Fenerbahçe, Jorge Jesus'u resmen açıkladı! Anlaşma kaç yıllık, alacağı ücret ne kadar?

02.06.2022 - 14:06 | Son Güncellenme: 02.06.2022 - 19:44

Fenerbahçe, teknik direktörlük görevine Portekizli teknik direktör Jorge Jesus'un getirildiğini resmen açıkladı. İşte 67 yaşındaki teknik adamın sözleşme süresi ve alacağı ücret...

Fenerbahçe, Jorge Jesus'u resmen açıkladı! Anlaşma kaç yıllık, alacağı ücret ne kadar?

Fenerbahçe, Kamuoyu Aydınlatla Platformu (KAP)'a yaptığı bildirimle teknik direktör Jorge Jesus'la anlaşmaya varıldığını açıkladı.

3 Milyon Euro kazanacak

Sarı lacivertli kulüpten KAP'a yapılan bildirimde, "Şirketimiz,  2022-2023 futbol sezonu Futbol A takım teknik direktörlük görevi için Sayın Jorge Fernando Pinheiro de Jesus ile  3.000.000 Avro garanti ücret karşılığında  anlaşmaya varmıştır. " ifadelerine yer verildi.

1 yıllık anlaşma

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ise Portekizli teknik adamla 1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtilerek, "Kariyeri boyunca 3 farklı ülkede 4’ü lig şampiyonluğu olmak üzere 19 majör kupa kazanan dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jorge Jesus, önümüzdeki 1 sezon boyunca Fenerbahçemizin başında olacak. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’a, adını Takımımızla ve büyük taraftarımızla şanlı tarihimize yazdıracağı bir sezon diliyoruz!" denildi.

İmza töreni yarın

Jorge Jesus’un imza töreni ve basın toplantısı 3 Haziran Cuma günü (yarın) saat 15.00’te Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde gerçekleştirilecek.

Jorge Jesus kimdir?

24 Temmuz 1954 tarihinde Portekiz'de dünyaya gelen Jorge Fernando Pinheiro Jesu, profesyonel futbol kariyerine 1973 yılında başladı. Sporting CP, Farense, Benfica Castelo Branco ve Belenenses gibi ekiplerin formasını giydi. Teknik direktörlük macerasına 1989 yılında Amora takımıyla başlayan Jorge Jergus teknik direktörlük kariyerinde; Braga, Vitória Guimarães, Sporting CP, Benfica ve Flamengo takımlarını çalıştırdı.

Kariyerinde 19 kupa var

33 yılı aşkın kariyerinde 15 takım çalıştıran Jorge Jesus, çıktığı 834 resmi maçta 2,04’lük puan ortalaması yakaladı. Braga, Benfica, Sporting CP Lizbon, Al-Hilal ve Flamengo gibi takımları çalıştıran 68 yaşındaki çalıştırıcı, ulusal ve uluslararası olmak üzere toplam 19 kupa kazandı.

Jorge Jesus'un başarıları

Portekiz şampiyonluğu: 3 kez
Portekiz Lig Kupası: 6 kez
Brezilya Süper Kupası: 1 kez
Brezilya Kupası: 1 kez
Copa Libertadores: 1 kez
Sudamericana: 1 kez
Portekiz Süper Kupası: 2 kez
Suudi Arabistan Süper Kupası: 1 kez

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus, Samandıra Tesisleri'ni gezdi! 5 yıldızlı logo önünde...
Habere Git

İşte Jesus'un uçaktaki açıklamaları

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus, İstanbul'a gelirken FB TV'ye açıklamalarda bulundu. Jesus, Sarı-Lacivertli taraftar hakkında düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: "Ben ve ekibim biliyoruz ki Fenerbahçe taraftarları çok tutkulu. Tutkunun çok fazla olduğu büyük bir takımla çalışacağız. Ben ve ekibim işimizde tutkulu insanlarız. Çok mutluyum."

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta şok! Anlaşma sağlanamadı, yuvadan uçuyor
Habere Git

"İlk hedefimiz lig şampiyonluğu"

Sarı-Lacivertli takımın gelecek sezonki hedefini açıklayan Jorge Jesus, "İlk hedefimiz lig şampiyonluğunu kazanmak. Çünkü Fenerbahçe 8 senedir şampiyon olamıyor. İlk hedefimiz bu. İkinci hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler