galatasaray teknik direktörlüğü karnesi

2003'ün Mart ayında Galatasaray teknik direktörlüğü görevine getirilen Gheorghe Hagi, 2005 Mayısında görevden ayrılmıştı. Hagi, 2010 yılının Ekim ayında tekrar göreve geldi ve 2011 Martta, ikinci dönemine de son verildi.

İlk döneminde Türkiye Kupası'nı aldı

Sarı-Kırmızılılar ile ilk döneminde 47 maça çıkan teknik adam, 33 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 mağlubiyet alarak, 2,21 puan ortalaması yakaladı. hagi 2004/05 sezonunda Galatasaray ile Türkiye Kupası'nı kaldırdı.

İkinci döneminde 1,25 puan

2010/11 sezonunda ikinci Galatasaray dönemine başlayan Hagi, 24 karşılaşmada, 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak, kötü bir grafik çizdi. Galatasaray efsanesi, ikini döneminde 1,25 puan ortalaması tutturdu.

Torrent, Hagi'nin rekorunu egale etti

Fatih Terim'in ardından göreve gelen İspanyol teknik adam Domenec Torrent, Gheorghe Hagi'nin rekorunu egale etti. Göreve geldiğinden beri çıktığı 5 Süper Lig maçında 2 beraberlik, 3 mağlubiyet alan Torrent, Hagi'den sonra Galatasaray ile ilk 3 maçını da kaybeden ilk teknik direktör oldu.

Torrent'in ilk 3 maçı

Hatayspor 4-2 Galatasaray

Galatasaray 1-3 Kasımpaşa

Galatasaray 1-2 Trabzonspor

İlgini Çekebilir
Okan Buruk'tan bir Galatasaray açıklaması daha!
Habere Git

Hagi'nin ilk 3 maçı

Samsunspor 1-0 Galatasaray

Galatasaray 1-2 Beşiktaş

Ankaragücü 1-0 Galatasaray

İlgini Çekebilir
Burak Elmas yönetimine sert eleştiri: "Gerçeğin değil, algının peşinden gitmenin bedelini..."
Habere Git

Hagi'nin bu sezonki performansı

21 Haziran 2021 tarihinde Romanya temsilcisi FCV Farul Constanta takımında göreve başlayan 57 yaşındaki teknik adam, bu sezon takımı başında 25 maça çıktı. 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 mağlubiyet alan Hagi'nin takımı, ligde 39 puan ile 6. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler